Forum Fantastyka Star Trek Nusakanie

Nusakanie

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 26 total)
  • Author
    Participant

Witam.

Co sie stalo z ta rasa? W Entku atakuja oni konwoje, a z tego co pamietam sa potem tez w innych seriach tylko nie pamietam co robia? Czy przylaczyli sie do federacji, lub czegos czy dalej sa niezalezni?

mnemen
    Participant

Witam.

Co sie stalo z ta rasa? W Entku atakuja oni konwoje, a z tego co pamietam sa potem tez w innych seriach tylko nie pamietam co robia? Czy przylaczyli sie do federacji, lub czegos czy dalej sa niezalezni?

Gdzie ty w entku widziałeś taką rasę jak Nasukanie 🙂 ??

Coen
    Participant

Nie uzywam napisów i nie wiem jak to sie pisało, ale tak mniej wiecej ich nazwa brzmiała.

Trzmielu
    Participant

Nie uzywam anpisów i nie wiem jak to sie pisało, ale tak mniej iwecej ich nazwa brzmiała.

i tu jest twoj blad, bo do kazdego entka sa niezle napisy z ktorych warko korzystac, nawet jezeli swietnie zna sie angielski 🙂

ale nusicanie (czy jakos tak to sie pisze) to rasa piratow jak widac po entku, SPOILER ale pozniej dzieki nim picard traci serce i dostaje sztuczna pompke 🙂 SPOILER sa straszne porywczy i lepiej nie zaczynac z nimi, jezeli nie ma sie przewagi liczebnej 🙂

Coen
    Participant

Ale jest cos o tym, ze wstepuja do jakiejs organizacji czy pozostaja niezalezni?

EddieGcT
    Participant

Ale jst cos o tym ze wstepuja do jskiejs organizacji czy pozostaja niezalezni?

Ciekawa sprawa z tymi Nausikaannami (chyba tak sie pisze). Jako ze sa piratami, nie posiadaja najprawdopodobniej zadnych terenow zajetych przez siebie jako rasa, z tego powodu raczej tez nie utrzymuja jakis blizszych kontaktow z innymi rasami, chociaz moze z Ferengi, gdzies musza to wszystko w koncu sprzedawac 🙂

Coen
    Participant

W tym odcinku entka co sie pojawiaja jest powiedziane "i co, chcesz odwiezc go na Nusa...(ich ojczysta planeta w kazdym badz razie)? najpewniej dali by mu medal" takie uzycie słow sugeruje iz jest jakies oficjalny rzad i teren a piraci to tylko organizacja tej rasy (jak nasi na filipinach)

faloks
    Participant

W tym odcinku entka co sie pojawiaja jest powiedziane "i co, chcesz odwiesc go na nusa...(ich ojczysta planeta w kazdym bac razie)? najpewniej dali by mu medal" takie uzycie słow sugeruje iz jest jakies oficjalny rzad i teren a piraci to tylko organizacja tej rasy (jak nasi na filipinach)

Nausikaanie będą zapewne nadal piratami mają gdzieś swoją planete czy systemy i sobie napadają na bezbronne statki z cennym ładunkiem

Coen
    Participant

Hmh, dobrze wiedziec:) A wiadomo cos o tym co robili w czasie wojny z dominium?

faloks
    Participant

Hmh, dobrze wiedziec:) A wiadomo cos o tym co robili w czasie wojny z dominium?

Zapewne siedzieli cicho jak myszki , okradając jakieś zniszczone , uszkodzone okręty.

Coen
    Participant

To dobrze, wykorzystam to w opo 🙂

EddieGcT
    Participant

To dobrze, wykorzystam to w opo 🙂

Hmmmmmmmm to moze byc ciekawe, napewno przeczytam jak tylko sie pojawi, w koncu za czesto nie slychac o Nausikaannach a wkrecenie ich do wojenki z Dominium... hehe moze byc niezle

Coen
    Participant

Nie, nie, opo bedzie sie działo juz po wojnie z Dominium ale potrzebowałem tej wiedzy bo musialem wiedzic jak teraz moze wygladac ich flota:] Aha, czy ktos wie jeszcze gdzie w odniesieniu do Federacji i innych imperów moze lezec ich swiat?

Slawek
    Moderator

Rasa o której mówisz to Nausicanie (nie wiem dokładnie co do litery jak to się pisze ale to na pewno nie są nuskanie czy jakoś tak). O ile się nie mylę to występowali w TNG oraz mam wrażenie, że w DS9 też ich widziałem. Wystąpili też w grze Star Trek Invasion 😛 gdzie jak mówicie pełnili jakby role piratów.

Trzmielu
    Participant

Coen, a patrzyles moze do bazy danych na http://www.startrek.pl ??

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 26 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram