Forum Fantastyka Star Trek Norexan strzela z ukrycia

Norexan strzela z ukrycia

Viewing 15 posts - 31 through 45 (of 107 total)
  • Author
    Participant

Hehe uwielbiam takie polemiki!Może rzeczywiście źle robie, mówiąc głośno o tym o czym wszyscy Romulanie myślą. 😉 Jak każdy wie, nasza natura jest dość skomplikowana, czasem "nie możemy siedzieć pod miotłą". Nie ma sensu dalej ciągnąć tematu, które statki są lepsze ( w brew pozorom D'Deridex są główną siłą Imperium, jest ich cała masa i nie wiem jak komuś może on wyglądać na "bańkę"?) [Birds of Pray - są stylowe i skuteczne] KROPKA ❗ Jeszcze jedno. Chciałem oficialnie ogłosić iż Romulańskie tyłki NIE są zielone! Występują w trzech podstawowych kolorach i licznych odmianach. 1) Oliwkowy 2)Szary 3)Jasny brąz. ❗ ...uffff 😀

Coen
    Participant

Główną tak, jedyną nie, a i od nich np Centuriony czy pancerniki klasy Empire Star są znacznie, znacznie lepsze.

A Bird of Prey to okręty klingońskie, wy mięliście tylko jedna taką klasę zresztą niezbyt udaną

Aha, jeszcze w sprawie traktatu to zapomniałem dodać ze przecież romulanie dostali w nim też dezruptory i torpedy fotnowe, jakby nie to, to pewnie dalej byście walczyli działami plazmowymi i takimż torpedami

Zaś co do zielonych tyłków to jako ze wasza krew zawiera cynk (czy cynę, już nie pamiętam) to wasza krew i odcień skóry są zielone.

Verrix Senoya
    Participant

No tak, Romulanie nawet spiczaste uszy mają od Klingonów! Zapomniałem! Na litość, jak można mówić takie rzeczy! Disruptory, statki, napęd, torpedy - sam posłuchaj jak to brzmi! Może to durny przykład - ale CZYM Bird of Prey strzela w Entku? Bo chyba nie wielką, czerwoną kulą?Ps. widze małe problemy z rozróżnianiem kolorów.

Coen
    Participant

Dezruptory - w Entku Klingoni je mają, Romulanie maja działa plazmowe (przeczytaj na DITL jak mi nie wierzysz), co do torped to może faktycznie przesadziłem, ale klingoni byli pierwsza rasa które fotnówki opracowały. Zaś co do Entka to chyba ty masz problemy z kolorami bo romulanie strzelali tam zielonym czymś a nie czerwony zaś jeśli masz na myśli ToS to masz problemy ze słuchem bo wyraźnie mówili ze to torpedy plazmowe a nie fotnowe)

P.S. a szpiczaste uszy macie po Volkanach

fluor
    Keymaster

P.S. a szpiczaste uszy macie po Volkanach

Uuuu... Coen zapomniałeś dodać " 😀 "

jedziesz po romulakach równo, aż mi się żal ich robi...

Ale nie należy przesadzać... fakt, że gro populacji porzuca nagle wojny i idzie za jakąś filozoficzną doktryną tłumienia emocji może spowodować chęć wydostania się spod tej kontroli umysłów. W końcu ludzie jakoś żyją, choć niczego nie tłumią, zaś Romulanie osiągnęli trochę więcej niż Wolkani...

Piotr
    Keymaster

Spor o wyzszosc jednej z ras jest momentami fascynujacy, ale mam prosbe - spierajcie sie w jednym topicu, np. w tym, a nie w trzech. 😉

Coen
    Participant

We wszystkich 3 ten spór przybiera troche inna forme

mattik
    Participant

Volkanie mają miedź we krwi to chyba Romulanie też...Chciałbym zauważyć jedynie, że pierwszy atak wysunął (chyba 😈 ) nasz Romulanin on board. Chciałbym się przy okazji dowiedzieć coś o tych czarnych dziurach w rdzeniach ZIELONYCH :D...

Reyden
    Participant

Coen : końcówka 2 sezonu Entka wyraznie pokazuje że fotonówki mieli federasci pierwsi

Coen
    Participant

Reyden; tyle ze w połowie pierwszego sezonu klingoni już je mieli 8) Wiec po zbóju federacja miała je pierwsze.

mattik
    Participant

Wiesz ja pamiętam, że NX01 testował fotonówki na jakimś okręcie klingońskim który napotkał w drodze na ziemie (2x26 chyba) i klingoni byly zaskoczeni no i zostali łatwo rozwaleni.

Coen
    Participant

Byli zaskoczeni tym ze NX je ma, nie nimi samymi, poza tym to nie są torpedy fotnowe tylko antymateryjne, zaś klingoni maja fotnoówki w powszechnym użyciu już zdaje się w 6tym odcinku (kiedy spotykają D-7), zaś z nazwy są podane w 14 odcinku.

Merkav
    Participant

Przeciez ludzie sami by ich nie wymyslili, zobaczyli ze klingoni maja takie fajne swiecace "cos" to je (zapewne) podstepem ukradli i skopiowali 🙂

mattik
    Participant

No dobra macie racje.. Ale dlaczego Nixik tak sobie łatwo poradził z tym klingońskim okrętem, no i jeszcze jedno wplećcie do tych porównań siłe wojskową fedków...

Coen
    Participant

Dlaczego sobie poradził? Bo ten BoP to jakaś stara krypa musiała być, przecież np taki Raptor to rozdarłby entka na sztuki

Viewing 15 posts - 31 through 45 (of 107 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram