Forum Fandom Sesje RPG, PBF i inne Star Trek: PBF PL PBF - Glinn Netbek

PBF - Glinn Netbek

Wyświetlanie 15 wpisów - od 211 do 225 (z 492 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Hemrod
    Uczestnik

-Glinnie to raczej słaba propozycja. Potrzebuję gestu dobrej woli współpracy. Coś co jest w pana zasięgu. Chcę prom ... - powiedział Romulanin spokojnie. -Jeżeli go otrzymam, to myślę, że będę mógł pójść na współpracę męczycie mnie od dłuższego czasu. Co do paczki ... o co panu chodzi?-

Pitmistrz
    Uczestnik

- Prom nie będzie stanowił problemu a co do paczki dostałem informację że ukradł pan ją Legionowi i mi przypadła misja odzyskania jej na pewno wie pan o co chodzi.

Hemrod
    Uczestnik

-Możliwe ... czy ta paczka jest aż tyle warta? Nie wydaje mi się - miał już coś powiedzieć kiedy podszedł do niego ten sam Cardassianin, którego widziałeś wcześniej. Szepnął do niego parę słów - ... rozumiem ... - powiedział cicho pirat-Cóż jestem gotów oddać paczkę, jako gest dobre woli. Co do współpracy z Legionem: będziecie mi dostarczać broń a poza tym zostawicie mnie w spokoju. O nic więcej nie proszę i jestem gotowy przestać napadać na wasze okręty-

Pitmistrz
    Uczestnik

- Czyli wszystko zostało ustalone prawdopodobnie niedługo zjawi się tutaj jakiś okręt legionu aby ustalić detale a co do wymiany sugeruje aby wysłał pan jakiś okręt na spodkanie z nami.

Hemrod
    Uczestnik

-Ohh okręt już tam jest ... tylko zamaskowany ... niech pan wyśle prom, a paczka magicznym sposobem pojawi się na pańskim okręcie, jak tylko opuści pan osłony ...- powiedział patrząc na ciebie z uśmieszkiem na ustach

Pitmistrz
    Uczestnik

- Nie mam do pana jeszcze takiego zaufania zrobimy tak wyślę 2 promy jedne będzie dla pana a na 2 przeniesie pan paczkę.

Hemrod
    Uczestnik

W jego oczach zobaczyłeś coś ... zrozumienie? pewien podziw? -Dobrze. Tak zrobimy. Proszę wysłać promy na współrzędne 034-234, 5 minut lotu w warp 5. Tam dokonamy wymiany ... - połączenie zostało przerwane.

Pitmistrz
    Uczestnik

Ja zaś udałem się na mostek i powiedziałem do pierwszego - Przygotuj do startu 2 promy jeden oddamy naszemu nowemu przyjacielowi dlatego powinien lecieć na automatyce skieruj je na współrzędne 034-234 przekaż pilotowi że ma oczekiwać paczki. - kiedy PO wyszedł zwróciłem się do sternika - Przygotuj się do skoku w wysoki warp na te współrzędne jak by coś poszło nie tak - po czym dodałem do naukowego - gdzieś tutaj jest zamaskowany okręt wykonaj dodatkowe skany na wszelki wypadek.

Hemrod
    Uczestnik

-Był ... przed chwilą odleciał - powiedział naukowy patrząc na odczyty Niecały kwadrans później promy wystartowały, a ty ruszyłeś za nimi. Byłeś zdenerwowany? A jak coś pójdzie nie tak ...Sekundy się dłużyły ... w końcu usłyszałeś głos pilota-Mam paczkę panie ... -

Pitmistrz
    Uczestnik

- Doskonale wracaj tutaj zasłużyłeś na pochwałę - teraz zostało tylko wrócić do domu zameldować że pirata nie znaleźliśmy i wymyślić bajeczkę pod tytułem co się z promem stało zwróciłem się do sternika i powiedziałem - Jak tylko prom zadokuje kurs do domu warp 6 - po czym udałem się do mojego biura aby wypisać pochwałę dla pilota promu.

Hemrod
    Uczestnik

Usłyszałeś standardowy odgłos wchodzenia w warp. Wypisałeś pochwałę a po chwili do twojego gabinetu wszedł twój PO.-gulu paczka jest bezpiecznie schowana na pokładzie ... nie możemy ufać wszystkim detapowcy mogą mieć wtyczki ...-

Pitmistrz
    Uczestnik

- Jestem tego świadom ale nikt po za pilotem i obsada mostka nie wie o prawdziwej misji wystarczy że powiemy że 2 prom został zniszczony jakąś bajkę się wymyśli ale musi być na tyle przekonująca aby dowództwa w nią świeżyło razem z naszą załogą jakieś sugestie?

Hemrod
    Uczestnik

-Musimy opowiedzieć o walce, tego ukryć się nie da. Nie mogliśmy go dostać bo miał znaczną przewagę. Wysłaliśmy zautomatyzowany prom na zwiad, ale został zniszczony ... ja bym uwierzył - odpowiedział po chwili

Pitmistrz
    Uczestnik

- Dodamy że ponieśliśmy częściowe zwycięstwo niszcząc 3 wrogie jednostki to powinno przejąć a i jeszcze jedno przeskanowałeś może ta paczkę?

Hemrod
    Uczestnik

-Nie, ale była cholernie ciężka. Tam jest chyba coś żywego, bo wydawało mi się, że słyszę jak oddycha - odpowiedział twój pierwszy oficer

Wyświetlanie 15 wpisów - od 211 do 225 (z 492 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram