Forum Fandom Sesje RPG, PBF i inne Star Trek: PBF PL PBF - Glinn Netbek

PBF - Glinn Netbek

Wyświetlanie 15 wpisów - od 376 do 390 (z 492 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Pitmistrz
    Uczestnik

Nie byłem tym zachwycony musiałem jakoś zaplanować rozmieszczenie jednostek po dłuższej chwili zdecydowałem że mój okręt będzie patrolował trasę z Junto Prime do Lias a hideki zajmą się trasą z Lias do Darak

Hemrod
    Uczestnik

Jeden z dowódców po usłyszeniu rozkazu wysłał do ciebie zapytanie: "Glinnie powiadomiono, mnie że będziemy działać w grupie. Proszę o potwierdzenie rozkazów"

Pitmistrz
    Uczestnik

- dobrze pana powiadomiono ale równocześnie kazano nam patrolować kilka tras dlatego tak rozdzieliłem strefy patrolowania jeśli ma pan inne pomysły chętnie ich wysłucham.

Hemrod
    Uczestnik

Kapitan zastanowił się chwilę i odpowiedział spokojnym tonem -Cóż nie będziemy jedyną grupą patrolową w tym rejonie. Wydaje mi się, że dowództwo po prostu chce abyśmy przelecieli całą trasę tam i z powrotem -

Pitmistrz
    Uczestnik

- Może masz racje jak polecimy w trójkę mamy większe szanse na walkę z piratami dobrze lecimy razem - odpowiedziałem i zakończyłem połączenie i położyłem się spać.

Hemrod
    Uczestnik

Dotrzeć do systemu miałeś dopiero za 42 godziny. Pozostawało więc sporo czasu. Tymczasem sen okazał się zbawienny. Odpędził od ciebie wiele złych myśli.

Pitmistrz
    Uczestnik

Po skończonej rozmowie postanowiłem położyć się spać w końcu mogłem porządnie odpocząć.Na drugi dzień dałem zajęcie taktycznemu miał przygotować kilka symulacji ataku piratów i wykonać z załoga trening odpierania abordażu.Symulacje miały być gotowe najpóźniej 8 godzin przed dolotem do systemu.

Hemrod
    Uczestnik

9 godzin przed dolotem do systemu połączył się z tobą taktyczny -Symulacje są gotowe panie kapitanie - powiedział natychmiast gdy zobaczył twoją twarz

Pitmistrz
    Uczestnik

- Dobra robota przeprowadzimy je na zmianie alfa - odpowiedziałem i zamknąłem połączenie.2h później na mostku znajdowała się cała zmiana alfa a ja siedząc w fotelu kapitańskim powiedziałem do taktycznego - Rozpocząć symulacje.

Hemrod
    Uczestnik

Za rufą i przed dziobem pojawiły się B'rele, po chwili zamigotało ich maskowanie i oba zniknęły. Jednocześnie taktyczny oznajmił, że wykrywa zbliżający się nieznany okręt. B'Rel 1 Osłony 100% Kadłub 100%B'Rel 2 Osłony 100% Kadłub 100%UFO kontakt za 3 tury

Pitmistrz
    Uczestnik

- Wychodzimy z warp atak na pierwszego B'Rela

Hemrod
    Uczestnik

Okręt wyszedł z warp, ale nie miał celu do ataku. Klingoni się zamaskowli i siedzieli jak myszy pod miotłą. Na mostku dało się czuć napięcie, wszyscy chcieli się sprawić jak najlepiej.

Pitmistrz
    Uczestnik

- Sternik przygotuj się do nagłych manewrów taktyczny przeczesuj przestrzeń wiązkami jak tylko wykryjesz B'rela ładuj w niego torpedą.

Hemrod
    Uczestnik

Nie trzeba było długo czekać B'Rele wyłoniły się i ostrzelały ciebie, a twój okręt odpowiedział ogień. Torpeda weszła w cel.B'Rel 1 Osłony 48% Kadłub 100%B'Rel 2 Osłony 95% Kadłub 100%Mogrud osłony 93% kadłub 100%UFO Kontakt za 2 tury.

Pitmistrz
    Uczestnik

- Manewry uchyleniowe prowadzić ostrzał pierwszego B'rela chce wiedzieć co do nas leci.

Wyświetlanie 15 wpisów - od 376 do 390 (z 492 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram