Forum Fandom Sesje RPG, PBF i inne Star Trek: PBF PL PBF - Glinn Netbek

PBF - Glinn Netbek

Wyświetlanie 15 wpisów - od 361 do 375 (z 492 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Hemrod
    Uczestnik

Zszedłeś na stację i sprawdziłeś jej plan. Najbardziej obleganą restauracją była "Evek" prowadzona przez Rigelianina. Udałeś się tam, prawie wszystkie miejsca były zajęte, ale kiedy kelner zobaczył twój mundur, poprowadził cię na początek kolejki. Na zwolnienie miejsca czekałeś pół godziny (po drodze "minął cię" jeden Gul), w końcu usiadłeś i wywołałeś na ekranie małego komputera kartę dań. Wyglądało na to, że mają wszystkie przysmaki Cardassiańskie, dużą część ludzkich i po kilka bardziej znanych dań innych ras.

Pitmistrz
    Uczestnik

Postanowiłem zjeść mięso Baha z ciepłym sokiem rybnym.Po zamówieniu obiadu wywołałem na komputerze informacje o tym co się dzieje ciekawego w kwadrantach Alfa i Beta.

Hemrod
    Uczestnik

Obiad był wyśmienity, dawno nie pamiętałeś tak dobrego posiłku. Czytanie wiadomości zacząłeś od terenu "unii" Cardassiańskiej. Cały czas trwała walka. Siły prorządowe wysłały 3 kasty na "granicę" z Obsydianowym Legionem. Klingoni zakończyli ofensywę nazywaną przez media 30 dniową. Zajęli 5 planet legionu. Po zakończeniu oblężenia Dalek 7, zaczęli umacniać swoje planety budując platformy obronne. Poza tym zmniejszyli znacznie swoją obecność na tym terenie, eksperci wyrażali opinie, że Klingoni nie byli teraz w stanie przeprowadzić kolejnej ofensywy, ale mogli się bronić. Federacja zajęła 3 planety, tworząc z nich bezpieczne porty. Rada przegłosowała również zwiększenie pomocy finansowej dla rządu o 35%, dostaw sprzętu wojskowego o 15%. Imperium Romulańskie zmniejszyło swoją obecność na granicy z Federacją. Na Romulusie wyłoniono nowy senat, dość dużą rolę odgrywają w nim frakcje, które są gotowe do współpracy z Federacją, ale komentatorzy polityczni spodziewają się dużego oporu ze strony Tal'Shiar i floty. Gwiezdna Flota rozpoczęła nowy program eksploracji kosmosu. Reszta wiadomości okazała się mniej ciekawa, lub była jeszcze na etapie "niesprawdzonych informacji".

Pitmistrz
    Uczestnik

Po porządnym posiłku wróciłem na okręt i postanowiłem się przespać.

Hemrod
    Uczestnik

Po 6 godzinach obudził cię dźwięk przychodzącej wiadomości. Po zakończeniu napraw miałeś podjąć misję patrolową wzdłuż szlaku handlowego, nazwanego drogą jedwabną. Do twojej grupy miały zostać przydzielone dwa okręty. Miałeś opracować plan działania, zapewnić bezpieczeństwo szlakowi i okrętom handlowym po nim się poruszającym.

Pitmistrz
    Uczestnik

Na początku wyświetliłem rozkład szlaku jego długości i systemy przez które przechodził wywołałem także dane okrętów jakie mi przydzielili.

Hemrod
    Uczestnik

Okręty przydzielone były lekko zmodyfikowanymi Hidekimi. Zrezygnowano w nich z większej części przestrzeni ładunkowej na rzecz dodatkowego oddziału 30 komandosów. Jeden nazywał się CUS Hagan drugi CUS Detap. Dodatkowo na Detapie zamontowano dodatkowe cele. Szlak prowadził od Junot Prime do granicy z federacją i rozciągał się na tydzień lotu przy warp 8. Przechodził przez 4 systemy: Junot Prime, Darak, Lias i New Kongo będącej na granicy z federacją i będącej silnie ufortyfikowanym systemem. Z Junot Prime okręty leciały na teren całej Unii Cardassiańskiej. Szlak był pokonywany w kilku etapach. Pierw z New Kongo do Darak, potem najdłuższy czas zajmował przelot z Darak do Lias i ostatni etap z Lias do Junot Prime.

Pitmistrz
    Uczestnik

Sprawdziłem także raporty o aktywności piratów na poszczególnych odcinkach i gdzie znajdują się przydzielone mi okręty.

Hemrod
    Uczestnik

Przydzielone okręty stacjonowały przy stacji Delko Nor po drugiej stronie systemu. Aktywność piratów na odcinku New Kongo - Darak była właściwie zerowa. Kilka większych grup próbowało atakować, ale jednostki Federacji z New Kongo szybko się z nimi rozprawiły. Sytuacja na odcinku Darak - Lias wyglądał dużo gorzej. O ile przy dwóch systemach aktywność piratów była raczej niewielka, urządzali oni rajdy małymi, szybkimi i zwrotnymi okrętami na samotne okręty i maruderów z konwojów, to na samej trasie ich aktywność wzrastała. Zdarzały się nawet ataki na duże konwoje. Na ostatnim etapie było trochę lepiej, chociaż podróżowanie samotnie równało się pewnym atakiem.

Pitmistrz
    Uczestnik

Sprawdziłem jeszcze ktury układ jest najbliżej i wydałem rozkazy aby tam podążać i powiadomić o celu pozostałe okręty.

Hemrod
    Uczestnik

Najbliżej znajdował się Junot Prime. Wydałeś odpowiednie rozkazy, a po chwili okręty ruszyły. Otrzymałeś informację, że do systemu przylecicie za dwa dni.

Pitmistrz
    Uczestnik

Mostek zostawiłem pierwszemu i udałem się do gabinetu gdzie wysłałem kilka wiadomości do systemów Junto Prime , Lias i Darek czy nie mają jakiś okrętów którymi mogli by wspomóc moją grupę patrolową.

Hemrod
    Uczestnik

Po około półtorej godziny nadeszły odpowiedzi. Systemy nie miały żadnych okrętów, które mogły by poświęcić, ich obrona była już i tak za mała i nie podołała zadaniom przed nią stawianym.

Pitmistrz
    Uczestnik

Odpowiedz nie spodobała mi się wcale dlatego wysłałem do dowództwa prośbę o dodatkowe jednostki.

Hemrod
    Uczestnik

Po 20 minutach przyszła odpowiedź"Dowództwo w tej chwili, nie może zwiększyć waszej grupy patrolowej, o dodatkowe jednostki. Musicie radzić sobie z tym czym macie."

Wyświetlanie 15 wpisów - od 361 do 375 (z 492 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram