Forum › Fandom › Sesje RPG, PBF i inne › PBEM - Sojusznicy › Archiwum USS Excelsior › Mesa
"Niekoniecznie wszystkie elementy kłopotliwe. Pozostaja jeszcze dyplomaci "Kłopotliwe elementy dyplomatyczne nie zostały wpuszczone..(post Wilgi o tym wspomina). Zresztą w bazie pozostały tylko dyplomatyczne płotki. Grube ryby podwineły ogon i uciekły z powodu zagrożenia terroryzmem (któryś z postów Nowaka)."Co do Admirała to będzie spóźniony. Prawdopodobnie bada atak na prom kurierski Glonojada."Tylko, że sprawa promu została zlecona van Klausowi, raport został juz sporządzony..Co tu badać ❓ "A co do ochrony to dla Glonojada nie problem... "Ja bym jednak sądził, że jest, ci faceci sa twardzi, silni , nawykli do stosowanie przemocy i biegli w swym fachu, a machanie koneksjami rodzinnymi nie robi na nich wrażenia.
Dobrze, ze mi przypomniales o tym, Abu 😉 Razem z Qumbolo przylecieli takze ambasadorowie , ktorzy wczesniej dali noge. :>Wlasciwie tylko bajoranski dziadyga jest na czarnej liscie, bo krytykowal Nowaka 🙂 A pozostali moga przyjsc (konsul romulanski i inne postaci o statusie powyzej II podsekretarza maja prawo i obowiazek sie pojawic).
"Wlasciwie tylko bajoranski dziadyga jest na czarnej liscie,.."Bajorański dziadyga, jego klingoński sojusznik, "przypadkowo" de Vries 😆 , Dogers, Glek i jeszcze paru cywili z niejasną przeszłością.
Widze, ze chorazy Mallone odrobil lekcje :DChociaz Gleka raczej nie warto blokowac - moze to byc ze szkoda dla wspolnych interesow.
"Chociaz Gleka raczej nie warto blokowac - moze to byc ze szkoda dla wspolnych interesow"Glek i tak sporo zarobił na wizycie admirała ..Wypożyczenie pracowników do kaplicy, jedzenie, muzyka i inne drobne sprawy...Zysk stawiaj ponad próżnością- jesli nie jest to zasada zaboru, to powinna być.Najlepsze interesy robi się w cieniu - kolejna zasada która ja bym wprowadził do kodesku zaboru 😆
deVries sie lada chwila pojawi, nie ma obaw. Jeszcze sie taki nie urodzil, co by ja mogl powstrzymac przed nabruzdzeniem Nowakowi 😀
"Ferengi nie są uczciwi więc i my nie musimy być uczciwymi wobec nich" - Zasada Małeckich w kontaktach z Ferengi, powinni jej uczyć w jakichś szkołach dobrego biznesu 😀
Ehh.. Nie wiedziałem, że tak ciężko będzie mi pisać :/ Ale dam radę.
"deVries sie lada chwila pojawi, nie ma obaw. Jeszcze sie taki nie urodzil, co by ja mogl powstrzymac przed nabruzdzeniem Nowakowi"Cóż..Mallone ma wiele powodów by próbowac 😆
Ehh.. Nie wiedziałem, że tak ciężko będzie mi pisać :/ Ale dam radę.
Nie marudź, pisz!
Masz rannych z maszynowni pod opieką, trzeba ich ratować - do dzieła! 😀
Uni i Zuza: drogie panie, doradca czekal i czekal, ale w koncu sam przeslal sie na powierzchnie planety, wiec nie ma sensu tego przedluzac - przesylajcie sie :>
Taaaajes!
Jakieś podpowiedzi co dalej? 🙄
Mod: Caly watek zostal przeniesiony do Mesy z powodow wiadomych :>
Sam jeszcze musze to ustalic... :> Bedziecie pomagac w negocjacjach z Szubenbaumem, jakby sytuacja sie robila grozna to obronicie Johna 😉
Jako były dowódca misji Patrol zgłaszam sprzeciw przeciwko powierzaniu doktor Rudzkiej jakiejkolwiek broni bez stosownej instrukcji obsługi i objaśnienia do czego służą poszczególne przyciski :>
Wstyd panie Johnson..były agent kontrwywiadu ( nawet jeśli niezbyt utalentowany) zastawiający się płcią piekną podczas walki ( Unica to jeszcze rozumiem, ale chować się za cywilem Rudzką ❓ )Ps. Zawsze możesz liczyć na pomoc wielebnego O'Dooma który wprost uwielka bójki ( zwłaszcza karczemne 😆 )
O, to ja chcę disruptoooraaaaa!! 😆 No chyba, że profilaktycznie będę miała wszystkich usypiać tylko...Uni - zabierzemy kocyk i zrobimy sobie piknik plotkarski? :DA wielebny niech się lepiej schowa, bo jak go kapitan dorwie, to wyląduje na resztę misji w celi obok Dogersa...