Forum › Fandom › Sesje RPG, PBF i inne › PBEM - Sojusznicy › Archiwum USS Excelsior › OOC Grupy
Voird to klingon, weteran wojny i doświadczony partyzant.....Jeden wściekły andorianin to dla niego pestka.Akeen nie stanowił dla niego zagrożenia."SS działa tylko i wyłącznie w interesie Imperium. Federacja nie jest celem jej działan"Tym gorzej dla nich.. 😆 Znaczy to, że Flota nie musi się z SS liczyć.
"Tym gorzej dla nich.. Znaczy to, że Flota nie musi się z SS liczyć."Nie bardzo rozumiem dlaczego gorzej dla nich?? W tej chwili na rok 2386 nie musi się liczyć są zbyt zajęci 😀
Znaczy to że jak u Nowaka zjawi sie andorianin i powie, że jest z SS, to Nowak może mu odpowiedzieć..że jednego klechę w bazie już ma 😆 Dla gwiezdnej floty, są jak cywile ..taki sam status.Tak to jest z organizacjami paramilitarnymi.
Jeślisię zjawią u nowaka na tym jego złomie to tylko w jednym celu.......
Tak, wszelakie zagrożenia , samoobrona, łamanie rąk, post z zakładaniem zabezpieczeń na cele jak i inne z powodu braku czasu się nie pojawiły :D. No cóż próbna matura co prawda nie zając, ale lepiej było się przygotować ;). Od poniedziałku posty od Voirda jak i reszty "rodzinki", będą się pojawiały częściej, a wtedy niech wszechświat zadrży
NPCe nie dostaja karniaków..Kończą życie pod obstrzałem bohaterów z Excelsiora 😆 Tak jak niedawno, trzy andorianskie statki..Na szczęście dla nich, kapitan miał dobry humor i tylko je przypalił 😆
Wiem wiem...I zapewme dzielnie rozprawi się z dwoma wrednymi romulanami z pomoca innych NPCÓw..Dobrze wiem że całą załoga Kalabana wierna Surrze i sama kapitan jest do odstrzału 😥 ..Byle tylko zginęli w spoósb sensowny i uwzgledniajacy ich umiejetnosci bojowe. 😉
Z posta kolegi Naukowego:"...I szary zarys statku. W ktorym Bubba rozpoznal statek sekcji..."A niby po czym rozpoznał? :)Z tego co piszesz to mógł co najwyżej zaobserwować kontury jakiegoś niezidentyfikowanego Sovereigna i, jeśli się zgodzisz, tego wolałbym się trzymać :lol:.
Chwila doktorku..Najpierw opowiadasz jaka to sekcja wzbudza postrach i przerażenie, wśród wszystkich. Bubba rozpoznał po numerze 31 ozdabiającym stateczek (Nie ma to jak porzadny efekt psychologiczny:) )..A potem twierdzisz, że nikt nie rozpoznaje jej statków ❓
Poza tym Claire nie poleci szukać anonimowego statku..Zreszta po co miałą by szukać Sovereigna, należącego, najprawdopodobniej do Federacji.
W kwestii trikordera medycznego. Moim zdaniem działą jak standardowy trikorder, plus skanuje medycznie. Vang jest lekarzem i dostał rozkaz zbadania Akeena, więc zwrócił uwagę na sprawy medyczne, a pod tym względem Akeen jest w porządku. Napisałbym coś o identyfikatorze, ale niestety o nim nie wiedziałem bądź nie pamiętałem.O'mus, jak już będziesz odpisywał, to przypominam, że Nimek ma tagi dla Jonesa.
No bo wzbudza...Ale nie w tak banalny i tani sposób jak argumentujesz...Jaki numer "31"?Toć to brzmi jak standardowy "przerażacz" z hamerykańskich filmów klasy C...Poza tym: ..."Czarny okret drgnął i obrócił się o kilkadziesiąt stopni, po czym wystrzelił w mrok kosmosu, znikając za błękitnym rozbłyskiem..."Czyli okręty sekcji są smoliście czarne... Żeby cięzko je było zobaczyć w konwencjonalny sposób... A może dlatego, żeby wbudzać niepokój...Wydało mi sie oczywiste, że mroczny okręt, bez widocznych oznakowań, lecący tuż za okrętem Federacji powinien zafrapować ewentualnego "odkrywcę".Właśnie z powodu braku oznaczeń.Krótko mówiąc, ktoś za nami leci i cholera wie jakie ma zamiary...A jak już się czepiam, to jak Kapitan mnie... : jakim cudem, widząc obrys okrętu, możesz zaobserwować jakikolwiek wymalowany numer? :lol:Widzisz tylko sylwetkę, nic ponadto...I to powinno wystarczyć.Excelsior jest w tajnej misji, a tu nagle okazuje się, że coś zamaskowanego mu siedzi na ogonie...To powinno wystarczyc do zbudowania napięcia, bez malowania napisów na supertajnych okrętach...PS> Naprawdę myślisz, że Sekcja dałaby ciała znakując swoje jednostki? Żeby każdy mógł wiedzieć kto zacz?
Powiem to wprost doktorku..Claire nie będzie szukała jakiegoś tam okrętu.Jeśli to tylko niewidzialny okręt w okolicy kadłuba Excelsiora..to sorry, ale musisz sobe poszukać innej reporterki. To za mało na sensację. A Claire detektywem nie jest."Excelsior jest w tajnej misji, a tu nagle okazuje się, że coś zamaskowanego mu siedzi na ogonie..."Może być dodatkowy okręt wsparcia, ktry ma ujawnić sie w krytycznym momencie.Misja znowu nie taka tajna.. O Zakładnikach wie cała galaktyka ( w koncu FSN podało tą infomację)
Moment.. Nie do końca mnie zrozumiałeś :).Oczywiście, że nie jest to zwykły zamaskowany okręt, tylko zaskoczyło mnie na jakiej podstawie Bubba uznał, że to jest okręt Sekcji. :)Może po czarnym kolorze kadłuba?Jak dla mnie ok - bo chyba tylko ich okręty latały w czasie wojny w tym ubarwieniu :).To co? Buzi na zgodę i gramy dalej? 😈