OOC Grupy

Wyświetlanie 15 wpisów - od 436 do 450 (z 835 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Akeen
    Uczestnik

Co do indetyfikatora znajduje sie na reku Akeena. Wspominałem o nim w którymś tam poscie ale nie pamietamw którym bo to było X czasu temu. Czemu tego nikt nie przeskanował? Dobre pytanie. Problem wasz widac nie czytacie dokładnie (przyznaje ja też dokładnie nie czytam :blush: ). No i cóż kiepskie zabezpieczenia itd. itp. No coż Indetyfikator powinien stać sie nieaktywny przy jakikolwiek przeswietlaniu :), ale różnie z nim to bywa.Jak można jednocześnie używać i nie mieć komunikatora? Rozmnażają sie? Komunikator a indentyfikator to dwie różne rzeczy. Jedno Fedkowe drugie Andorianskie. Oczywiscie nie kazdy andorianin posiada takie cacko. trzeba zasłużyć na nie."Któryś z marine Voirda czuwa nad tym w centrum dowodzenia, a pzynajmniej powinien." No niech zgadne upił sie i śpi 😀 "I kolejna - ucieczka z aresztu, z tego co wiem jest już przestępstwem..."I to poważnym..W końcu to misja bojowa. Jak Akeen nie znajdzie sensownego wytłumaczenia swych działań, grozi mu co najmniej degradacja.Jaka kolejna a kiedy to Akeen zwiewal z aresztu ❓ Pozatym wytłumaczył to ktoś Akeenowi ❓ Zwazcie ze jest troche z kołowany, poczuł sie zagrozony i zwiał w miejsce, które jako tako zana.

fluor
    Klucznik

Naukowy, uwazam, ze kapitan QempIr powinien pojawic sie na swoim okrecie bez problemu - jest to stacja klingonska i nie ma mowy tu o jakichs super zabezpieczeniach (stacja przeladunkowa). Klingon ma komunikator wzmacniajacy sygnal na sobie, a poza tym technologia jest kompatybilna wiec klingoni wiedza lepiej jak obejsc/nagiac swoje zabezpieczenia.

Chociaz oczywiscie, jesli MG uzna ze faktycznie QempIrowi nijak nie uda sie przeslac, to pozostanie w pomieszczeniu i poprosi stanowczo Wilge o umozliwienie transportu.

EDIT:

Czekam na arbitraż FO albo Zara w tej sprawie...

Jako dodatkowy argument ZA powołuję się na post Wyprawa #70, w którym dzięki złamaniu zabezpieczeń klingońskich Wilga i Drake podpatrują zamaskowane okręty. IMO mechanizm ten może działać w obie strony, tak więc klingońscy inżynierowie znaleźliby czas na wydostanie swojego dowódcy, gdyby sobie tego zażyczył.

Naukowy
    Uczestnik

To całkowita prawda Fluor..Ale czy włącza się takie procedury przy zwykłym przesyle ❓ Najpierw jest normalny przesył..A potem jak nie wyjdzie, to się kombinuje..Ponieważ nie widzę sensu z czekaniem na decyzje MG w tak drobnej sprawie, mogę przyjąć, że Qempir wyjątkowo długo sie przenosił...Bardziej mi chodzi o zakcentowanie,ze były właczone zabezpieczenia (bo nich wspomniałem w jednym z postów), niż by były niepotrzebnym utrudnieniem.I jak będziesz miał ochotę i czas ,to mozesz napisasć posta w którym Qempir rozstawia po kątach swych inżynierów za opieszałośc przy transporcie.Akeen"Czemu tego nikt nie przeskanował?"O ile wiem, Vang skanował Akeena."Jaka kolejna a kiedy to Akeen zwiewal z aresztu Pozatym wytłumaczył to ktoś" Akeenowi Zwazcie ze jest troche z kolowany, poczół sie zagrozony i zwiał w miejsce, które jako tako zna."No to cieszę się, że masz argumenty, bo Wilga niewątpliwe będzie czekał na twe wytłumaczenie.

Eric Keitel
    Uczestnik

Co prawda, trochę mało pewnie się jeszcze czuję jako PO... No ale:

Racja. Najpierw próbowano by przesłać ambasadora tradycyjnie - zauważono by zabezpieczenia, i dopiero zacząto by je obchodzić. To Klingońska stacja, i Klingonie te zabezpieczenia projektowali, więc długo to raczej nie potrwa zbyt długo.

I Naukowy ma rację, będzie to wyglądać tak, że ambasador parę minut (ale niedługo) postoi sobie, czekając jak obejdą zabezpieczenia lub odpalą torpedy/discruptory i je zniszczą.

Akeen
    Uczestnik

"Czemu tego nikt nie przeskanował?""O ile wiem, Vang skanował Akeena."Trikoderem medycznym, a nie zwykłym czy specjalistycznym 🙂 "No to cieszę się, że masz argumenty, bo Wilga niewątpliwe będzie czekał na twe wytłumaczenie."Ja też się ciesze

Naukowy
    Uczestnik

W kwestii tego, co potrafi trikoder medyczny..ostatnie słowo należy chyba do lekarzy..i MG.Nie do sterników.

Akeen
    Uczestnik

Dobra zgoda nie do mnie to nalezy. Ale mam jedno pytanie: herbatke też zrobi ? ?

Na herbatkę to do Przełożonego Sternika po powrocie na okręt...

Eric Keitel
    Uczestnik

O trikorderze powinni chyba wypowiadać się lekarze... No, ale:"Trikorder medyczny jest standardowym trikorderem wyposażonym w medyczne urządzenie peryferyjne. Urządzenie to składa się z dodatkowego, wbudowanego czujnika medycznego oraz medycznego przetwornika. Czujnik przesyła do trikordera szczegółowe dane medyczne. Po zamontowaniu czujnika standardowy trikorder waży 86g więcej (w sumie 433g)."Informacje z USS PhoenixWynika z tego, że trikorder medyczny jak najbardziej błby w stanie wykryć "sprzęt" Akeena

fluor
    Klucznik

Naukowy: rozwiazanie jest akceptowalne, chociaz takie obejscie nie powinno IMHO trwac dluzej niz minute. W porownaniu z normalnym czasem transportu (kilka sekund) i tak jest juz wydluzone... Klingonski operator transportera moze tego nie przezyc ;D

Arille
    Uczestnik

Naukowy czekam aż odpiszesz...

Naukowy
    Uczestnik

Staram sie jak mogę..ale nawet ja mam swoje ograniczenia..Z drugiej strony robię za NPCów w rozgrywce o której nie mam pojęcia..Ironia losu 😆

Akeen
    Uczestnik

"Wilga przyszedl i rozejrzal sie ..Jego wzrok spoczal na drugimandorianinie.. Owym hologramie."Od kiedy ludzie widza tego czego nie ma"Wilga nie pofatygowal sie, by sprawdzic czy hologram zamierza wejsc nastatek. Z jego punktu widzenia....Decyzja andorianskiego hologramu bylabez znaczenia." A szkoda szkoda, że się nie pofatygował."Jesli hologram zdecyduje sie leciec w Lupince to czeka go przelot od Qemdo wiezienia w BG-166..A stamtad niech go sobie SS zabieraja. Byle niesila, bo by sobie tylko wiecej klopotow narobily."Jasne że poleci. Latał już na fedracyjnych jednostkach, był na BG 166, był też na Excelsiorze. Może nie w postaci takiej jak na Qem.

Naukowy
    Uczestnik

Zakładam że hologram chce wrócić ..gdziekowliek. Jeśli się nie pojawi ..to czeka go autostop przez skrawek kosmosu w stanie wojny. Jeśli go nie ma..cóz..Odlecimy bez niego 😆 Ogólnie mówiąc ..ostatni post był skrótowy żebyśmy, nie lecieli do bazy przez kolejny miesiąc czasu rzeczywistego, więc założyłem, że twój kumpel zachowa się logicznie.Jeśli nie, to zmodyfikuj post..Jeśli zamierzasz go przeszmuglować. To pamietaj, że Voird i Vang widzieli skąd wyskoczył..musiał wziąć przenośny emiter ze sobą..ergo odpiąć od twojego munduru. Więc będą wiedzieli gdzie go szukać.Jeśli hologram zamierza zrobić coś naprawdę głupiego. Np. wysadzić bazę..To konsekwencje wygladają tak.. Rrewyroni sie wściekają i atakuja takze kolonie Federacji ( w końcu t nam nadzór nad bazą został powierzony) .. Federacja podejmuje srodki zaradcze..SS zostaje rozwiązana władze tej organizacji dostają dożywocie za zamach stanu..Kumpel Akeena idzie do kasacji.Co prawda ostatecznie rto MG decyduje o sytuacji..Ale watpie by Federacja tolerowała organizację która działa wbrew jej interesom, w dodatku przestępczymi metodami. Co do Piętna Czasu..jest w pisaniu.

Akeen
    Uczestnik

Zamiast być wdzięczny Indiemu, że powstrzymał Akeena przed posztkowaniem Vorida, to ty go do paki chcesz go wsadzic. Fedkowa wdzięczność do..... zniąSS działa tylko i wyłącznie w interesie Imperium. Federacja nie jest celem jej działan "Jeśli hologram zamierza zrobić coś naprawdę głupiego. Np. wysadzić bazę"HE he he miałem nawet taki zamiar Ale Rrewyroni są nowi w galaktycznej rodzince więc zrezygnowałem

Wyświetlanie 15 wpisów - od 436 do 450 (z 835 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram