OOC Grupy

Wyświetlanie 15 wpisów - od 511 do 525 (z 835 w sumie)
  • Autor
    Wpisy

"Sternik z tradycją"...jasne.  Claire nie jest reporterką  ze szkółki niedzielnej  😆

[post="38433"]<{POST_SNAPBACK}>[/post]

"Sternik z tradycją" - powiedziałem to sarkastycznie a jak ty to odebrałeś to nie mój biznes...

Naukowy
    Uczestnik

A ja już myślałem, że zostawicie biedną Claire i O'Dooma na pastwę drani z sekcji.. 😆 Sarkazm czy nie..Claire nie przeprowadza wywiadów, to nie jej działka.

O`mus
    Uczestnik

A więc tak. Wyniki konkursu na nazwę dla Baru Gleka. Zwycięzcą okazał się: Naukowy, a konkretnie ojciec O`Doom, z nazwą: "Pod Nosem Nowaka"Ponieważ była to JEDYNA propozycja, jaka dopłynęła więc podania pozostałych nazw nie będzie :PNazwa czeka tylko na zatwierdzenie przez dowództwo stacji 😀

Akeen
    Uczestnik

❗ Nie zasmiecajac Federacji skrzynek pocztowych troche polemiki z MG ❗ Dobra, bo to sie zaczyna nakrecac coraz bardziej1. A to zle ze sie nakręca przeszkadza Ci to? Po pierwsze primo - istnieje tylko JEDEN przenosny emiter w Federacji (nie skopiowali go).2. Twoja wypowiedz niezbicie dowodzi ze Andorianie nie sa w Federacji. (Niech to wreszcie główny MG powie. Przecież nic złego się nie stało jak sie odłączyli). Komunikatora NIE zabral ze soba, bo nie mial jak (transportery nie dzialaja), 3. To jak do 100 zdechłych romulan ranni zostali przesłani na prom W chwili obecnej hologram siedzi w kompie promu i zostal unieruchomiony z chwila rozgrzania rdzenia warp (komputer nie ma sily przerobowej zeby operowac hologramem i rdzeniem - rdzen ma pierwszenstwo).4. No i pewnie bys chciał aby Federacja połozyła na nim swe "zdradzieckie łapy" Mistrz Gry przemowil.5. Raczej bąka puscił - oczywiscie żartuje 😆 😀 6. Kwestia nauki. czy naprawde sądzicie ze rasy w TREKU nie prowadza własnych badan naukowych. Przeciesz mogą udostępnic swoich naukowców Federacji i jednoczesnie prowadzic własne badania. 7. Kwestia JEDNEGO przenosnego emitera. Oczywiscie LUDZIE podkreslam ludzie nie dziela sie swoimi odkryciami z innymi rasami no bo po co? Najlepiej trzymac je dla siebie, a reszta niech o nie żebrze. Moze cos skapnie a może nie. Jesli tak jest no to cóż niech to działa i w drugą stronę.8. I jeszcze raz jesli Andorianie nie są w Federacji to do 200 zdechłych romulan wyduscie to z siebie Pozdrawiam obywatel niezależnego Imperium Andoriańskiego Akeen

Zarathos
    Uczestnik

Akeen - wyluzuj. Nakrecanie akcji mi sie podoba, wymyslanie bogowie wiedza jakich rozwiazan (i wprowadzanie ich bez uzgodnienia z ktoryms z MG) juz nie. 1) NIKT nie zdolal skopiowac emitera - co prawda dokowi sie kiedys chyba wydawalo ze go replikuje ale to byly przeklamania matrycy. Emiter jest niekopiowalny. Za niska technologia. Jakby malpom dac lotniskowiec i oczekiwac ze zrobia drugi. Fizycznie niemozliwe. Ani Federacja, ani Borg, ani Q ani nikt inny (poza mna :D) nie jest w stanie skopiowac emitera.2) Blokady ustawil zdaje sie oficer federacji (Voird?) wiec nie mial specjalnych problemow z ich ominieciem jak bylo trzeba. Zreszta - juz rz zwrocono ci uwage na to ze sa blokady transporterow w zasiegu stacji.3) Andorianie sa w Federacji i nawet nie licz na to ze z niej wyjda - nie mam tego w planie, a Twoje akcje, zamiast przekonac mnie do tego pomyslu - coraz bardziej mnie zniechecaja. Wiec Federacja nie polozy na nim 'zdradzieckich lap' bo juz ma na nim lapy.

Arille
    Uczestnik

Im dłużej czytam te fantazje Akeena tym bardziej czuje że ten andorianin będzie miał ciężkie życie po powrocie Korin i Corvusa na statek.

obywatel niezależnego Imperium Andoriańskiego

Niezależnego?? DO KOPALNI węgiel wydobywać ❗

Eric Keitel
    Uczestnik

... Albo czyścić cewki warp.Na początku podchodziłem do tego z przymrużeniem oka, ale teraz ta dyskusja zaczyna mnie denerwować.Przenośne emitery? Metafora Zarathosa jest bardzo dobra. Mógłbyś dać też średniowiecznemu rycerzowi fazer - strzelać się nauczy. Ale czy myślisz że zbuduje drugi? Ta technologia jest po prostu zbyt zaawansowana - i koniec kwestii.Co do reszty zarzutów, MG wyraził się bardzo jasno. Zresztą po raz drugi - już dawno stwierdzono, że Mistrz Gry ma zazwyczaj rację, i ze to do niego należy ostatnie słowo - tak jest i teraz. Po prostu się do tego dostosuj...

Akeen
    Uczestnik

W takim razie pytanie po co Federacji "Prymitywna" rasa? I jeżeli tak bardzo cie wnerwiam no to cóż zawieszam działalnosc mojego bohatera na czas nie określony lub do momętu ustanowienie przez Głónego MG statusu Imperium Andoriańskiego jego rozwoju gospodarczego i naukowego. Za pozwoleniem Głównego MG jesli kiedykolwiek wróće do gry chciał bym zacząc od AS - 9PowodzeniaAkeen

Eric Keitel
    Uczestnik

Akeen, czy ty wogóle wiesz skąd się wziął ten emiter? Doktorek (EMH mk I) dostał go w Voyagerze (Future's end part I i II). Został on stworzony, za pomocą technologi XXIX wiecznej, pozyskanej z rozbitego okrętu czasowego klasy Aeon. Nie zbudowała go Federacja. Tym bardziej ludzie - dlatego za cholere się go nie da powielić, wykorzystano w jego budowie technologię, kórej jeszcze nikt nie zna...Andorianie nie są prymitywni (chyba. Kanon milczy od powstania Federacji), ale o nie zmienia faktu że emitera NIE zbudują.

Zarathos
    Uczestnik

Nie bede dublowal - przeczytaj co napisal Keitel. Przeczytaj to co inni pisza, a nie od razu wycofuj sie z gry - szczegolnie ze nie masz powodow (a raczej podajesz powody nie majace nic wspolnego z rzeczywistoscia). Za dobrze to o tobie nie swiadczy. Co do statusu IA juz tez napisalem - nie raz i nie dwa. Politycznie - patrz moj ostatni post. Gospodarczo - nie zastanawialem sie, raczej slabo (utrata glownej planety/ksiezyca), ale nie odstaje specjalnie od reszty UFP. Naukowo - na poziomie reszty UFP. Zrozum (wreszcie) ze w UFP wszystkie rasy dysponuja tym samym poziomem technologi. Wroc. Wszystkie maja dostep do tej samej technologii. Srodki do jej wykorzystania to inna sprawa - nie kazdego stac na Galaxy z bajerami (wiekszosci nie stac na Defianta bez bajerow). Jak mniemam to rozwiewa twoje watpliwosci na temat pozycji Andorian w GF.Co do AS-9 - to zdaje sie Andrianska stacja? Nie widze powodu, dla ktorego mialbym cie tam przenosic. Ale pojde ci na reke - jezeli zdolasz uzgodnic z Keitelem (MG) i Wilga (twoj obecny dowodca) sposob i powody dla jakich sie na tejze stacji znalazles - udziele zgody. Jezeli nie - bedziesz gral od momentu w ktorym sie znajdujesz.

Naukowy
    Uczestnik

Kwestia Andoriańskiej stacji..andoriańskiego imperium...Jakoś nie widzę MG który by się podjął prowadzić w tych realiach pBem. Na razie jest tylko romulański (Devonras) i z czasów początków Federacji (Repulse). Były plany klingońskiego, a mnie się marzy okręt kupiecki Ferengi 😆 ....I może, jak będę miał kiedyś czas, to spróbuję taki poprowadzić. Można by posłać Akeena na andoriańska stację..Tylko co on będzie tam robił? Będą specjalne przygody dla jednego gracza?

Zarathos
    Uczestnik

Nie bedzie. Chce leciec to mu to moge umozliwic, ale przygod Akeenowi wymyslac nie bede.

O`mus
    Uczestnik

Co do sprawy transporterów, to przypominam iż ranni zostali "przetransportowani" na prom. Z tego co pamiętam, to chodziło o transport w styli -> bierzcie nosze i do dzieła, a nie przy użyciu transportera 😉

Akeen
    Uczestnik

Bardzo dziękuję za wyjasnienia.Co do ręcznego transportu to O`mus jeśli możesz wskaż w którym poscie to jest.

Naukowy
    Uczestnik

Jeśli Akeen chce wyruszyc do AS-9..to wystarczy że wspomni Wildze, że wzywaja go pilne sprawy rodzinne, i jest wolny jak ptak...Potem wystarczy złapać stopa z BG-166.

Wyświetlanie 15 wpisów - od 511 do 525 (z 835 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram