@
Melnikor
Tak Ty wiesz ile razy to tłumaczyłeś.. ale ja zadaje pytanie pierwszy raz..
więc albo siedzisz cicho,, albo piszesz po raz enty odpowiedź... to takie proste.
lub podajesz linka z aktualnym poradnikiem;
Albo Ty wykazujesz się minimum samoradności i chęci sprawdzając wpierw odpowiednią sekcję forum/portalu. Ale jeśli czekasz aż ktoś Ci podetknie do ręki gotowe, to sorry ale chyba nie tędy droga.
albo..Zależy od Twojego stylu gry
a jakie style gry ta gra oferuje?
Dowolną ilość jaką jesteś w stanie wymyślić. Różnorakość dostępnych itemów, rodzajów jednostek, zdolności zarówno kapitana jak i oficerów daje naprawdę duże pole manewru dla gracza i preferowanego przez niego sposobu rozgrywki.
W odpowiedzi powinieneś przedstawić szkielet gry... najczęściej spotykane rozwiązania.. ewentualnie dodać własne przemyślenia, opinie
I znów czekasz na podanie do ręki Ci czegoś co zostało już przygotowane i masz to bez problemu w swoim zasięgu, trzeba tylko chcieć po to sięgnąć. Jeśli pada pytanie o konkret to pada też i konkretna odpowiedź, jak pytasz o ogóły (które na dodatek zostały opisane) to ludzie z natury mają ciekawsze rzeczy do roboty niż przez 10-20 minut tłumaczyć coś co jest opisane.
następny kwiatek
Zdefiniuj mi co znaczy "taktyk"
są trzy klasy... pytam o statek dla taktyka...
Proponuje jeszcze raz przeczytać co napisałem dalej po: Zdefiniuj mi co znaczy "taktyk". Powiedzenie jestem taktykiem to jak powiedzieć że jestem magistrem, ale w jakiej dziedzinie/specjalności, czym konkretnie chcesz się zajmować, na czym ma opiera się Twój styl działania.
Myślisz ze nowy gracz będzie pisał elaborat?
[...]
Wniosek: Nie umiecie udzielać rzeczowych i merytorycznych odpowiedzi.
Myślę, że jeśli nowy gracz chce otrzymać konkretne i merytoryczne odpowiedzi, powinien również sam wpierw podać konkretne parametry wejścia i czego oczekuje jako finalny efekt dla postaci.