Forum Fandom Sesje RPG, PBF i inne Star Trek: PBF PL PBF - Glinn Netbek

PBF - Glinn Netbek

Wyświetlanie 15 wpisów - od 436 do 450 (z 492 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Pitmistrz
    Uczestnik

- Zróbmy to samo i przygotujmy się na przesłanie więźniów a także przyjęcia ludzi na pokład Hideki.

Hemrod
    Uczestnik

Cała operacja trwała nie dłużej niż pół godziny. Po tym czasie pierwszy, który objął dowództwo nad zdobytym Hidekim poinformował cię, że jest gotów do drogi. Większe okręty skoczyły po chwili w warp, pozostawiając wasze zgrupowanie same.

Pitmistrz
    Uczestnik

- Dobrze ruszamy w dalszą drogę warp 5.

Hemrod
    Uczestnik

W końcu dolecieliście do układu. Panował w nim spory ruch. Statki przylatywał, statki wylatywała. Otrzymaliście rozkaz udania się do jednej ze stacji militarnych i zadokowania tam.

Pitmistrz
    Uczestnik

- Dobrze wykonać dokujemy.

Hemrod
    Uczestnik

Gdy zadokowałeś ze stacji przyszła wiadomość "Glinn Netbek ma natychmiast stawić się u dowódcy"

Pitmistrz
    Uczestnik

- Dlaczego się tego spodziewałem - pomyślałem i połączyłem się z pierwszym - Pierwszy zajmij się uzupełnieniami zapasów na okręcie ja próbuję załatwić aby zostawili nam tego Hideki - po czym udałem się do biura dowódcy.

Hemrod
    Uczestnik

Przed śluzą czekał na ciebie uzbrojony strażnik, który poprowadził cię do biura dowódcy. Drzwi za wami się zamknęły. Na fotelu siedział Cardassianin będący w średnim wieku, obok niego stała młodsza Cardassianka w pokoju było jeszcze dwóch kolejnych strażników.-Panie Netbek, niech pan siada -

Pitmistrz
    Uczestnik

- Oczywiście panie - odpowiedziałem siadając miałem złe przeczucia widząc tą całą ochronę.

Hemrod
    Uczestnik

Gdy usiadłeś odezwała się kobieta -Panie Netbek czy wie pan do kogo należał Hideki, które pan zdobył? - nie czekając na twoją odpowiedź dodała -Do Obsydianowego Legionu ... a wie pan jakie informacje znalazły się na jego dyskach?-

Pitmistrz
    Uczestnik

- Przykro mi ale nie założyłem że okręt należał do piratów i nie interesowałem się danymi w jego komputerze.

Hemrod
    Uczestnik

-Dzięki nim udało nam się dojść do kilku agentów Legionu ukrywających się wojsku. Część zaczęła sypać swoich kolegów - odezwał się po raz pierwszy oficer siedzący w fotelu dowódcy -Czy chciałby pan coś dodać? - zapytała kobieta

Pitmistrz
    Uczestnik

Patrzyłem na nich udając totalnie zdziwionego ale powiedziałem - Chyba mnie nie podejrzewać o współpracę z legionem?

Hemrod
    Uczestnik

Kobieta uśmiechała się. Wyjęła padda i położyła na stole zasłaniając ręką -To zeznania jednego z aresztowanych. Był bardzo pomocny. Jakie nazwiska znajdują się na nim?-

Pitmistrz
    Uczestnik

- Nie mam pojęcia zapewne są to jacyś oficerowie naszej armii - powiedziałem patrząc na nią.

Wyświetlanie 15 wpisów - od 436 do 450 (z 492 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram