Forum Fandom Sesje RPG, PBF i inne Star Trek: PBF PL PBF - Glinn Netbek

PBF - Glinn Netbek

Wyświetlanie 15 wpisów - od 151 do 165 (z 492 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Hemrod
    Uczestnik

Przy dwóch trupach znalazłeś zestaw medyczny. Wszyscy mieli komunikatory. Z jednego dochodził jakiś podniesiony głos.

Pitmistrz
    Uczestnik

Wziąłem komunikator kucnąłem za jednym z łóżek tak aby nie było mnie widać z wejścia o zacząłem się przysłuchiwać.

Hemrod
    Uczestnik

-Gdzie jesteście do cholery?! Cardachy twardo trzymają się na mostku! Macie tu natychmiast przyjść!- na szczęście uniwersalny translator działał, więc rozumiałeś co wrzeszczał Cardassianin

Pitmistrz
    Uczestnik

Usłyszawszy komunikat wyjrzałem ostrożnie z pomieszczenia po czym zacząłem zmierza do najbliższego kanału.

Hemrod
    Uczestnik

Korytarze były puste, kiedy otworzyłeś właz i wszedłeś do kanału zobaczyłeś krew na drabince.

Pitmistrz
    Uczestnik

Nie przejąłem się nią i ruszyłem do góry uważając aby być jak najciszej.

Hemrod
    Uczestnik

Zacząłeś wchodzić gdy nagle usłyszałeś strzał poczułeś ból w lewej ręce. Na szczęście udało ci się zablokować prawą ręką. Szybko popatrzyłeś na drugą dłoń ... bolała strasznie, właściwie nie mogłeś nią ruszyć. Gdyby to była prawdziwa walka, stracił byś ją. Na górze podobnie "sklinowany" jak ty wisiał Klingon. Krwawił z rany ciętej boku, trzymał w ręku dezruptor ... czekałeś na śmiertelny strzał, który nie nadchodził. Klingon wolno otworzył swoją broń, czyżby coś było zepsute?

Pitmistrz
    Uczestnik

Nie czekając na jego reakcję zaczaiłem schodzić niżej aby szukając miejsca gdzie mógłbym stanąć i użyć prawej ręki aby zastrzelić klingona lub się schować.

Hemrod
    Uczestnik

Wyciągnąłeś prawą rękę i złapałeś się. Po chwili wiedziałeś, że tego co się podjąłeś było prawie niemożliwe. Jakimś cudem dałeś sobie radę z pierwszymi kilkoma stopniami. Jadnak kiedy następnym razem chciałeś się ręką złapać niższego stopnia coś uderzyło cię w głowę, poleciałeś do tyłu ... symulacja zakończyła się.

Pitmistrz
    Uczestnik

- Przeklęty Klingon nie planowałem takiego szybkiego końca - wykrzyknąłem - komputer podaj przyczynę śmierci w symulacji.

Hemrod
    Uczestnik

-Uderzenie w głowę dezruptorem i upadek z wysokości - odpowiedział komputer

Pitmistrz
    Uczestnik

- Bardzo ciekawie nie mogłem mieć głupszej śmierci - skomentowałem odpowiedz komputera po czym wyszedłem z holodeku i udałem się do swojej kwatery gdzie nalałem sobie kieliszek Kanar i zagłębiłem się w raporty z sektora do którego się udaję.

Hemrod
    Uczestnik

Raportów było nad wyraz duże, ale o dziwo były dość lakoniczne. Przed przystąpieniem Unii do Dominium była to zwykła kolonia, trzeciorzędna kolonia. Nic ciekawego. Podczas wojny z powodu bliskości granicy z Ferengi wybudowano tutaj kilka stoczni. Podczas wojny stocznie wraz z kolonią zniszczone przez Klingonów. Po wojnie starano się przywrócić ten teren. Jednak ani siły rządowe ani obsydianowego legionu nie potrafiły go dłużej utrzymać. Kolonia przechodziła więc z rąk do rąk, aż w końcu stała się "umowną" ziemią niczyją. Stan ten nie trwał długo, w końcu znów wybuchły walki. Jakiś rok temu zwiększyła się aktywność piratów, w związku ze zwiększeniem kosztów zdobycia terenu oba wrogie sobie obozy przesunęły front ... aż do tej pory, śmierć pirata była by z pewnością na rękę rządowi, który mógł by szybko zająć i umocnić kolonię.

Pitmistrz
    Uczestnik

Szybko przeszukałem raporty mając nadzieję znaleźć informację jakimi siłami może dysponować pirat.

Hemrod
    Uczestnik

Pewnością był tylko jego okręt flagowy: Falcon, prawdopodobnie miał jeszcze dwa - trzy Bird of Pray i nieznaną liczbę D7. Prawdopodobna zgodność danych z rzeczywistością : 45%

Wyświetlanie 15 wpisów - od 151 do 165 (z 492 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram