Forum › Fandom › Sesje RPG, PBF i inne › Star Trek: PBF PL › PBF - Glinn Netbek
Spokojnym krokiem podszedłem do fotela kapitańskiego i usiadłem na nim po czym rozejrzałem się po mostku patrząc jacy oficerowie już przybyli.
Byli już wszyscy oprócz pierwszego. W końcu wszedł i on, bez słowa podszedł do ciebie-Glinnie Netbek, melduję, obecność połowy załogi na okręcie- rzucił krótko, po czym zajął swoje miejsce obok twojego fotelu.
- Zrozumiałem - odpowiedziałem po czym zwróciłem się do operacyjnego - Jaki jest status naszych systemów i czy rdzeń warp już działa?
-Rozruch warp za 4, 3, 2, 1 ... warp on-line - zakomunikował ci operacyjny. Po czym wpisał parę komend -Wszystkie systemy sprawne. Diagnostyka .... brak błędów. Melduję okręt gotów do startu - powiedział operacyjny po czym popatrzył na ciebie i uśmiechnął się.
- Bardzo dobrze będę w maszynowni - powiedziałem wstając i wychodząc z mostka.Po krótkiej przejażdżce turbowindą wszedłem do maszynowni i udałem sie w kierunku rdzenia warp a widząc głównego inżyniera zapytałem - Co sądzisz o okresie dobrze będzie się sprawował?
Inżynier popatrzył na ciebie i wzruszył ramionami-Cóż, wszystkie testy przeszedł w porządku - powiedział po czym zaczął okrążać rdzeń, ruszyłeś spokojnie za nim-ale nie o to chodzi ... muszę go trochę zmienić, zresztą każdy inżynier przystosowuje swój okręt do siebie ... drobne kosmetyczne zmiany - stanął przy jednej z konsoli odsunął załoganta i zaczął coś wpisywać -Będę mógł coś więcej powiedzieć jak przeleci w warp i jak się sprawdzi w walce
- Co do lotów w warp niedługo się przekonamy ale walki nie mogę obiecać ale kto wie - powiedziałem oglądając rdzeń - liczę na raport po pierwszym przelocie - powiedziałem i wyszedłem.Po wyjściu z turbowindy udałem się do swojej kabiny gdzie wywołałem na ekranie dane głównego medyka.
Kel Rin SeskaUrodzona w 2355 na Cardassia Prime. Ojciec był wysoko postawionym oficerem w Kaście Obsydianowej. Zabity po wojnie przez klingońskiego żołnierza. Matka jest inżynierem i spiritualistką. Córka nie posiada jasno sprecyzowanych poglądów politycznych. Ukończyła z pierwszym miejscem Akademię Medyczną w roku 2370. W roku 2373 miała już stopień naukowy doktora. Podczas wojny z Dominium pracowała w szpitalu. Po wojnie pracowała w szpitalu na jednej z koloni. Rok temu zgłosiła się do wojska. Pracowała w sztabie. Brak doświadczenia w pracy na okręcie. Do pliku dołączone były referencje. Długa lista osiągnięć oraz zdjęcia rodziców.
Po przeczytaniu tych danych udałem się do swojego gabinetu a przechodząc przez mostek powiedziałem - Glinnie Caval proszę ze mną - w środku usiadłem za biurkiem wskazując mu fotel na przeciwko i powiedziałem - mam dla pana zadanie chciał bym aby wyszukał pan wszystkie nie oficjalne dane na temat naszej głównej oficer medycznej oficjalne dane nie wiele mewią a nie wiem czy można jej ufać wiesz co mam na myśli.
Caval popatrzył na ciebie po czym skinął głową -To może trochę potrwać, ale zobaczę co da się zrobić- jego głos był rzeczowy
- Rozumiem może pan odejść - powiedziałem a kiedy wyszedł sprawdziłem w komputerze ile osób z załogi już dotarło.
Komputer poinformował, że cała załoga była już na okręcie ... teraz powinieneś jak najszybciej opuścić port.
Po przeczytaniu komunikatu wyszedłem na mostek i usiadłem w fotelu kapitańskim po czym powiedziałem - Przygotowujemy się do opuszczenia portu zabezpieczyć wszystkie włazy - kiedy dostałem potwierdzenie powiedziałem - sternik proszę nas zabrać na orgitę.
Operacyjny meldował o gotowości kolejnych pokładów. Tymczasem zapaliły się światła alarmu orbitalnego. Rzuciły niebieską poświatę na mostku. Usłyszałeś jak od okrętu odrywają sie kolejne zaczepy, które trzymałygo w miejscu. -Silniki wystartowały- usłyszałeś głos szefa. Okręt zaczął powoli się podnosić. Najpierw zobaczyłeś ogromny, port. Potem miasto. Szybko jednak sternikustawił okręt dziobem do góry i ruszył w stronę chmur. Minutę, może dwie później, zobaczyłeś gwiazdy. Wydawało ci się, że przy wychodzeniu z atmosfery okrętem trochę zatrzęsło. -Jesteśmy na orbicie sir- zameldował sternik uśmiechając się szeroko. Po chwili alarm został wyłączony, a pomieszczenie "zalało" standardowe oświetlenie. Na głównym ekranie widziałeś wielką liczbę okrętów startujących z powierzchni, lecących na powierzchnię, lub jak wy znajdujących się na orbicie.