OOC Grupy

Wyświetlanie 15 wpisów - od 181 do 195 (z 835 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Zuza
    Uczestnik

Ale gdybyście się nie kłócili, to bym zdążyła skończyć kolejnego posta i wszystko byłoby jasne. Jak się niesie rannego do osoby z trikoderem w ręce, to 99% szans jest na to, że to lekarz a nie geolog. ;)P

EMH Mark IX
    Uczestnik

Cholera.... Czytając mojego ostatniego posta łatwo się zorientować na czym polega "zaleta" bycia odciętym od sieci 🙁 Zanim się opublikowałem, sytuacja zdążyła się kilka razy zmienić.Mam nadzieję, że jakoś trzymam się w ramach i że mimo wszystko się wam spodoba :blush:EDIT:Powiedzmy, że mój post mial miejsce przed odsieczą Wilgi i dr Zuzanny, która już za momencik trafi pod opiekuńcze skrzydła Doktorka 😆 Czy ktoś juz się uporał z inhibitorami transportu?

fluor
    Klucznik

Trzyma się w ramach, ale ledwo... kapitan wyraźnie stwierdził, że Corvus leży nieprzytomny, więc najlepiej uznać, że Twoja odsiecz nie do końca się udała (np. odwróciłeś się na chwilę od niego, a tu BACH! 😉 ).

Właśnie piszę posta pacyfikacyjnego. Przebywające w kłębowisku osoby, które jeszcze nie straciły przytomności mogą się uważać za ogłuszone przez fazery naszych marines, którzy najpierw strzelają, a później się zastanawiają czy warto.:)

Żeby była jasność co do sytuacji - procedura według której będą postępować siły ochrony BG-166 (tak, one wkraczają do akcji po fakcie :D, tak jest bezpieczniej i wygodniej):

* osoby, które nie są ranne, ale zostały ogłuszone przez marines zostają zatrzymane do wyjaśnienia.

* osoby, które są ranne, wędrują do ambulatorium a dopiero później do cel.

* osoby, które nie zostały ogłuszone, ale istnieje podejrzenie, że brały udział w bójce także zostają zatrzymane do wyjaśnienia.

Jeżeli kapitan Styczyński zareaguje, to jego załoganci trafią do komfortowych 😉 cel na Excelsiorze, w innym wypadku - wszystkich czeka kilkunastogodzinny odpoczynek w areszcie BG-166.

EMH Mark IX
    Uczestnik

Hehh... No toć pisałem Fluor, że jestem odcięty od netu, w czsie, kiedy akcja toczy się w najlepsze 😮 Naprawdę robię co mogę żeby moja historia jakoś trzymała się kupy.I tak niestety będzie do września 😆

fluor
    Klucznik

Ja też jestem zazwyczaj kiedy nic się nie dzieje, więc kiedy rozpętam jakąś akcję, to później pojawiam się zbyt późno i czasem muszę pewne rzeczy prostować... Słabszy dostęp nie usprawiedliwia siania chaosu, a tak można potraktować posta, w którym gadasz sobie z Corvusem, mimo że MG wyraźnie podkreślił, że ów leży na podłodze i śni sen niespokojny ;)Najpierw czytajmy posty, a dopiero później bierzmy się za odpisywanie.Przy okazji mnie też nie będzie w weekendy, więc akcja będzie znów poza moim wpływem, heh. 🙁

Naukowy
    Uczestnik

A którzy pechowcy trafią do celi z O'Doomem ❓ 😆

Corvus
    Uczestnik

Dobra, już dobra jestem padnięty (znaczy nieprzytomny) i śnie o zielonych bezkresach. To który rycerz na białym koniu mnie uratuje?? 😀

Naukowy
    Uczestnik

Coś nam rycerzy ubywa 😆 ..Trzeba będzie poczekać na wejście ochrony bazy 🙁

Cóż Glonojadowi się będą za to śniły różne rzeczy... nie ważne kto go wyciągnie z rozróby.

Zuza
    Uczestnik

Hmmm... to w końcu jaka wersja obowiązuje co do Corvusa i EMH?Ta z ich postów?Czy trzymamy się tego, że Corvus jest nietomny?W 2 przypadku proponuję przyjąć, że EMH wynosi go gdzieś na ubocze...No, a zupełnie przypadkiem może to byc to samo ubocze, w którym na pacjentów czyh... czeka dr. Rudzka :]UZUPEŁNIENIE:Konsylium medyczne w składzie EMH Mk IX i Zuzanna Rudzka zadecydowało, że najkorzystniejsza dla pacjenta Gry będzie metoda 2.Oczywiście - ostateczne decyzje należą do profesora MG, ale liczymy na to, że przychylnie spojrzy na wybrany sposób leczenia.

fluor
    Klucznik

Żeby był porządek, to jako MG gospodarzy (czyli BG-166 :> ) pozwolę sobie wyjaśnić losy bohaterów, a raczej moje sugestie dotyczące ich losów 😉 .

Corvus, Wilga, Voird, Rudzka i EMH - z tej piątki tylko dwójka ostatnich bohaterów jest przytomna i świadoma. Ochroniarze z BG-166 raczej nie będą się czepiali, po zapewnieniu słownym, że leczeni pacjenci to załoganci Excelsiora.

Możecie oczywiście skorzystać z tutejszej lecznicy (zgodnie z ogłoszoną wcześniej procedurą) albo przesłać ich na Excelsiora.

Glonojad i kompania. - jako że padł nieprzytomny gdzieś w kłębowisku, jego szlak bojowy zaprowadzi go do ambulatorium na BG-166, a następnie do celi, gdzie spędzi najbliższe godziny, o ile kapitan Styczyński się o niego nie upomni.

Akeen i kapitan Styczynski - no skoro nic poważnego się nie stało, to ochroniarze nie będą się czepiać 🙂

EDIT:

Jeszcze jedna rzecz, troszkę uprzedzając fakty:

do: CPT STYCZYNSKI, CO USS EXCELSIORdw: LT/CMDR WILGA, XO; LT/CMDR CORVUS, CTO dotyczy: wniosek personalny - LT/CMDR CORVUSZ zwiazku z analiza raportu ochrony z przebiegu zaklocenia porzadku na BG-166 w trakcie ceremonii odznaczen rekomendujemy co nastepuje:* degradacje LT/CMDR CORVUSA do rangi LT (porucznika).uzasadnienie:1. poniesienie odpowiedzialnosci sluzbowej wobec LT/CMDR CORVUSa, ktory odgrywal aktywna role w rozwoju zaklocenia porzadku.2. zachowanie niegodne starszego oficera.Podpisano:LT KWIATKOWSKI, z.up. CMDR NOWAKa, CO, BG-166

Ta notatka raczej nie pójdzie na listę, ale jest uzupełnieniem sytuacji. Raport ochrony autorstwa podporucznik Butterfly, oparty na zeznaniach świadków wykaże nad wyraz aktywny udział dwóch oficerów w bójce: podporucznika Sasco i komandora Corvusa. Decyzje dotyczące tego co z tym fantem zrobić podejmie kapitan.

Zuza
    Uczestnik

Glonojad i kompania. - jako że padł nieprzytomny gdzieś w kłębowisku,

Cóż, ja dla pewności przed pisaniem posta pytałam Zarathosa na gg z takim rezultatem:

"wilga i glonojad dostali kuflami a ten zglanowany to corvus"

Czyli Glonojad to ten NN (bo Zuza go nie zna) z mojego posta, ze wstrząsem mózgu i zdezelowaną po ostatnim struciu wątrobą, leżący sobie obok...

Może trzymajmy sie już jednej wersji, bo i tak zamieszania sie narobiło mnóstwo.

Aha - oczywiście w kłębowisku gdzieś pozostali kumple Glonojada, w dodatku występują jako bazowicze, więc masz ich 200-procentowo w swoich łapach :>

fluor
    Klucznik

No dobrze, skoro uznajemy, że wszyscy są razem przy Corvusie, to niech będzie i tak. Jak najbardziej chcę się trzymać jednej wersji, ale jest to dość trudne przy pewnej dezinformacji rozsiewanej przez kapitana i innych 😉

Kumple Glonojada są Admiralską Eskortą. Nie robią za załogantów bazy.

fluor
    Klucznik

To nie jest istotne kim oni są. Ważne, że leżą gdzieś splątani w tłumie i jako nieprzytomni-ogłuszeni nie są w stanie sami się wybronić. W końcu Glonojad ruszył do walki z kompanią, więc czemu nie miałby i z tą kompanią polec ? ;)Im to na pewno nie odpuszczę :>

Wyświetlanie 15 wpisów - od 181 do 195 (z 835 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram