Forum Fandom Sesje RPG, PBF i inne Star Trek: PBF PL PBF - Glinn Netbek

PBF - Glinn Netbek

Wyświetlanie 15 wpisów - od 121 do 135 (z 492 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Hemrod
    Uczestnik

Sternik wykonał swój rozkaz. Popełnił przy tym mały błąd, co pozwoliło Romulanom, na wykonanie części obrotu. Wiedziałeś, że za chwilę będzie musiał się postarać żeby Romulanie nie odwrócili się dziobem. Odpaliliście torpedy. Obserwowałeś jak te dwa punkty trafiają w Falcona, który nie zdołał ich uniknąć. Mogrud osłony 26% kadłub 100% torpedy za dwie tury Falcon osłony 18% kadłub 100% torpedy gotowe do strzału

Pitmistrz
    Uczestnik

- Sternik twoim priorytetem jest to abyśmy nie znaleźli się z przodu Falcone taktyczny celuj w silniki impulsowe.

Hemrod
    Uczestnik

Sternik zrobił ostry zwrot, ale udało mu się utrzymać z boku okrętu wroga. -Sir, mój ostrzał nie przyniesie rezultatów dopóki mają osłony - powiedział taktycznySytuacja taktycznaMogrud osłony 24% kadłub 100% torpedy za turęFalcon osłony 12% kadłub 100% torpedy gotowe do strzału

Pitmistrz
    Uczestnik

- Sternik kontynuuj ta sama strategie - powiedziałem po czym zwróciłem się do taktycznego - jestem tego świadom ale im słabsze są wrogie osłony tym większa jest szansa że na chwilę zanikną.

Hemrod
    Uczestnik

-Cóż sir, to będzie i tak za krótki czas żeby zadać odpowiednie obrażenia silnikom. Ale mogę spróbować - odpowiedział ci taktycznySternik cały czas próbował utrzymywać dystans, kiedy nagle Romulanie zaczęli robić zwrot, w jednej chwili znaleźli się tyłem do was. Sytuacja taktycznaMogrud osłony 24% kadłub 100% torpedy gotoweFalcon osłony 6% kadłub 100% torpedy gotowe

Pitmistrz
    Uczestnik

- Sternik trzymaj się ich mogą spróbować coś głupiego taktyczny ognia w ich silniki pierw wiązki potem torpedy.

Hemrod
    Uczestnik

Po chwili zauważyłeś co próbowali Romulanie ... chcieli skoczyć w warp. Nie dane im to jednak było. Dwie torpedy uderzyły w ich silniki. Chwilę później zobaczyłeś na ekranie wybuch wrogiego okrętu.

Pitmistrz
    Uczestnik

- Komputer przerwij symulację - powiedziałam kiedy wrogi okręt wybuchł - bardzo dobrze o to chodziło ale przydało by się nie niszczyć okrętu takiego Falcona można nieźle sprzedać o ile na takiego trafimy jesteście wolni rozejść się - kiedy wszyscy wyszli postanowiłem stworzyć własny holoprogram.Po kilku godzinach pracy udało mi się stworzyć symulacje abordażu klingonów na uszkodzonego Keldona ja występowałem w roli jednego z oficerów ochrony na pokładzie 6 niestety nie miałem już siły aby uruchomić go i trochę się pobawić udałem się tylko do kwatery i położyłem spać uprzednio karząc komputerowi obudzić na 20min przed wachtą.

Hemrod
    Uczestnik

-Jest godzina 7:40- powiedział komputer zapalając światła w twojej kwaterze i wybudzając ciebie.

Pitmistrz
    Uczestnik

Wstałem i umyłem się po czym zjadłem lekki śniadanie i wypiłem trochę Kanar po czym udałem się na mostek.Na mostek dotarłem punkt 8 kiedy usiadłem w swoim fotelu zapytałem - Sternik kiedy dotrzemy do celu - po czym dodałem do operacyjnego - czy działo się coś ciekawego?

Hemrod
    Uczestnik

-Do celu dotrzemy za 51 godzin i 25 minut - odpowiedział ci sternik po sprawdzeniu danych Operacyjny popatrzył na ciebie -Nic godnego wspomnienia- odpowiedział operacyjny

Pitmistrz
    Uczestnik

Czyli zapowiadała się kolejna nudna wachta po jej zakończeniu udałem się do cholodeku i uruchomiłem muj program.Holosieć natychmiast zamieniła się we wnętrze Kardaziańskiego okrętu widać było że przeszedł on bitwę wszędzie migały światła awaryjne gdzieniegdzie wystawały jakieś przewody a nie daleko leżało jedno ciało.Chwyciłem mocniej karabin fazerowy i ruszyłem przed siebie.

Hemrod
    Uczestnik

Przeszedłeś kilkanaście metrów bez żadnych niespodzianek. Kiedy tylko zbliżyłeś się do następnego zakrętu padły strzały, a ty odskoczyłeś chowając się.

Pitmistrz
    Uczestnik

Szybko wystawiłem karabin za róg i otworzyłem ogień mając nadzieję że coś ustrzelę.

Hemrod
    Uczestnik

Usłyszałeś krótki, szybko przerwany krzyk. Po czym zapadła cisza.

Wyświetlanie 15 wpisów - od 121 do 135 (z 492 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram