Forum Fandom Sesje RPG, PBF i inne Star Trek: PBF PL PBF - Glinn Netbek

PBF - Glinn Netbek

Viewing 12 posts - 481 through 492 (of 492 total)
  • Author
    Participant

-Ja bym raczej wypuścił jako pierwszą sondę, raczej pognają za tym pierwszym i wtedy zostawią nas w spokoju. Jeżeli wylecimy pierwsi, to zaczną nas gonić i w końcu dopadną - przerwał na chwilę swoją wypowiedź sprawdzając coś na jednej z konsol -Jednakże, to pańska decyzja -

Pitmistrz
    Participant

- Myślałem o tym ale grupa pościgowa może nie być taka głupia i kiedy zobaczą drugi cel udadzą się za nim zwłaszcza jeśli będzie leciał szybciej. Podjąłem decyzje wyruszamy jak tylko sonda będzie gotowa a okręt na pozycji.

Hemrod
    Participant

Dojście na pozycję zajęło wam kilka minut ... kilka nerwowych minut. W końcu przyszła też informacja, że sonda jest gotowa. Czekali tylko na twój rozkaz, żeby ją wystrzelić

Pitmistrz
    Participant

- Dobrze sonda za burtę i lecimy - powiedziałem mając nadzieję że mój plan się powiedzie - po opuszczeniu mgławicy warp 5,2.

Hemrod
    Participant

Plan został wykonany sprawnie, sondę wypuszczono, opuściliście mgławicę, po czym natychmiast skoczyliście w warp. Atmosferę na mostku można było kroić nożem. -Ścigają nas - zameldował pierwszy -Trzy Galory i 6 Hideki - po chwili, gdy uruchomia się sonda, zobaczyłeś wyraz ulgi na jego twarzy -Odpuszczają pościg ... proszę poczekać ... dwa Hideki, nadal za nami lecą -

Pitmistrz
    Participant

- Za ile czasu będą wiedzieli że to naprawdę my?

Hemrod
    Participant

-Przy obecnej prędkości 90 sekund - odparł oficer patrząc na wszystkie odczyty -Jeżeli przyspieszymy, możemy ich zgubić ... pytanie za ile reszta floty zorientuje się, że ścigają sondę ... jesteśmy przez kilka godzin utrzymywać od nich długi dystans ... jednakże ... obawiam się, że w systemie możemy mieć tylko około godziny spokoju -

Pitmistrz
    Participant

- Czy mamy możliwość zagłuszenia ich transmisji aby nie poinformowali reszty floty jak już nas złapią?

Hemrod
    Participant

-Tak ... - odpowiedział oficer -Jednakże jeżeli ich zagłuszmy istnieje szansa, że zorientują się wcześniej w naszym planie -

Pitmistrz
    Participant

- Plan jest taki, sternik przyśpiesz do warp 7 pierwszy przygotuj impuls grawitonowy i zagłuszanie kiedy pościg zbliży się na odpowiednią odległość włączymy zagłuszanie i wystrzelimy impuls co pozbawi ich tymczasowo napędu warp wtedy zaatakujemy.

Hemrod
    Participant

Rozkazy zostały wykonane sprawnie. Po kilku minutach pościg zbliżył się na odpowiednią odległość. Został wyemintowany impuls, który tymczasowo wytrącił dwa stare typy okrętów z Warp. Sternik wykonał poprawny manewr nawrotu i wyjścia z nadprzestrzeni. Myśliwiec Jem'Hadar znalazł się w normalnej przestrzeni naprzeciwko dwóch Hideki, przygotowujących się do walki. -Wykrywamy, próby wysyłania wiadomości ... zagłuszone ... próbują modulować, ale ich sprzęt nie jest najlepszy. Przez pewien czas powinniśmy dać radę blokować ich sygnał -Sytuacja Taktyczna Odległość od wroga 2 tury Zagłuszanie +/- 15 tur

Pitmistrz
    Participant

- Zainicjować krótki skok w warp musimy jak najszybciej ich zniszczyć.

Dla jasności chcę manewr Picarda wykonać.

Viewing 12 posts - 481 through 492 (of 492 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram