Mesa

Wyświetlanie 15 wpisów - od 781 do 795 (z 962 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Zarathos
    Uczestnik

Obszar dzialania ExC jest 'obszarem dzialan wojskowych' wiec cala Elixa i jej orbita :DI nikt nie ma ochoty ciagac Claire po sadach. Wystarczy jak ja wysmieja w pozostalych stacjach. Tym bardziej ze kazda jak przyleci znajdzie to samo - Clair skopala sprawe i nie pofatygowala sie sprawdzic informacji przed emisja - vide - dziennikarka-idiotka a jej szefowie jeszcze wieksi skoro ja za mikrofon wpuscili :)Co do materialo na Claire - wystarczy pogadac z tymi co ja oprowadzali, dowiedziec sie gdzie sie szwedala i co marudzila i juz wiadomo o co durnej babie chodzilo 😛

Naukowy
    Uczestnik

Cóż..no to czekam na te gorące wywiady dotyczące Claire...

Co do reputacji samej dziennikarki..To nie bardzo ucierpi, bo to nie pierwszy jej artykuł, ala " Skandale "

Zresztą..Przykład idzie z USA..Kobieta która napisała o tajnych tymczasowych więzieniach CIA dla Talibów w Europie, dostała "chyba" Pulitzera.

I to mimo tego że rzady zaprzeczają, a specjalna komisja powołana zdaje sie przez UE stwierdziła że takich baz nie ma. i nigdy nie było.

I to tyle jesli chodzi o rzetelność dziennikarską... 😆

Przede wszystkim liczy sie oglądalność..Nieważne co napiszą o Claire, byle coś napisali 😆

Nie ma czegoś takiego jak zła reklama 😆

fluor
    Klucznik

Zgodze sie z Abu - taka walka moze przyniesc Excelsiorowi wiecej szkody niz pozytku. Poza tym admiralicja moze zaczac sie niecierpliwic jak Styczynski zacznie kolejne ekipy dziennikarskie zapraszac na swoj statek. A nuz ktoras cos znajdzie, np. Xentarian w ladowni, ktorymi nikt sie nie zajmuje? Zawsze cos mozna wygrzebac przy dobrych checiach.Co do strefy wojskowej - podzielam watpliwosci Naukowego. Przypomne, po raz kolejny, ze prawo wojenne przestaje obowiazywac. Swiadczy o tym chocby lagodne podchodzenie do porywaczy - najpierw rozmowy, a pozniej strzelanie, a nie na odwrot.Z drugiej strony, planeta jest kolonia Ziemi, a Ziemia ma w swoim interesie ustabilizowanie sytuacji, wiec nie widze powodow, by gubernator lub zarzadca Elixy mial nie oglosic stanu wyjatkowego na calej planecie albo systemie (no chyba ze sam jest zakladnikiem :D).Samo podejscie do dziennikarki - GF moze jej cofnac akredytacje, powolujac sie na nierzetelnosc, etc. Ale dopoki to nie nastapi, otwarte i jawne ograniczanie dziennikarki bedzie imho bezprawne. Spoleczenstwo ma prawo wiedziec co sie dzieje na Elixie i Admiralicja musi to (nie)stety wziac pod uwage.

Naukowy
    Uczestnik

"Z drugiej strony, planeta jest kolonia Ziemi, a Ziemia ma w swoim interesie ustabilizowanie sytuacji, wiec nie widze powodow, by gubernator lub zarzadca Elixy mial nie oglosic stanu wyjatkowego na calej planecie albo systemie (no chyba ze sam jest zakladnikiem )."Właściwie nie została określona ani tożsamośc, ani status zakładników. Wiadomo jedynie, że to przedstawiciele Federacji. Przyjmując jednak demokrację jako podstawę rządów w kolonii, przypuszczam że to Szubenbaun jest legalnie wybranym (jesli nie liczyć ewentualnych szwindli przy urnach 😆 ) przedstawicielem Kolonii i jej gubernatorem. Co zaś do zakładników, zakładam że to przedstawiciele urzedu podatkowego ( co tłumaczy nienawiśc wobec nich 😆 )Ale te sprawy to chyba kapitan powinien uściślić.

Akeen
    Uczestnik

Naukowy dla każdego !!!!!!!!!!!!!!!!

Eric Keitel
    Uczestnik

Hmm, czy tylko ja nie rozumiem poprzedniego posta Akeena?A co do samego tematu... Prawo wojenne może przestało obowiązywać, ale do operacji wojskowych - bo Gwiezdna Flota jest wojskiem - i tak cywile nie powinni się mieszać. A szczególnie w czasie tak delikatnej misji jaką są negocjacje... Koloniści zobaczą ze kręci się o jeden statek za dużo i mogą robić awantury że GF chce ich podstępnie zaatakować etc. Jak dla mnie strefa JEST zamknięta. I bez pełnomocnictwa admiralicji wlecieć tam nie można... Przynajmniej oficjalnie - bo mam dziwne wrażenie że każdego innego Excelsior by przepuścił 🙂

Akeen tak tylko dla zabicia czasu pewnie to shizuje...

fluor
    Klucznik

Co by nie mowic o rzetelnosci Claire, Nowak, gdyby tylko mial czas na ogladanie holowizji, na pewno docenilby jej reportaz i swietnie sie przy tym bawil :)edit:Zupelnym przypadkiem dla Claire, w sektorze znajduje sie prawnik specjalizujacy sie w sprawach cywilno-wojskowych (byly oficer JAG) 😉

Naukowy
    Uczestnik

"Co by nie mowic o rzetelnosci Claire, Nowak, gdyby tylko mial czas na ogladanie holowizji, na pewno docenilby jej reportaz i swietnie sie przy tym bawil"Coś mi mówi, że to nie będzie jedyny tendencyjny reportaż Claire dotyczący Excelsiora 😆 "Zupelnym przypadkiem dla Claire, w sektorze znajduje sie prawnik specjalizujacy sie w sprawach cywilno-wojskowych (byly oficer JAG)"Jeśli chodzi tu o Martena..to przypuszczam, że szybko dołączy on do listy osób na których Claire zwykła wieszać psy 😆 (To samo zapewne czeka Nowaka i połowę załogi BG_166. Ale nie uprzedzajmy faktów 😆 )

Eric Keitel
    Uczestnik

1. Chodziło chyba o przedstawiciela prawnego Dogersa, który jest tuż pod bokiem. Marten nadal jest w JAG.2. Możliwe że będzie na nim wieszać psy... Chociaż za co, nie wiem... To jedna z niewielu bezkonfliktoych postaci które prowadzę 😀

Naukowy
    Uczestnik

" Możliwe że będzie na nim wieszać psy... Chociaż za co, nie wiem... To jedna z niewielu bezkonfliktoych postaci które prowadzę"Jakby to miało jakies znaczenie 😆 ...jak wspominałem kiedyś doktorkowi w rozmowie, Claire jest ZŁA DO SZPIKU KOŚCI 😆

fluor
    Klucznik

Naukowy chodzilo mnie dokladnie o prawnika Dogersa, ktory jest na miejscu i moze sluzyc jako niewygodny (dla niektorych) swiadek. Pisalem o sektorze, majac na uwadze, ze Elixa znajduje sie poza sektorem AM (w koncu Exc lecial tam tak dlugo ;D)

Naukowy
    Uczestnik

To on był oficerem JAG ❓ .. Musiało mi to umknąć 😆

fluor
    Klucznik

Marten jest szefem JAG na stacji. Zreszta od niedawna biuro ma swoja podstrone.

Jesli zas chodzi o SxeaŢa, to dzieki temu, ze byl w JAG w czasie wojny ma wiele znajomosci, a teraz pracuje w korporacji choc na wolnej umowie (i dosc czesto wykonuje przyslugi dla Biura JAG, choc zdarza mu sie, jak obecnie, wystepowac pwko GF).

Unicorn
    Uczestnik

ZUZA!!! Odpisz na posta w końcu!! ;)Pozdr.

Wyświetlanie 15 wpisów - od 781 do 795 (z 962 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram