Forum › Fandom › Sesje RPG, PBF i inne › Star Trek: PBF PL › PBF - Glinn Netbek
Wstałem siadając w fotelu i zacząłem komentować - Kiepsko to wyszło panowie to powinno być łatwe zwycięstwo a zamiast tego Romulanie zrobili z nas papkę aby w przyszłości były mniejsze problemy z abordażem na mostku i w maszynowni przez cały czas mają być dwaj oficerowie ochrony - powiedziałem patrząc kolejno po wszystkich oficerach - macie coś do dodania jakieś uwagi?
-Cóż następnym razem mogę przyspieszyć, będą musieli uważniej transportować żołnierzy -Popatrzył na ciebie główny inżynier - Hmm w bazie będę mógł wybudować osobne pole siłowe dla mostka. W przypadku utraty osłon włączała by się automatycznie uniemożliwiając transport-
- Bardzo dobrze przydało by się także zwiększyć manewrowość okrętu czy moglibyśmy zwiększyć moc silników?
-Nie bez kapitalnego remontu. Silniki są jakie są. To "masowo" produkowana jednostka. Już samo dorobienie pól siłowych mostka zajmie kilka dni. Na silniki musiał bym poświęcić około tygodnia - odpowiedział twój inżynier
- Może kiedyś znajdziemy czas ale nakazie macie wolne za 4 godziny powtórzymy symulację - powiedziałem wychodząc razem z moimi oficerami.Wszyscy rozeszli się po różnych pokładach ja zaś udałem się do swojej kwatery i zjadłem lekki posiłek po czym położyłem się spać wcześniej każąc komputerowi obudzić się za 3,5 godziny.
W końcu usłyszałeś dźwięk budzika, informujący cię, że minęło 3 i pół godziny. Czułeś się jeszcze trochę zmęczony ...
Nie zważając na to wziąłem prysznic i wypiłem szklaneczkę Kanar kiedy wybiła odpowiednia godzina udałem się do cholodeku.Kiedy wszyscy siedzieli na swoich miejscach powiedziałem - Komputer rozpocznij symulację.
Po chwili byłeś na mostku. Na twoją konsolę zaczęły spływać informacje, a okręty zaczęły przygotowywać się do śmiertelnej walkiSytuacja taktycznaMogrud Osłony 100% Kadłub 100% torpedy w gotowościFalcon osłony 100% kadłub 100% torpedy w gotowości
- Taktyczny ogna z całego uzbrojenia potem odbijamy w prawo i przyspieszamy chcę być z boku ich okrętu albo najlepiej z tyłu - powiedziałem szybko.
Wystrzeliliście swoje torpedy, mniej więcej w tym samym czasie gdy zrobili to Romulanie. Wasz manewr trochę ich zaskoczył. Dlatego tylko część ich laserowego ostrzału dotarła do waszych osłon. Niestety uderzenie Romulańskiej torpedy zdjęło sporą część waszych osłon. Falcon był i lepiej uzbrojony i zwrotniejszy od twojego Norina, miał również lepsze osłony, chociaż to ty miałeś mocniejszy kadłub. Wiedziałeś już, że ta walka nie będzie taka łatwa. Dane taktyczne:Mogrud osłony 39% kadłub 100% torpedy za dwie turyFalcon osłony 78% kadłub 100% torpedy za dwie tury
- Sternik wleć pod nich i ustaw okręt pionowo względem ich położenia potem ognia - powiedziałem mając nadzieję wyprowadzić okręt z ich pola ostrzału.
Sternik musiał wykonywać naprawdę karkołomne manewry, aby wypełnić twój rozkaz. W tym czasie cały czas ostrzeliwaliście się. Romulanie z początku źle zrozumieli próbę. Co pozwoliło zmniejszyć wam do nich dystans. Nadal znajdowaliście się jednak na ich burcie. Dane taktyczne: Mogrud osłony 34% kadłub 100% torpedy za turę Falcon osłony 72% kadłub 100% torpedy za turę
- Sternik chce być jak najbliżej ich okrętu byle nie byli do nas przodem nie przetrwamy kolejnej torpedy - powiedziałem wiedząc że niedługo wyrzutnie się przeładują.
Romulanie znali wasze intencję. Nie na za wiele im się to jednak zdało w tym momencie, gdyż sternik ustawił was w optymalnej pozycji. Nie dając możliwości wykonania Falconowi odpowiedniego zwrotu. Sytuacja taktyczna:Mogrud osłony 30% kadłub 100% torpedy gotowe do strzałuFalcon osłony 66% kadłub 100% torpedy gotowe do strzału