Forum Fandom Sesje RPG, PBF i inne Star Trek: PBF PL PBF - Glinn Netbek

PBF - Glinn Netbek

Wyświetlanie 15 wpisów - od 406 do 420 (z 492 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Pitmistrz
    Uczestnik

- Okręt to żaden dowód można taki kupić od IHF za kilkadziesiąt tysięcy sztabek latinum a mundury replikować bez większych problemów zrobię inaczej sprawdzę tą informacje w dowództwie kiedy oni to potwierdzą odlecę w swoją stronę - kiedy to mówiłem pierwszy już zajmował się tą sprawą

Hemrod
    Uczestnik

-Mam potwierdzenie - powiedział pierwszy -Faktycznie taka umowa miała miejsce - dodał, a Romulanin uśmiechał się lekko. -Zgodnie z umową, możecie zostać. Powinniście jednak zdezaktywować broń. Część dowódców jest bardzo wyczulona na ataki Obsydianowego Legionu. Wolimy być bardzo ostrożni - powiedział po chwili.

Pitmistrz
    Uczestnik

- Rozumiem was całkowicie - powiedziałem i kiwnąłem na taktycznego aby wyłączył uzbrojenie - mam nadzieje że jest pan zadowolony my udajemy się w dalszą drogę B'rela zostawiam panu - kiedy połączenie zostało zakończone powiedziałem sternikowi że wracamy na kurs.

Hemrod
    Uczestnik

W tym momencie symulacja została zakończona, a załoga spokojnie siedziała w holodecku.

Pitmistrz
    Uczestnik

- Dobra robota teraz macie wolne - powiedziałem wychodząc z cholodeku i kierując się do kwatery na szklaneczkę Kanar i dobrą muzykę.

Hemrod
    Uczestnik

Usiadłeś w swoim fotelu popijając alkohol i słuchając muzyki. Aż do przybycia do systemu podróż mijała spokojnie, dopiero w momencie przybycia do niego usłyszałeś sygnał wywołania-kapitan proszony na mostek -

Pitmistrz
    Uczestnik

- Już idę - odpowiedziałem tylko i udałem się w drogę na miejscu zająłem fotel kapitański i powiedziałem - Raport

Hemrod
    Uczestnik

-Mamy połączenie z kolonią - powiedział załogant i faktycznie, na ekranie widziałeś Gula w średnim wieku. Patrzył na ciebie spokojnie, zastanawiając się co ma powiedzieć. Po chwili zaczął-Glinn Netbek, miło spotkać ... cieszę się, że zostaliście tutaj przysłani. Od dawna proszę o zwiększenie liczby patroli w tym rejonie. Piraci i Legion ostatnio zwiększyli swoją aktywność. Powinien pan sobie poradzić. Gdyby dało się, dobrze by było zabrać jeńców. Mogą coś wiedzieć o agentach terenowych Legionu ... powodzenia i pomyślnych łowów -

Pitmistrz
    Uczestnik

- Dziękuje wyruszam natychmiast jeńców nie obiecuje ale postaram się. - powiedziałem a kiedy połączenie został zakończone powiedziałem - Sternik kurs na kolejny punkt patrolu warp 5.

Hemrod
    Uczestnik

Sternik zaczął wpisywać kurs podróż do Lias miała zając tobie i twojemu okrętowi 3 i pół dnia. Jednak w końcu nie spieszyło wam się, byliście na patrolu. Nudna misja ... przynajmniej z pozoru, ale w tej roli, twój okręt powinien spisać się znakomicie.

Pitmistrz
    Uczestnik

Podróż upływała spokojnie mijaliśmy po drodze wiele okrętów chodź nigdy nie trafiliśmy na samotną jednostkę nawet federacyjna nebula leciał w asyście New orleansa.Dowódcy jednostek wydawali się zadowoleni z faktu że patrolujemy ten odcinek większość pytała się o aktywność piratów lub po prostu przesyłała pozdrowienia.W pewnym momencie spodkaliśmy 2 jednostki które nie odpowiadały na wezwania.

Hemrod
    Uczestnik

Jednostki nie odpowiadały na wezwania, skan wykazał że są wielkości fregaty, z czego jedna prawdopodobnie była starym Raiderem (zapewne z modyfikacjami) a druga mogła być jednostką Cardassiańską. Gdy was wykryły zaczęły przyspieszać ...

Pitmistrz
    Uczestnik

- Ta dwójka ma najwyraźniej coś na sumieniu kurs pościgowy wyślijcie także informacje żeby wyłączyli silniki i przygotowali się do inspekcji w końcu protokół musi być zanim ich rozwalimy - powiedziałem wywołując salwę śmiechu.

Hemrod
    Uczestnik

Pościg trwał 10 minut, w końcu do nich doszliście. Nagle dwie jednostki wyszły z warp, a wy uczyniliście podobnie. Na ekranie pojawił się Raider podobny do tych, którego używali Maquis a towarzyszył mu Hideki. Oba okręty podniosły osłony szykując się do walki.

Pitmistrz
    Uczestnik

- Dobrze przygotować się do walki raidera możemy zniszczyć Hideki chcę przejąć więc taktyczny bądź ostrożny.

Wyświetlanie 15 wpisów - od 406 do 420 (z 492 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram