Forum Fandom Sesje RPG, PBF i inne Star Trek: PBF PL PBF - Podporucznik Se'Datha

PBF - Podporucznik Se'Datha

Wyświetlanie 15 wpisów - od 241 do 255 (z 560 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Coen
    Uczestnik

- Postępują powoli ale postepuja - odparła, poczym dodała po chwili -ale oczywiscie jesli pan chce mozemy jedynie wystrzelic kilka sond aby zrobiły to za nas a my mozemy poszukac jakiś śladów w sprawie pewnej katany

Zeal
    Uczestnik

Zastanawiam się chwilę.- Nęcąca propozycja - mówię powoli. - Ale... Nie. Rozkazy mówią wyraźnie: badać anomalię. Szukanie śladów związanych z mieczem podpada mi pod ganianie okrętu w prywatnej sprawie. Wystarczy, że mamy ten miecz na pokładzie. Poleci na Ziemię i niech tam się historycy martwią, jak to wyjaśnić. Nie jesteśmy wyprawą archeologiczną. Se'Datha out. - ucinam rozmowę, zanim pierwsza zdąży coś powiedzieć.Podchodzę do replikatora.- Kawa, czarna, bez cukru. Odbieram kubek parującego napoju i siadam w fotelu. Zaczynam powoli sączyć kawę...

Coen
    Uczestnik

Nastepne godziny miajaj powoli, o ile wczesniej było to miła odmiana od pełnej napiecia misji o tyle teraz staje sie to nudna rutyną za ktora nikt juz nie teskni. Ale w koncu po upływie odpowiedniej ilisci czasu cała anomalia została zbadana i skatalogowana co do ostatniej molekuły

Zeal
    Uczestnik

- Kapitanie, anomalia zbadana - melduje naukowy. Siedząć w swojej kajucie piję kolejną już kawę.- Rozumiem - odstawiam kubek. - Prześlijcie raport Dowództwu i poproście o dalsze rozkazy.- Tak jest - naukowy przerywa połączenie.

Coen
    Uczestnik

Admirał wysłuchał uważnie raportu nielicho się dziwiąc kiedy usłyszał o mieczu

- Ziemski meicz z przed 1000 lat tyle lat swietlnych od Ziemi? I to od tak dawna....chyba mamy tutaj interesujaca zagadnke, przeslijcie dokładni dane anomali poczym spróbujcie rozwikłac zagadke. Je poszukam w bazach danych wszystkich dosptenych cywilizacji, moze tam natrafia na jakas wzmiankę

Zeal
    Uczestnik

- Przyjąłem. Se'Datha out. - krzywię się mimowolnie, przerywając połączenie. Co ja jestem, archeolog? Echh...Wchodzę na mostek.- Jest tu coś zamieszkałego? Jakaś planeta lub księżyc? - pytam naukowego, zajmując fotel, zwolniony przez pierwszą.

Coen
    Uczestnik

- Jak mówiłem jak tylko weszlismy do układu - powiedział naukowy - jest tu planeta klasy N, durzo wody, mało londu, włąsciwie wyspy niz kontynety

- Hmmm.. - zamysliłą sie Shincar - same wyspy, japonska katana...to jakos tak dziwnie do siebie pasuje

Zeal
    Uczestnik

- Nie pytałem o klasę planet w układzie, tylko o to, czy ktoraś jest zamieszkała, to chyba różnica... - mówię spokojnie.- Klasa planety nie oznacza automatycznie, ze jest ona zamieszkała. Kurs na tę planetę. Wiemy coś o niej? Kto na niej mieszka? Poziom rozwoju ewentualnej cywilizacji?Zwracam się następnie do pierwszej:- Bez obaw. Widzę, że mam juz ochotniczkę do misji zwiadowczej. Bardzo dobrze, odnotuję to w dzienniku z adnotacją pochwalną...

Coen
    Uczestnik

- Według danych zyje tam populacja humadoidalna na poziomie rozwoju D minus, czyli przedindustrialnej, ale poza tym niewiele o niejwiadomo.

Renegade ustawił sie w kurs i ruszył z pełna impulsowa w strone planety po chwili wchodzac na orbite. Pierwsza oficer nic na to nie odpowiedziała

Zeal
    Uczestnik

- Mamy jakies dane o ich historii? Jakieś legendy? Jakim językiem mówią? - pytam. Era przedindustrialna, znaczy - pierwszego kontaktu nie było. Czyli odpada węszenie osobiste...Dorzucam po namyśle polecenie:- Przeprowadzic skan planety. Namierzyć większe skupiska ludności.

Coen
    Uczestnik

- Nic z takich rzeczy niestety nie mamy. Oket który katalogował ten sektor, sprawdził tylko na jakim poziomie rozwoju sa obserwujac planete z orbity i oddalił sie tracac zainteresowanie - powiedział naukowy, zas po przeskanowaniu powiedział - wykrywam 12 wiekszych wysp, kazda zawiera po kilka miast, ogólna populacja to około 12 miljonów osób

Zeal
    Uczestnik

- W porządku - mówię ponuro. - Wystrzelic sondę na niską orbitę. Czujniki na maksymalną czułość. Chcę wiedzieć, jak wyglądają oraz jakim językiem mówią. Interesują mnie ich stroje i zachowania...Naukowy wystrzeliwuje sondę.

Coen
    Uczestnik

Sonda powoli przebijała się przez atmosfere i chmury w koncu pokazujac piekny panormamiczny widok bezkresnego oceanu i kilku wysp na nim, sopniowo rosanacych na ekranie. W miare przyblizania sie obrazu dało sie zobaczyc miasta i pałace otoczone polami uprawnymi, ale w miare wzrastania na ekranie wydawały sie dziwnei znajome. Pagodowate, skrzetnie wykonane, stroje równiez były znajome, ale dopiero zbliżenie na kilka pracujacych i przechadzajaych sie osób wyjasniło w pełni sprawe. Mieszkancy planety wygladali jak ziemscy azjaci a ich architektura, stroje i wszystki onny było jak w nastowiecznej Japoni

Zeal
    Uczestnik

Czekam jeszcze na potwierdzenie, czy używany język odpowiada językowi japońskiemu. Chociaż to akurat niejest ważne, uniwersalny tłumacz załatwi sprawę... Podejmuje decyzję. Klikam komunikator.- Dowódca do oficera medycznego. Czy jest pani w stanie przeprowadzić odwracalną operację plastyczną? Chodzi mi o upodobnienie kogoś - na przykład mnie - do Azjaty...Czekam na odpowiedź lekarki.

Coen
    Uczestnik

- Nawet do bolianina jesli bedzie potrzeba - odparła - na kiedy to wam potrzeba?

Z głośników zas dało sie słyszec podebrane rozmowy, to wyraźnie staro japonski

Wyświetlanie 15 wpisów - od 241 do 255 (z 560 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram