Forum › Fandom › Sesje RPG, PBF i inne › Star Trek: PBF PL › PBF - Glinn Netbek
=3 godziny później=Znudzony wpatrywałeś się w ekran, kiedy odezwał się twój komunikator. Prawie podskoczyłeś.=/= Glinnie symulacja jest gotowa. Napisałem odpowiedni program. Dostępny w holodecku nr.1 =/=
Wreszcie pomyślałem ale powiedziałem - Zrozumiałem zaraz przeprowadzimy symulację - po zamknięciu podłączenia powiedziałem - Pierwszy wezwij zmianę Beta my zaś udamy się do Holodeku nr.1 - kiedy tylko pierwsi załoganci zjawili się aby objąć stanowiska ja razem z obsadą mostka udałem się do holodeku.
Po chwili znajdowaliście się wszyscy na kopii mostka. Wszystko było identyczne. Każdy zajął swoje stanowisko-gulu komputer czeka na rozkaz rozpoczęcia symulacja. Nasz okręt kontra Romulański Falcon -
Usiadłem w swoim fotelu i powiedziałem - Komputer rozpocznij symulację.
=/= Rozpoczynanie =/= po chwili dobiegły do ciebie charakterystyczne odgłosy pracy okrętu. -Sir Romulański Falcon 100 tysięcy kilometrów na lewo od nas - zameldował operacyjny -Podnieśli tarczę i uzbroili torpedy. Ustawiają się na pozycji do ataku-Sytuacja taktycznaMogrud Osłony 100% Integralność kadłuba 100% 2 wyrzutnie gotowe do strzałuRomulański Falcon Osłony 100% Integralność kadłuba 100% 2 wyrzutnie torped przeładowane
- Czerwony alarm podnieść osłony cała załoga na stanowiska bojowe - powiedziałem spokojnie - sternik ustawić nas dziobem do Falcona i przygotować się do manewrów unikowych. - kiedy okręt wykonał zwrot powiedziałem do taktycznego - odpalić główny fazer i dezruptoty spiralne torpedy zostawimy na później.
Oba okręty ustawiły się do walki. Wystrzelone strzały trafiły okręt Romulański, który w odpowiedzi wystrzelił swoje torpedy. Twoim okrętem mocno zatrzęsło. Na chwilę przygasły światła, zaczął Sytuacja taktycznaMogrud osłony 40% Kadłub 100% 2 torpedy gotoweFalcon osłony 96% Kadłub 100% torpedy gotowe za dwie tury
- Sternik co się stało powinieneś wymanewrować obie torpedy mam nadzieję że się poprawisz nasz okręt to nie jakiś moloch w kształcie federacyjnego Galaxy. - powiedziałem - taktyczny odpal torpedy a zaraz a nimi resztę uzbrojenia celuj w wyrzutnie torped.
Dwa okręty zaczęły się do siebie zbliżać. Załoga mostka była w pełni skupiona-Torpedy poszły!- krzyknął taktycznyObserwowałeś ekran, niestety zwrotny Falcon z łatwością wymanewrował twoje torpedy, chociaż kiedy taktyczny to zobaczył spróbował to zrekompensować detonując je ręcznie. Wrogim okrętem trochę zatrzęsło, nie zrobiło mu to większej krzywdy. Ostrzał laserowy wroga zatrząsł twoim okrętem. Sytuacja taktycznaMogrud osłony 32% Kadłub 100% 2 torpedy czas przeładowania 2 tury (38 zostało)Falcon osłony 88% kadłub 100% 2 torpedy czas przeładowania 1 tura
- kontynuować ostrzał raport o uszkodzeniach - powiedziałem spokojnym głosem patrząc na zielony okręt na ekranie.
-Wszystkie systemy sprawne sir- zameldował operacyjny. Tymczasem oba okręty zaczęły się okrążać. Falcon ponownie odpalił torpedy. Sternik zrobił ostry zwrot, jednakże spóźnił się o sekundę, przez co torpeda uderzyła w osłony. Statkiem mocno rzucało-Sir straciliśmy osłony!- wykrzyknął operacyjny -Romulanie przesyłają ekipę abordażową na nasz okręt- zameldował taktyczny. Kiedy tylko to wypowiedział na mostku zaczęli materializować się pierwsi żołnierze. Sytuacja taktycznaMogrud osłony 0% kadłub 100% 2 torpedy za jedną turę (38 zostało)Falcon osłony 82% (zdjęte czas włączenia 1 tura) przesyłają żołnierzy [10 co turę] torpedy za dwie tury
Nie zważając na nic wyciągnąłem zza pada Fazer i zacząłem strzelać do Romulan gotowy do uników jednocześnie powiedziałem przez interkom - Intruzi na pokładzie grupa ochrony na mostek i do maszynowni.
Trafiłeś jednego po czym musiałeś skoczyć za jedno ze stanowisk. Zobaczyłeś jeszcze jak na pokład pada pilot i pierwszy. Inni zaczęli szukać miejsca do ukrycia się odpowiadając ogniem.
Wiedząc co się dzieje powiedziałem - Komputer kontynuuj manewry i atak na wroga jednostkę zablokuj także kontrolę z mostka autoryzacja Netbek 54 niebieski - jednocześnie kontynuowałem ostrzał.