Forum › Fandom › Sesje RPG, PBF i inne › Star Trek: PBF PL › PBF - Chorąży Daimond
- Pole siłowe na miejscu poziom tlenu wyrównany tylko nie rozumiem jak powstała ta wyrwa kapitanie ma nie regularny kształt ale średnicą dochodzi do koło 2 metrów. - zameldował operacyjny a tymczasem sternik wprowadził kurs i okręt ruszył.Dotarcie do celu 3 tury.
Wstałem z fotel i popatrzyłem na pierwszego-Pański fazer--Sir?- -Pański fazer- i bez dalszej dyskusji wyjąłem go z jego kabury. Ruszyłem w stronę gabinetu-Lepiej dmuchać na zimne- powiedziałem otwierając drzwi i wchodząc do środka
Pokuj był niemal ogołocony z małych rzeczy które wyleciały przez wyrwę tylko biurko pozostało na miejscu ale tylko dlatego ze było przymocowane do podłogi.Sama wyrwa wyglądała zwyczajnie postrzępione krawędzie i jeden przerwany przewód który szybko mrugał.Dotarcie do celu 2 tury.
Podszedłem do dziury chcąc jej się bliżej przyjrzeć, to było interesujące. Wyjąłem trikorder, aby dokładnie ją zbadać.
Trikorder wskazywał że jest to normalna wyrwa tylko nie było żadnych śladów energetycznych lub biologicznych co świadczyło o tym że coś przedziurawiło poszycie i nie zostawiło po sobie śladówDotarcie do celu 1 tury.
Postanowiłem, zająć się tym później. Teraz musiałem wrócić do dowodzenia bitwą. Wyszedłem na mostek -Czerwony alarm. Wracamy do walki-
Na okręcie ponownie rozbłysły czerwone światła a okręt wleciał na kolejne pole walki.Sytuacja nie wyglądała stacja miałem mocno uszkodzone osłony a jako że nie mogła się sama bronić za ochronę robiły 43 platformy obronne i 9 okrętów GF.USS Carvahall Osłony 87% Panceż 99% wyrzutnie przeładowane.Stacja jupiter osłony 34%Platformy obronne 43Jednostek sojuszniczych w pobliży 9Wrogich jednostek 378129 osłony poniżej 50%
Usiadłem na swoim miejscu, wcześniej patrząc na naukową-Chcę mieć ekipę przy dziurze w swoim gabinecie- popatrzyłem na ekran-Atakujemy z prawej flanki. Pełna impulsowa, ostrzał bez rozkazu. Spróbujmy złapać jeden okręt na hol, Naukowcy na pewno będą chcieli go zbadać-
- Takj jest - odpowiedzili wszyscy wyonując twoje rozkazy po chwili do twejego gabinetu weszło 2 kadetuw i inny chorąży.USS Carvahall Osłony 62% Panceż 99% wyrzutnie za 2 turyStacja jupiter osłony 32%Platformy obronne 42Jednostek sojuszniczych w pobliży 9Wrogich jednostek 359132 osłony poniżej 50%
-Sternik, bliżej platform, musimy wyłapywać maruderów, za nim zdążą zaatakować stację. - Patrzyłem na te małe okręty zastanawiając się, co to za rasa. I dlaczego z nami walczy?
Platwormy zasypywału wroga huraganowym ogniem niszczac wiele jednostek ale wrug nie był im dłużny niszczac jedną za drugą zmasowanymi atakami na twoich oczach jedna z platworm zamieniła się w kule ognia po ataku ponad 100 okretuw kture natychmiast obrały kurs na twoją jednostkę.Wrug zbliżał się już na odległośc strzału kiedy stało się coś czego nikt się nie spodziewał przestrzeń przed twoim okretem zafalował i pojawił się olbrzymi Negh'Var w asyście 2 Vor`Chy.Klingońskie okrety przyjęły na siebie cały wrogi ogień ogień po czym nie mal zdmuchneły wrogie jednostki tylko kilku udało się uciec.W całym układzie sloneczmny ujawniło się ogulnie około 40 okretuw klingońskich niestety w wiekszości były to stare okrety jak B'rel i K'T'Inga tylko przy twoim okrecie ujawniły sie nowoczesne jednostki kture nie zwracajac na ciebie uwagi ruszyły na wroga.USS Carvahall Osłony 63% Panceż 99% wyrzutnie za 1 turęStacja jupiter osłony 31%Platformy obronne 41Jednostek sojuszniczych w pobliży 12Wrogich jednostek 21175 osłony poniżej 50%
-Sternik trzymaj się Klingonów będziemy odławiali jednostki, które oni pozostawią. Najważniejsza jest stacja Jupiter, musi przetrwać.- po tych słowach zająłem swoje miejsce. To było to walka kosmiczna ... a nie opowiadanie o walce kosmicznej.
Jednostki federacji widząc sojusznicze jednostki z nową determinacją zaczęły ostrzeliwać wroga który nie rezygnował z ataku koncentrując sie na bardziej uszkodzonych jednostkach po zmasowanym ataku mały Sabre stał się tylko kupą złomu.- Kapitanie mam wrogą jednostkę na promieniu trakcyjnym - zakomunikował operacyjny po chwili okrętem wstrząsnął mimo ze nikt do was nie strzelał a operacyjny powiedział - Pilot zniszczył zwój okręt najwyraźniej nie chciał poddać się żywcem.USS Carvahall Osłony 61% Panceż 99% wyrzutnie przeładowaneStacja jupiter osłony 31%Platformy obronne 41Jednostek sojuszniczych w pobliży 11Wrogich jednostek 147141 osłony poniżej 50%
-To bardzo ciekawe. Przygotujcie jedną z cel, wyślijcie tam ekipę ochrony. Spróbujemy przenieść kogoś z ich okrętu. Może się czegoś o nich dowiemy dzięki temu.- powiedziałem patrząc na operacyjnego, po czym odwróciłem się do taktycznej-Niech pani strzela dalej, poćwiczy celność, może się to naprawdę kiedyś przydać - powiedziałem spokojnie
Kilngonie w asyście jednostek federacji zniszczyć większość okrętu a resztki uciekły w kierunku innej walczącej grupy tylko jeden bez pilota a z aresztu dostałeś komunikat że obcy został przetransportowany do celi niestety po chwili zmarł zmieniają się w niewielki kamyk.USS Carvahall Osłony 62% Pancerz 99% wyrzutnie przeładowaneStacja jupiter osłony 30%Platformy obronne 41Jednostek sojuszniczych w pobliży 11Wrogich jednostek 19 po za zasięgiem za jedną turę.