Forum Fantastyka Inne sci-fi i pozostałe gatunki Najgorszy serial sci-fi

Najgorszy serial sci-fi

Viewing 5 posts - 31 through 35 (of 35 total)
  • Author
    Keymaster

Hm... dla mnie najgorszy SF to był serial, którego tytułu nie pamiętam, widziałem w sumie ze dwa odcinki a i to było z narażeniem zdrowia psychicznego... jedyne co pamiętam to łysych kosmitów w policji chodzących w garniturach

Widziałem gorsze produkty niż AlienNation. Wątek z kastami władców i niewolników zmuszonych do koegzystencji na Ziemi oraz same reperkusje dla ludzi wynikające z pojawienia się wyżej rozwiniętej i agresywnej rasy - aż żal, że zmarnowane brakiem kontynuacji.

Barusz
    Participant

Wielką wadą cyklu było, że kosmici byli tacy ludzcy... Jedna z głównych bohaterek po niecałym roku na Ziemi zatrudnia się jako spec od reklamy - ROLFT. Albo - megacharakterystyczny szczegół - w pierwszym z postserialowych filmów Aposto (kosmita) wchodzi na statek swej rasy, ktoś krzyczy "Oficer na pokładzie" i wszyscy stają na baczność - scena żywcem wyjęta z marynistycznych filmów o - choćby - drugiej wojnie światowej. Żałosne po prostu...

Cross
    Keymaster

Zgadzam się, ale odniosłem się tutaj do postu Gorlima, który przy podobnych wadach broni jednak Surface'a w wątku mu poświęconym (generalnie "amerykanizacja" filmów czyli spłycanie i wpychanie na siłę pewnych schematów kulturowych, którym nie opierają się nawet obcy 😉 ). Kolekcja jest długa: Surface, Buffy, AlienNation...

Gorlim
    Participant

Zgadzam się, ale odniosłem się tutaj do postu Gorlima, który przy podobnych wadach broni  jednak Surface'a w wątku mu poświęconym (generalnie "amerykanizacja" filmów czyli spłycanie i wpychanie na siłę pewnych schematów kulturowych, którym nie opierają się nawet obcy  😉 ). Kolekcja jest długa: Surface, Buffy, AlienNation...

[post="40638"]<{POST_SNAPBACK}>[/post]

No nie wiem, od Surface nie odrzuciło mnie na pierwszy widok.. stało się to dopiero w ostatnim odcinku, kiedy sie okazało w którą stronę zmierza serial ;P

A AlienNation to totalna katastrofa pod kazdym wzgledem. Taki serial SF jakiego mozna sie spodziewac w przypadku polskiej produkcji ;P

Mod: przypominam o cięciu cytatów - nie ma potrzeby cytowania całego posta na który się odpowiada.

General
    Participant

Andromeda zdecydowanie przoduje puźniej Roswell i Surface

Viewing 5 posts - 31 through 35 (of 35 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram