Forum Fandom Sesje RPG, PBF i inne Star Trek: PBF PL PBF - Glinn Netbek

PBF - Glinn Netbek

Wyświetlanie 15 wpisów - od 331 do 345 (z 492 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Hemrod
    Uczestnik

Po chwili z ciała załoganta wyskoczył 0,5 metrowy robal, z licznymi mackami i oczami. Rzucił się w bok pod sprzęt, ale strzał z dizruptora zatrzymał jego postęp.

Pitmistrz
    Uczestnik

- Dobrze skoro wiemy co to jest i jak się tego pozbyć czas na przekąskę dla załogi - powiedziałem przyglądając się stworzeniu po czym zwróciłem się cicho do lekarki tak aby inni nie słyszeli - Chcę takiego jednego żywego - po czym dodałem głośniej - za rozwikłanie tej zagadki zasługuje pani na pochwałę postaram się jak najszybciej wpisać ją do akt.

Hemrod
    Uczestnik

Lekarka podeszła do ciebie -Problem w tym gulu, że jeżeli to coś urośnie za wielkie, to zabije nosiciela, tak jak tego nieszczęśnika. Nie wiem co to za stworzenie, także trudno mi powiedzieć o jego cyklu życiowym. Nie wiem, kiedy on mógł to coś złapać - odpowiedziała ci również szeptem - Jednak to najszybszy sposób, mogła bym spróbować usuwać je operacyjne, ale to zajmie po parę godzin - dodała patrząc na ciebie z ciekawością.

Pitmistrz
    Uczestnik

- To proszę zaczynać okaz nie musi być duży byle był żywy niech go pani umieści w stazie

Hemrod
    Uczestnik

Lekarka potwierdziła i zaczęła replikować dane. Podała specyfik dwóm załogantom zamkniętym w polu. Jednemu nic się nie stało. Z drugiego gardła wyskoczyła miniaturowa wersja poprzedniego stworzenia. Lekarka zatrzymała zwierzę a potem zatamowała krwawienie u załoganta. -Żyją - powiedziała do ciebie

Pitmistrz
    Uczestnik

- Chyba będzie trzeba przebadać całą załogę i czy myśli pani że te stworzenia mogą żyć po za ciałem gospodarza nie chcę niespodzianek.

Hemrod
    Uczestnik

-Trudno mi powiedzieć. Zobaczymy, z tym którego złapaliśmy. Dopiero wtedy będzie można coś powiedzieć. -

Pitmistrz
    Uczestnik

- Dobrze będę na mostku - powiedziałem i wyszedłem na mostku usiadłem w fotelu i powiedziałem - Raport.

Hemrod
    Uczestnik

-Nic nowego do zameldowania, jeżeli ruszymy się teraz powinniśmy przybyć na Cardassię Prime za około 65 godzin sir- odpowiedział ci operacyjny

Pitmistrz
    Uczestnik

- Dobrze warp 5 - powiedziałem siedząc w fotelu miałem zamiar posiedzieć tutaj kilka godzin i zejść na 2 godziny przed moją wachtą aby się przespać potrzebowałem trochę pomyśleć.

Hemrod
    Uczestnik

Lekarka poinformowała o śmierci złapanego "zwierzątka". Zaserwowano terapię całej załodze, ale więcej tych stworzonek nie odnaleziono. Reszta wachty minęła spokojnie.

Pitmistrz
    Uczestnik

Już wiedziałem że legion da mi popalić podobnie jak dowództwo idąc do kwatery aby się przespać ale miałem przeczucie ze niebezpieczeństwo nie zostało zażegnane dlatego połączyłem się z szefem ochrony - Jesteś pewny że na pokładzie nie ma już tych stworzeń?

Hemrod
    Uczestnik

-Cóż sprawdziliśmy załogantów. Wiemy również, że nie mogą przeżyć poza ciałem załogantów. Moja odpowiedź to prawie pewny - odpowiedział ci szef ochrony

Pitmistrz
    Uczestnik

- Więc wyjaśnij mi jak przeżyło tak długo stworzenie w skrzyni mam nadzieję ze to coś nie składa jaj?

Hemrod
    Uczestnik

-Mogło być przewożone w ciele kogoś. Co do składania jaj, to nie mam pojęcia, o to trzeba by zapytać panią doktor-

Wyświetlanie 15 wpisów - od 331 do 345 (z 492 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram