Forum Fandom Kluby i grupy IKC Kronos Nowa strona Kronosa

Nowa strona Kronosa

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 56 total)
  • Author
    Participant

Pomyślałam, że możnaby zrobic jakieś porządki na statku (mimo, że nie wiosna, a zima za pasem) - a moze własnie dlatego? Długie jesienne wieczory sprzyjają robótkom, a że nie umiem robic na drutach, to zmieniłam grafikę na stronie naszego okrętu IKC Kronos:

To stara - aktualna strona:

Old Kronos

a to "nowa odsłona":

Kronos wyremontowany

Konstrukcja strony się nie zmieniła, stary poczciwy html i ramki, ale swego czasu chłopaki z Kronosa włożyli w to sporo pracy - zresztą okręt musi miec jakiegoś ducha... historię...:) Strona najlepiej się prezentuje w rozdzielczości 1280x1024, ale oczywiście w mniejszych tez działa.

Wszelkie uwagi mile widziane 🙂

Oczywiście strona nie jest jeszcze ostateczna. Po uwzględnieniu wszystkich sugestii, rzecz jasna musi ją zatwierdzić kapitan , Mam nadzieje, żę pochwala moją inicjatywę ...:)) Czekam na Wasze opinie!

Belana - załogant ikc Kronos

fluor
    Keymaster

Mam pytanko odnośnie formularza zgłoszeniowego - jak się mają polskie zdania do klingońskich, tam podanych? :>

Cylonka
    Participant

- niestety nie ja budowałam ten formularz, też się zastanawiałam nad tłumaczeniem 🙂 - To pytanie raczej do kapitana lub pierwszego.A pytanie do ogółu - właśnie sprzeczam się z kapitanem, że niby jest za blada ta strona? - wg mnie intensywność kolorów jest ok - ale - please osądźcie!

Piotr
    Keymaster

Zgaduje ze wrazenie bladosci wynika z ilosci zielonych elementow - jak dla mnie jest ok, ale wiadomo, ze Romulanie lubia zielen. ;)Mam pewna sugestie, ale jako ze nie jestem w zalodze, nie wiem czy bedzie mile widziana. Skoro strona jest uaktualniana, moze warto pomyslec co zrobic z roznego rodzaju odniesieniami do POGF? Klub przestal istniec, Wy dzialacie - nie pora sie usamodziielnic?

Cylonka
    Participant

Dzięki za rzucenie okiem! Faktycznie zielonego dużo...ech...to chyba moje podświadome ciągoty do...Borg 😉 A blada jest ponoć czcionka (imho - czcionka jest OK).Co do treści - to faktycznie warto pomyśleć, np. zweryfikować linki. Może uda mi się zmobilizować załogę. Ja od siebie dodałam trochę o życiu statku (wejście z linku 'Załoga') - myślę, że to mała podstrona ale od razu weselej się zrobiło na statku 😉 Bo np - taki USS Browarek - grunt to trochę humoru 🙂

Senok
    Participant

Co do języka klingońskiego, to z Kapitanem. Ja znam tylko wolkański 😛 .

A jeśli chodzi o kolory... Nie wiedzieć czemu, ostatnią wersję którą mi Belana pokazywałaś, bardziej mi się podobała od tej, którą widzę teraz - chyba to nie była ta sama wersja? :> ... Wtedy mimo, że były jaskrawe kolory, dobrze łączyły się z czarnym. Teraz jakoś drażni mnie połączenie tego jaskrawego zielonego koloru z ciemnym czarnym (czerwony jest OK). Może rzeczywiście zielony jest za jaskrawy? Chociaż ta wersja i tak bardziej podoba mi się od starego interfejsu z przed jakich kolwiek poprawek.

A ha - i wszystkie czerwone napisy proponuję poprawić na zielony z wyjątkiem tego IKC Kronos, który jest w logo.

A po dłuższym wpatrzeniu się w stronę, jaskrawość wydaje się lepsza 🙂 . Może to tylko moje oczy, które zazwyczaj nie widzą tak jak powinny...

A i usamodzielnienie się... pomyśli się...

Cylonka
    Participant

Dzięki Senok!Co do usamodzielnienia się - faktycznie można przeredagować tekst pod tym kątem że POGF juz nie istnieje, ale kiedyś byliśmy tego częścią, dajmy szacunek historii panowie, no nie? :)He, he ... co do grafiki - Jarrod twierdzi, że zielony jest ... za blady 😆 ...prawie się pobiliśmy na bathlety przez tą róznicę zdań 😉 bo ja mam własnie odwrotne wrażenie 🙂 Widocznie długo już przebywam na statku klingońskim i straciłam swoją chłodną ocenę sytuacji klasyczną dla borg ;)Więc dzięki za każdy głos - pomoze to w obiektywnej ocenie strony.A wersja jest faktycznie inna kolorystycznie od tej która powstała jako pierwsza - i którą pokazałam ci Senok - własnie z powodu sugestii kapitana odnosnie grafiki.

Piotr
    Keymaster

O historii nalezy oczywiscie napisac. To co sugerowalem jest spowodowane jednym - gdy wchodze na trekowa strone i widze logo i tresc mowiace o POGF (w czasie terazniejszym), to pierwsza moja mysla jest 'o, strona umarla w czasach POGF i admini jej nie aktualizuja'. 😉

Cylonka
    Participant

tak, to słuszna uwaga

Jarrod
    Participant

He, he ... co do grafiki - Jarrod twierdzi, że zielony jest ... za blady 😆 ...prawie się pobiliśmy na bathlety przez tą róznicę zdań 😉 bo ja mam własnie odwrotne wrażenie 🙂

hi

Aby sie poklocic nalezaloby najpierw wymienic uwagi, te ktore wyslalem trafialy chyba do plonkownicy...

😈

Cylonka
    Participant

🙄

te ktore wyslalem trafialy chyba do plonkownicy...

- proszę sprecyzuj 'plonkownica' , bo raczej wszystkie uwagi skrupulatnie ujelam 🙂

Senok
    Participant

Skoro POGF umarł, to proponuję nasz statek - Kronos'a również odesłać na zasłużoną emeryturę. Wtedy jak myślę trzeba by zrobić nowy interfejs strony i zapewne problem jaskrawości kolorów rozwiąże się sam. I tym sposobem Belana z Jarrodem nie będą musieli się lać na bathlety 🙂 .Czyż to nie proste? 😉

Cylonka
    Participant

- tak to zaiste proste i genialne 😆 Juz wiem o co Jarrodowi chodziło, odłożyliśmy bathlety, zali racja, nie ma co kruszyc kopii 🙂 Co nie oznacza, że nie pomocuje się jeszcze z tą stroną. 😉

Cylonka
    Participant

Najwyraźniej jednak nie domyśliłam się o co chodziło Kapitanowi, obie strony zostały skasowane. Co dalej z tym fantem - nie wiem 🙁

Jarrod
    Participant

Najwyraźniej jednak nie domyśliłam się o co chodziło Kapitanowi, obie strony zostały skasowane. Co dalej z tym fantem - nie wiem 🙁

😮 no właśnie, co z tym dalej?!

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 56 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram