- Sir wykrywam 1 Romulański Bird Of Pray, 2 Hideki, 2 B'Rel, 1 QuD, 2 D7 Romulańskie, 1 Szturmowiec Dominium, oraz Falcona .... jesteśmy wywoływani -Na ekranie widziałeś jak okręty zaczęły powoli budzić się do życia.
- Analiza taktyczna Falcona i okrętu dominium chcę wiedzieć czy nie wprowadzili żadnych modyfikacji - po czym powiedziałem patrzeć na ekran - na ekran.
-Nie wygląda na to panie, ale trudno mi ocenić z tej odległości nie mamy najlepszych skanerów - po chwili na ekranie pojawiła się twarz starszego, siwego Romulanina. Nie miał jednego ucha, a przez twarz przebiegała głęboka blizna.Widząc ciebie uśmiechnął się szeroko-Proszę opuścić osłony i rozładować broń. Przygotuje się pan też do abordażu-
Romulanin zaczął się śmiać -Przepraszam "kapitanie". Dałem panu wrażenie, że proszę? Albo podda się pan, albo zostanie pan zniszczony, a o pańskiej misji jeszcze porozmawiamy, proszę być o tym pewnym - po tych słowach Romulanin wydał parę komend-Sir, okręty zaczynają ustawiać się na naszych burtach - zameldował pierwszy
- A więc będzie trudny sposób - powiedziałem do Romulanina i zamknąłem połączenie po czym zwróciłem się do obsady mostka - Ognia w okręt który na pewno zniszczymy i zabieramy się z tą warp 1.
-Nie sir, żadnych takich obiektów - odpowiedział naukowy Po chwili na ekranie pojawił się Romulanin. -Chyba pana nie doceniłem glinnie ...- powiedział. Na ekranie pojawił się jakiś Cardassianin szepnął parę słów piratowi, ten tylko skinął głową i popatrzył na ciebie -Co teraz?-
- Teraz porozmawiamy mianowicie z tego co wiem posiada pan paczkę która do pana nie należy i chciał bym ją odzyskać po za tym mam jeszcze propozycje ale o tym porozmawiamy na osobności.
- Może lepiej będzie jak porozmawiamy na osobności - powiedziałem przekierowując podłączenie do mojego biur.W biurze zaszyfrowałem połączenie i powiedziałem do Romulanina - Oto moja propozycja Obsydianowy legion chce aby pan z nimi współpracował.