Forum › Fandom › Sesje RPG, PBF i inne › PBEM - Sojusznicy › Archiwum USS Excelsior › OOC Grupy
Ty mi sie nie narazaj. zawsze moge ci skasowac poprzednie osobowosci ktore ci icheb wgral 😛 I bedziesz tylko 'awaryjnym hologramem medycznym; i pomagierem zuzy 😀
Ostatnio coś marnie z postami. Pewnie brak czasu..oby nie weny.Kolejny post z Wilgi z racji tego, że nie dotyczy wyprawy umieściłem w zakładnikach. Po prawdzie zakładników też nie dotyczy 😆 , ale to jedyna misja jaka toczy się na Excelsiorze.
Nie to żebym marudziła ale steskniłam się za jakimiś tagami dla siebie...
Mozesz miec problem, bo tam gdzie jestes siedzi chyba tylko Crv, a on jest nieobecny. Pogadam z nim i postaram sie cos wymyslic. Moze nawet S31 doka sie do czegos przyda. Taksowek nigdy za malo 😀
No post ode mnie będzie albo w poniedziałek nocą albo w środę, ale jako że Nan jest NPCem teoretycznie każdy może przejąć inicjatywę (nie roszczę sobie do postaci żadnych praw, zwłaszcza że i tak ktoś inny ją wymyślił 😉 )...
Infiltrator = Space taxi, numer boczny 31? :lol:No, w tym celu, musielibyśmy się ujawnić :).Uratować Korin z łap wrednych romulaków? Czemu nie 🙂
Zawsze możemy zasymulować wypadek :]Excelsior strzela gdzie popadnie, jeśli niechcący czymś trafimy w Infiltratora, to go wykryjemy 😉
Kajtek w do nastepnej środy macie wrócić na Devorasa razem ze swoim zastepca i radze wam się pośpieszyć. Jasne?
No dobra - bo zapomniałem napisać w poście a na poprawki już za późno...Infiltrator po ostatnim trafieniu stracił maskowanie na kilka milisekund....OPS'y i kto tam chce, macie okazję zapracować na medal :lol:.
EMH, pytanie do ciebie. Czy Infiltrator ma zostać odkryty? To praktycznie twoje "dziecko" i przynajmniej dla mnie decyzja należy do ciebie.Co prawda, czujniki zapewne coś by tam wyłapały, ale w końcu trwa bitwa- coś mogło się uszkodzić akurat wtedy...
Wilga już się tym zajął :lol:.Jeżeli ktoś chce się włączyć, proszę konsultować się ze mną w tej kwestii 🙂
Akeen , to wszystko coraz mniej sie trzyma kupy ❗ "- No dobra gdzie ja jestem?. zastanowił sie chorazy Aha na Qem 234 czy jakostak. Wpewnym momecie wzrok andorianina spoczał na Indentyfikatorze.- A ty gdzie polazłes Indi. - mruknał Akeen następnie klepnął w indentfikator=*= Akeen do Indiego=*= Tu Indi - odpowiedział znajomy głos.(...)=*= No tak badam pewne urządzenie z twojego komunikatora.Akeen wtym momencie spojrzał na swój mundur.=*= O jakim ty do stu zdechłych romulan urzadzeniu mówisz i dla czego zabrałesmi mój komunikator."Jak można jednocześnie używać i nie mieć komunikatora? Rozmnażają sie ❓
To chyba chodziło o coś innego... Akeen, na cłopski rozum, oprócz komunikatora miał przyczepiony do munduru jakiś identyfikator - tu rodzą się pytania: Czemu nikt tego [identyfikatora] wcześniej nie przeskanował? Czemu nie było wcześniej o nim wspomniane? [może było, ale przeoczyłem. Jeśli tak - mea culpa)I inna sprawa - chyba już dawno uznano za logiczne, że stacja musi być jakoś zabezpieczona przed przesyłaniem? W końcu, gdyby nie była, to np Rrewroni (czy jak im tam) mogliby porwać ambasadora Klingońskiego bez większych problemów. I vice versa. Taki paranoik jak Wilga na pewno jakoś by się przed tym zabezpieczył...Kolejna kwestia - nawet jeśli transport byłby możliwy, natychmiast ktoś by to wykrył.I kolejna - ucieczka z aresztu, z tego co wiem jest już przestępstwem...
"Czemu nikt tego [identyfikatora] wcześniej nie przeskanował? Czemu nie było wcześniej o nim wspomniane? "
Bo to pomysł Akeena na rozwiązanie problemu..tyle że rodzi nowe pytania..Mógłby mieć w ciele wszczepiony komunikator w ciało ..A w Bazie Gwiezdnej czegoś takiego by nie wykryli. ...Ale nie na sobie. Poza tym Wilga juz zaplanował, że Akeena prześwietli EHM lub Vang ..dosłownie, na wszelkie sposoby.
"I inna sprawa - chyba już dawno uznano za logiczne, że stacja musi być jakoś zabezpieczona przed przesyłaniem? "
Jak juz wspomniałem w jednym z postów..Przesylanie pomiedzy pomieszczeniami bazy nie jest zabezpieczone, bo ułatwia to przenoszenie rannych. Natomiast zablokowanie jest przenoszenie sie na zewnątrz i z powrotem np. Na statek klingonski..ps. Fluor, twoj ambasador trochę się zdziwi jak nie przeniesie się na swój stateczek 😆 Jutro wspomne o tym w poście Wilgi.
"Kolejna kwestia - nawet jeśli transport byłby możliwy, natychmiast ktoś by to wykrył."
Któryś z marine Voirda..czuwa nad tym w centrum dowodzenia, a pzynajmniej powinien.
"I kolejna - ucieczka z aresztu, z tego co wiem jest już przestępstwem..."
I to poważnym..W końcu to misja bojowa. Jak Akeen nie znajdzie sensownego wytłumaczenia swych działań, grozi mu conajmniej degradacja.