Forum › Fandom › Sesje RPG, PBF i inne › PBEM - Sojusznicy › Archiwum USS Excelsior › Mesa
Dooobraaaa... a ja chyba ograniczę marudzenie na nudę, bo mi na dokładkę net odcięło i w tej chwili i tak działa przez opłotki ;>EMH - pisz, pisz, jak naobiecywałeś 😛
Info od moderatora: Ostatni post EMH jest ukryty i tak zostanie do momentu, w którym autor nie wyjaśni serii zawartych w nim przekleństw. To jest forum publiczne i NIE TOLERUJEMY chamstwa i rzucania mięsem. W razie czego polecam uważną lekturę regulaminu. Jeżeli ktoś z Was chciałby się dowiedzieć co zawiera ta wypowiedź, to zapraszam na priv do autora.
=== EDIT ===
Do posta poniżej:
EMH - ponieważ zwróciłeś się bezpośrednio do mnie, wypada żebym odpowiedziała.
To, że akurat ja pierwsza trafiłam na Twojego posta, to przypadek. Mógłby to być każdy z moderatorów i reakcja byłaby podobna. To, że przeprosiłeś za słownictwo niczego niestety nie zmienia - forum nie jest miejscem na bluzgi, bez względu na to, co jest ich przyczyną. A to czy w Twojej wypowiedzi było jedno, kilka czy kilkaset takich słów nic nie zmienia. Posty na forum to nie jest prywatna rozmowa, w której można sobie pozwalać na takie a nie inne zachowania, które być może część rozmówców akceptuje - to jest publiczna wypowiedź, którą mogą przeczytać także obcy Ci ludzie i wypadałoby mieć dla nich trochę szacunku, a wg. mnie (i mam wrażenie, że wg. ogólnie panujących norm również) używanie słów powszechnie uznawanych za wulgarne nie świadczy o szacunku dla czytelnika. Nawet jeżeli nie były bezpośrednio skierowane do kogoś konkretnego, a intencją autora nie było obrażanie kogokolwiek. I jakoś nie wydaje mi się, że każdy kto ma jakiś problem zachowałby się w ten sposób, że wpadłby na forum i rozpoczął swój post od "k**wa", z tego co pamiętam to jesteś pierwszą taką osobą. Co do samego posta i celowego złamania 1 punktu regulaminu forum, to już inni moderatorzy zadecydują co z tym zrobić. Z mojej strony to wszystko, w razie pytań czy chęci dyskusji zapraszam na priv.
Gosiu!Cieszę się, że jesteś tak czujna i wyłapałaś mojego posta, ale zauważ, że inwektyw było w nim absolutne minimum... 2 czy 3 słowa...Zresztą z góry przeprosiłem za słownictwo, bo nie tyczyło ono nikogo z załogi TSS czy użytkowników.Ot, jeden z wielu rozgoryczonych maniaków, który po tygodniach pracy w końcu znalazł chwilkę, żeby napisać cos dla reszty załogi i odkrył, że został totalnie zablokowany...Ok.. Może zadziałałem pod wpływem impulsu, ale założę się, że każdy z Was zrobiłby tak samo...Nie tolerujesz chamstwa? Ok - w stosunku do nikogo z was nie byłem chamski..Ot, swobodne przemyślenia, poparte dość dosadnymi stwierdzeniami..Co do rzucania mięsem - patrz pierwsze zdania...I to tyle...Nie mam zamiaru nic wyjaśniać, reszta pójdzie na listę Excelsiora...EDIT - do editu posta powyżej:Hehhhh.. Miałem do tej pory wiele problemów i rozwiązywałem je bez poruszania na forum, ale dzisiejszy mnie po prostu załamał... Byłem i jestem zdruzgotany, odcięty od gry i świata w którym żyją moje postaci...No cóż, wiedziony impulsem, złamałem Pierwszą Dyrektywę i poniosę z dumą, jako Trekker, wszelkie konsekwencje, jakiekolwiek by były...
Gosia w dopisku do swojego postu wlasciwie wiekszosc spraw wyjasnila, ale dla uscislenia...EMH, nie wiem czy w ogole rozumiesz, jak sie zachowales. W skrocie wygladalo to tak:"Z gory przepraszam za to, ze zlamie panujace tu zasady, ale jestem tak rozgoryczony, ze musze sobie pobluzgac publicznie."I oczywiscie sie mylisz, mowiac ze kazdy zrobilby to samo. Byles pierwszy od ponad 2 lat istnienia tego forum. Tylko pogratulowac. ;> Jesli potrzebowales odreagowac, to bylo ostatnie miejsce, do jakiego powinienes zagladac. A zeby nie bylo watpliwosci, absolutne minimum inwektyw to zero. ;P Post oczywiscie znika na stale, a Ty dostaniesz ostrzezenie.
* * *- Chłopaki - odwróciłem się w stronę sekcji naukowej - Będziemy mieli gościa... Mamy przyjąć go... ekhem... gorąco...- Gościa? - Jeden wychylił głowę zza przepierzenia - Co za jeden?- Nie "jeden", tylko "jedna" - skrzywiłem się na samą myśl - Jakaś redaktorka... Blondynka... PO posyła ją nam na pożarcie, więc wiecie co robić...- Trepanację czaszki bez znieczulenia? - wyszczerzył się Dwa przechodząc obok i kalibrując od niechcenia trikoder.- Bardzo zabawne... - skwitowałem - Lepiej uważajcie z nią. Jest podobno niebywale upierdliwa i irytująca... Wiecie co to oznacza?- Że mamy rodzinę?!? - wytrzeszczył oczy Jeden w zdumieniu.Załamałem ręce... Po kim oni to mają?* * *I już wiecie co to oznacza :). Doc powraca do żywych. Nowe skrzynki pozakładane, yahoo przekonfigurowane... Gramy dalej...Ale, ale... Nie odbyło się to bez wydatnej pomocy Gosi i Piotra... (żadna wazelina)Dzięki za kubeł zimnej wody i sprowadzenie na ziemię...I jak tu was nie polubić :lol:...PS. Ten post na grupę, dedykuję modom... A co! :).
Zuza... przypominam że Corvus ma oddzielną misje ze mną i to że go nie ma na sieci to jedno a to że aktualnie leży nieprzytomny w ambulatorim Bop'a daleko od was to drugie...
Arille - pisałam o Corvusie_graczu, który enpecował Amandę, a którego obecnie nie ma w grze - ale może niedługo, bo na gg się pojawia, więc przejąby na powrót swoją drugą (czy kolejną) postać.O Corvusie_postaci_gracza nic nie piszę, więc Twoje uwagi są niepotrzebne, bo nie w temacie 😉
Oh... Zuza wybacz jeśli robie Ci konkurencje w zwracaniu uwagi innym lub jeżeli w ogóle mam czelność robić to Tobie...
(../) This is Bunny. Add him to your signature
(O.o) to help him achieve world domination.
(> <)
Wordl domination?
Co to, Królik_Borg? 😀
Edit:
Arille - uwagi/kłótnie poproszę na priv, to nie miejsce na to, nawet jeśli byłyby związane z grą.
Od kapitana: klotnia przeniesiona do mesy.
Od kapitana: Drogie panie - do mesy albo na priva, tutaj zuza ma racje. Inna sprawa ze sama powinna przeniesc temat do messy - co niniejszym czynie 😛
Uwaga była celowa i publiczna tak samo jak momentami niezbyt przyjemne dla wszystkich [np. mnie] komentarze Zuzy.Dyskusji na privie nie bedzie. Jak coś mi się nie podoba lub coś mnie boli mówie o tym głośno a nie ukrywam. Możecie się zacząć do tego przyzwyczajać...
Od kapitana: Drogie panie - do mesy albo na priva, tutaj zuza ma racje. Inna sprawa ze sama powinna przeniesc temat do messy - co niniejszym czynie 😛
[post="35985"]<{POST_SNAPBACK}>[/post]
Nie ma sensu przenosić czegoś, co powinno nie mieć miejsca.
EOT
"Akurat niechca aby Akeen był w GF i to czy go zwolnia czy nie to ich naprawde malo obchodzi. Woleli by aby Akeen nie szwedał sie z federacyjnymi ........ "
Arielle nie potrzebujecie na Devorasie....Andorian ❓ Tak sie składa, że możemy odstąpić jednego po okazyjnej cenie 😆