Forum › Fandom › Sesje RPG, PBF i inne › PBEM - Sojusznicy › Archiwum USS Excelsior › OOC Grupy
jest jeszcze sonia :)a emitery tez chyba nie rozebrane jeszcze
No to ma Kovalsky rozbierać tą holoaparaturę czy nie?Zdecyduj się 😛
Osobiście uwazam ,że wystarczy wymontowac jednynie matrycę doktorka do przeglądu..Po co od razu czepiać holoemiterów..poza tym, co się bedzie jak kapitanowi znowu będzie się nudzić ? ..Nie urządzi symulacji bez sprzętu 😆
Doc - wybacz, ale Kovalsky ma jeszcze jedną ważną misję do spełnienia - chyba, że właściwości tholiańskich napedów w jakiś dziwny sposób zanajdują się w małym paluszku stapy Kovalskyego 😀 to już insza inszość. Wtedy będzie mógł jednocześnie pracować nad dwoma bardzo ważnymi projektami badawczymi 😀 :D. A jak na razie Kovalsky'ego NIET.
Kovalsky here.Odpowiem jednak w niedzielę, ale już na bank, bo wczoraj nie było mnie właściwie w domu, a do soboty jestem dosyć zajęty. W niedzielę będzie mój post o rozbieraniu (jak to ktoś wyżej ujął) holoemiterów. A potem o tholiańskim napędzie.
Doktorku..Liczba tagów Chorążego Jedynki rośnie coraz bardziej..Skoro juz masz możliwość się włączyć do gry, to chyba najwyższy czas..Bo jak tak dalej pójdzie ktoś, najpewniej ja lub fluor będzie musiał znowu odwalać robotę udając chorążego Jedynkę.
Excelsior to nie jedyna rzecz jaką musze nadrobić 🙂 Spokojnie Panie Naukowy - damy radę.Ale póki co mam pytanko do pani Saber a propos jej ostatniego posta:"< 1, jest pani 'czysta' >- Wiec czy moge sie tutaj w czyms przydac ?< 1, nie za bardzo >- W takim razie z kim moglabym"Co to miało być? Na przyszłość proszę takie posunięcia uzgadniać ze mną.A teraz będę złośliwy i ci przekręcę akcję - bo tak 😛
Wlasnie. Doc mnie uprzedzil (mialem jedzonko z rusztu na dzialce i nie czytalem maili), ale dla sklerotykow wycinek pkt 5 z regulaminu:
A co za tym idzie wszelkie próby ingerencji w rozwój i działania cudzej postaci są niedozwolone bez zgody właściciela postaci (bez względu czy to NPC czy PC) . Jeżeli uzyskacie taką zgodę, przeczytajcie najpierw życiorys tej postaci , żeby nie zrobić czegoś głupiego. Poza tym takie działanie zazwyczaj przynosi więcej problemów niż pożytku, więc starajcie się tego nie robić.
Co prawda tagi nie sa bezposrednia ingerencja, ale tagi takie jak zostawia pani Dora jak najbardziej (narzucaja postaci co ma zrobic). Jezeli nie wiecie, jak postac gracza bedzie sie zachowywac, albo (jak w przypadku Dory) czy bedzie chciala zrobic to co wy chcecie zeby zrobila - skontaktujcie sie z graczem i uzgodnijcie. maile i gg (jezeli podane) sa na stronie wiec z kontaktem nie powinno byc problemu.
No jasne, ze można skonsultować się z innym graczem, ale ja będę to robił tylko w przypadku wspólnych postów. :)Ta niewiedza jak zachowa się druga postać nadaje całego smaczku grze 🙂 I pozwala sprawdziś swoje zdolności adaptacyjne :)Post poszedł, Wiki została ukarana :)Szczegóły w stopce mojego posta. Więcej złośliwości nie przewiduję w tym tygodniu.
A nasz doktorek zawsze dobry i łaskawy.... 😉 Ja w niedzielę skrobię posta i chyba się "wyspowiadam" przed kimś jeśli akcja na to pozwoli. A jak nie to coś innego wymyślę. Chwilowo to tyle.
Żałuję bardzo, że nie mogłem nieco aktywniej w tym weekendzie uczestniczyć, bo cały spór regulaminowy (i jego konsekwencje) był jak najbardziej do uniknięcia.Chciałbym sprostować kilka spraw, część poruszanych na [ooc] listy, a część tutaj. Nie wysyłam na listę, bo nie ma sensu jej zapychać, a dostęp na to forum jest publiczny.1. Zarathos zgodził się ze mną, że Dora nie złamała Regulaminu Exc świadomie.Moja interpretacja, która jest używana na liście akademickiej (i nie została jak dotąd zakwestionowana) punktu Regulaminu mówiącego o korzystaniu z cudzych postaci jest bardziej liberalna. Być może dlatego, że budując dialogi z kadetami zdarza mi się naginać granicę (zwłaszcza że nie ma czegoś takiego jak ścisłe odgraniczenie co wolno, a czego nie) - jakoś nikt się do tej pory nie skarżył, pomimo że staram się do tego zachęcać.Ograniczanie kreatywności poprzez nadużywanie tego punktu regulaminu jest dla mnie większym złem, zwłaszcza że rozmówca może zmienić zadane tagi, jeśli uzna to za stosowne (np. w celu lepszego oddania zachowania swojej postaci). Ta liberalizacja tagów, będąca dla mnie od zawsze czymś oczywistym, znalazła się w ostatniej modyfikacji regulaminu.2. Twierdzenie, że w Akademii gramy nieprawidłowo (padło na liście) jest nieprawdziwe. Pomimo podobieństw, Excelsior i Akademia to 2 pbemy różniące się i pisanie, że tylko jeden styl gry jest właściwy jest nieporozumieniem.3. Cała sytuacja nie powinna wpłynąć negatywnie na bratnią przyjaźń i wieczysty sojusz pomiędzy naszymi listami, zwłaszcza że większość osób działa po obu stronach. 😀
Kovalsky..Ponieważ w nastepnym poście zamierzam przespacerować się Wilgą do hangaru z Tholiańskim promem, to chciałbym cie zapytać.. czy jeśli nie zdążysz do piątku napisac swojego ruchu, to czy ja mogę nakreslić sytuacje w hangarze?
To chyba się rozumie samo przez się... skoro Kovalsky nie może pisać, to nie ma też (pewnie) czasu na dokładniejsze zapoznanie się z sytuacją.Jako MG BG166 chciałbym wyrazić skromną prośbę, by USS Predator okazał się kupą złomu niezdolną do naprawy (ewentualnie - żeby jego dalsze użytkowanie stanowiło zagrożenie dla otoczenia 😉 ).