Forum Fandom Sesje RPG, PBF i inne Star Trek: PBF PL PBF - Glinn Netbek

PBF - Glinn Netbek

Wyświetlanie 15 wpisów - od 76 do 90 (z 492 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Pitmistrz
    Uczestnik

Chwile przyglądałem się jeszcze czarnemu ekranowi po czym wezwałem inżyniera aby naprawił stacje roboczą po czym udałem się na mostek.Na mostku usiadłem w swoim fotelu i powiedziałem - Kelu Lenta proszę wprowadzić kurs na układ Asttyr zaczynamy z warp 1 i co 5 sec zwiększamy prędkość o 0.1 aż do max po czym zwalniamy do warp 6.

Hemrod
    Uczestnik

-Odłączenie od stacji ...- obserwowałeś jak twoi podwładni wykonywali rutynowe czynności. Części z nich brakowało potrzebnego doświadczenia, ale powinni szybko je zdobyć.-Wchodzimy w warp 1 ... - sternik zaczął meldować kolejne skoki prędkości. Statek spisywał się znakomicie. W końcu doszedł do warp 9. Po chwili zaczął zwalniać.-Jesteśmy w warp 6. Czas przybycia do systemu 71 godzin i 35 minut -

Pitmistrz
    Uczestnik

- Bardzo dobrze - pochwaliłem go po czym połączyłem się z maszynownią i zarządalem raportu.

Hemrod
    Uczestnik

-Wszystko w jak najlepszym porządku. Nie mieliśmy żadnych większych problemów. Kilka zwarć, ale zajmiemy się tym. Widać, że to nowiutki okręcik -

Pitmistrz
    Uczestnik

- Zrozumiałem w razie jakichkolwiek problemów poinformujcie mnie - powiedziałem i zamknąłem połączenie po czym zwróciłem się do sternika - ile zajmie nam droga przy prędkości warp 8?

Hemrod
    Uczestnik

-Warp 8 możemy utrzymać jedynie przez 6 godzin sir. Skróciło by to naszą podróż o 3 godziny i 45 minut. - zameldował sternik

Pitmistrz
    Uczestnik

- To będzie dobry test wytrzymałości silników przyśpiesz do warp 8 - kiedy tylko sternik wykonał polecenia zwróciłem się do oficera taktycznego - Panie Ornik proszę przygotować symulacje bojowa my kontra powiedzmy Romulański Falcon.

Hemrod
    Uczestnik

-Tak jest sir. Czy mam ją przygotować na holodeck?-

Pitmistrz
    Uczestnik

- To bardzo dobry pomysł na początku myślałem o zwykłej symulacji na głównym ekranie ale holodek też trzeba przetestować przygotuj jeszcze symulacje odpierania abordażu. - kiedy wyszedł zwróciłem się do naukowego - czy na naszej trasie jest jakiś pas asteroid?

Hemrod
    Uczestnik

Naukowy zaczęła coś sprawdzać -Na naszej trasie nie ma. Musieli byśmy nadłożyć drogę o jakieś dwie godziny - zameldowała patrząc na ekran swojej konsoli. -Jednakże obszar ten jest zaznaczony jako bardzo niebezpieczny ... sprawdzam dlaczego ... brak danych--Tak nie ma to jak pełne dane - powiedział pierwszy uśmiechając się szeroko

Pitmistrz
    Uczestnik

- Dobra darujemy sobie ćwiczenia w pasie asteroid może na jakiś piratów wpadniemy po drodze do glownego zainteresowanego - skomentowałem - a jakiś nie zamieszkany układ się znajdzie?

Hemrod
    Uczestnik

-Możemy zatrzymać się gdziekolwiek sir. Tam będzie wystarczająco pusto. Jeżeli chodzi o pusty systemy. Cóż obecnie trudno o tym mówić. Sytuacja zmienia się tak radykalnie, że możemy wpaść na jakąś niezaznaczoną bazę piracką ... albo coś gorszego-

Pitmistrz
    Uczestnik

- Najchętniej bym na jakiś piratów wpadł ale dobrze nie będziemy się nigdzie zapuszczać chyba że czy w okolicy zaginął ostatnio jakiś transportowiec?

Hemrod
    Uczestnik

-Nie w tej okolicy. Jakieś 24 do 30 godzin stąd gulu-

Pitmistrz
    Uczestnik

- Dobrze dajmy sobie spokój i lećmy do celu może sami na coś natrafimy - powiedziałem znużonym głosem pozostało tylko czekać aż taktyczny skończy symulację będzie przynajmniej trochę rozrywki.

Wyświetlanie 15 wpisów - od 76 do 90 (z 492 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram