Forum Fandom Sesje RPG, PBF i inne Star Trek: PBF PL PBF - Glinn Netbek

PBF - Glinn Netbek

Wyświetlanie 15 wpisów - od 181 do 195 (z 492 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Hemrod
    Uczestnik

- W systemie są 3 planety klasy Y , oraz binarne słońca ... pas asteroid na skraju sytemu, prawdopodobnie pozostałość dwóch planet ... - usłyszałeś meldunek -30 sekund do przybycia - powiedział sternik

Pitmistrz
    Uczestnik

- Dobrze co wiemy o tych transportowcach?

Hemrod
    Uczestnik

-Transportowce starego typu, przewożą leki ... nic więcej-chwilę później wyszliście z warp, na ekranie pojawiły się dwie sondy wysyłające jakiś sygnał -To podstęp- powiedział pierwszy po chwili pojawiły się dwa Drapieżne ptatkiSytuacja taktyczna Mogrud osłony 100%, kadłub 100%, torpedy gotoweBOP 1 osłony 100%, kadłub 100%BOP 2 osłony 100%, kadłub 100%

Pitmistrz
    Uczestnik

- Mogłem się tego spodziewać taktyczny ognia w pierwszego B'rela sternik manewry unikowe.

Hemrod
    Uczestnik

Ostrzał z dizruptorów zdjął pierwszemu z wrogich okrętów tarcze, a trafienie torpedą dopełniło jego los. Drugi wystrzelił i zaczął się z powrotem maskować. Jednak taktyczny był dość szybki aby wystrzelić kolejna torpedę, drugi z wrogich okrętów również został trafiony stara konstrukcja rozpadła się na miliardy części, ale jego trafienie zniwelowało twoje osłony, mostek wypełnił dym

Sytuacja taktycznaMogrud osłony 0% kadłub 99%BOP 1 zniszczony BOP 2 zniszczony

=/= Panie mamy uszkodzenia, na 3 pokładzie rozhermetyzowało się laboratorium, poszły też sensory na czwórce =/= zameldował inżynier=/= Glinnie mamy 5 rannych i jednego zabitego. Dwóch rannych w stanie ciężkim, reszta lekkie rany i poparzenia =/= usłyszałeś głos medyczki.

Pitmistrz
    Uczestnik

- przeskanować szczątki może ktoś przeżył i rozwalić te sondy aby nikogo już tutaj nie zwabiły. - powiedziałem po czym przez interkom zwróciłem się do inżyniera - rozumiem ile potrwają naprawy?

Hemrod
    Uczestnik

-Żadnych śladów życia - nie było się czemu dziwić, z drugiego okrętu pozostały szczątki wielkości co najwyżej pięści. Pierwszy okręt latał w 5 częściach. =/= 3 godziny panie, ale jeżeli zaprzęgnę wszystkich zrobimy to w półtorej =/= odpowiedział tobie inżynier

Pitmistrz
    Uczestnik

Po rozłączeniu mechanika powiedziałem - Oto była nasza pierwsza walka co prawda nie wszystko poszło jak należy ale wygraliśmy i powinniśmy być z tego dumni sternik wracamy na kurs warp 5 ile do celu?

Hemrod
    Uczestnik

-Około 9 godzin przy warp 5 panie - odpowiedział sternik patrząc na ciebie.

Pitmistrz
    Uczestnik

- Bardzo dobrze czekam na raport o wydajności fazeruw i generatorów osłon - powiedziałem udając się do gabinetu aby napisać list do rodziny poległego załoganta.

Hemrod
    Uczestnik

Załogantki. 25 letnia Cardassianka była laborantką. Osierociła 5 letnią córkę. Zaczęły napływać pierwsze raporty: fazery i osłony mieszczą się w normie, co więcej w jej górnych granicach. Szczególnie osłony sprawdziły się znakomicie niwelując większość uszkodzeń. Gdyby nie one, okręt mógł by zostać ciężko uszkodzony.

Pitmistrz
    Uczestnik

Jako że nie miałem żadnego doświadczenia w wysyłaniu takich listów posłużyłem się standardowym tekstem i wysłałem go do rodziny poległej.Po nadaniu listu i przeczytaniu raportów wróciłem na mostek aby odbyć wachtę.

Hemrod
    Uczestnik

Siedziałeś na mostku cały czas, podobnie jak załoga zmiany alfa. W końcu był czerwony alarm. Minęło wiele godzin, aż w końcu sternik odwrócił się do ciebie-Sir, za 15 minut znajdziemy się w układzie docelowym. Jakie rozkazy?-

Pitmistrz
    Uczestnik

- Ciągłe skany układu po wejściu kontynuować.

Hemrod
    Uczestnik

-Wykrywamy 10 jednostek wroga! - wykrzyknął naukowy gdy weszliście do układu

Wyświetlanie 15 wpisów - od 181 do 195 (z 492 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram