Forum › Fandom › Kluby i grupy › Kujawskie Forum Treka › Kujawskie RPG...
Kolejna propozycja. A może nasze małe RPG przeniesiemy na forum? Można by pogrywać sobie na spotkaniach i dokańczać tutaj.... :)Tylko problem w jakim dziale to umieścić. Holodek? A może tutaj? Przykleiłbym temat i byłoby z głowy :)Soyuzy wszystkich krajów łączcie się 🙂
To RPG na forum nie bedzie nawet w polowie tak fajne jak na spotkaniach. ;)Ale pomysl dobry, jakby sie sesja nagle "urwala". Tylko by ktos musial baaardzo szczegolowe streszczenia pisac z tego co bylo na zywo. 😉
Lepiej w Sesji RPG. Tylko trzeba zrobić opowiadanie z naszych wcześniejszych przygód Oberthem z cytatami takimi jak:- Czy wiecie coś o tej gwieździe - zapytał kapitan (w tej roli ja czyli I. Thorne).- Ano wiemy. - odpowiedział naukowiec (Vashar).- Co?W odpowiedzi usłyszał ciszę...Albo- Kapitanie, proszę coś powiedzieć. - poprosił pierwszy (Raider 71) widząc strzelającego do nich Hideki.Kapitan spojrzał na poziom osłon i rzekł tylko dwa słowa:- Módlmy się.
Lepiej w Sesji RPG. Tylko trzeba zrobić opowiadanie z naszych wcześniejszych przygód Oberthem z cytatami takimi jak:
Albo:
- Taktyczny! Raport! - wrzasnął kapitan
- Eeeoo.... yyy...chrraaap... - odparł sennie Taktyczny, poprawiając poduszkę na swojej konsoli.
Oprocz sesji w RPG, jak bylby chetny jakis pisarz, to mozna by tez caaaaly cykl opowiadan naskrobac, niezalezny od tego co bylo podczas rpg ;>
Albo 😆 Raider: Kapitanie,sugeruje uzycie deflektora?I.Thorne:(ze stoickim spokojem) Pierwszy,zamknij sie...Raider: Kapitanie,moge uzyc skrotu klawiszowego nr 1I.Thorne: (ze stoickim spokojem) Pierwszy,zamknij sie....Raider: (jeszcze kilka razy "Kapitanie,moge....")I.Thorne: (oczywiscie ze stoickim spokojem) Pierwszy,nie jestes juz pierwszy..Granie na forum srednio mi sie podoba. Nie bedzie tu takiej zabawy,szybkich reakcji innych,spontanicznosci...Ale za to fajny jest pomysl z tworzeniem opowiadan opartych o sesje 🙂 Jest juz nawet pewna idea..... :>
Albo:- Kardazjanie otwierają ogień - rzekł naukowy.- Mhmmm... - odpowiedział taktyczny.- Wystrzlili w naszym kirunku torpedę!- Oooo!???Nie wspomnę już o tym, że taktyczny został na Obertcie jako jeden z muzealnych eksponatów...
A ktoś został go odkurzać? Poza tym przecież jego sofa została przeniesiona na nowy mostek 🙂
Mial tak twardy sen, ze nie zauwazyl nawet, gdy jego sofa zniknela 😀
To jak? Ruszamy z tym koksem!? Porszę mi tu wypisać zawodników oraz krótkie historyie ichnie 😛 Motywacje też.... oraz najlepiej przebieg służby. Okręt znacie 🙂 eehhhhh klasa Soyuz...
Ale co? Gramy tu na forum czy po prostu porzadkujemy wszystko przed kolejnym spotkaniem?
Można by na forum dalej ciągnąć scenariusze, tak w ramach rozgrzewki przed graniem live. Może niektótrzy się obudzą.... albo rozgadają :>
Ja musze tylko przygotować nową postać. Bedzie to Trill połączony z symbiontem. Bohater jest mężczyzna, ale symbiont wcześniej miał tylko kobiecych żywicieli, więc kolo bedzie miał problemy z koncówkami (np. poszedłam).
Ja jednak proponuje wstrzymanie sie z gra na forum...na zywo gry beda o wiele ciekawsze.Za to mozna by tu uporzadkowac sprawy zwiazane z gra, czyli okreslic postacie, stanowiska,okret,itp. , by potem na spotkaniach wszystko szlo ladnie i gladko 🙂
Oka, poszukam wam danych Classic Soyuza i przezbroję go troszkę 🙂 Poza tym stopnie i funkcje.... Funkcje znacie więc wszystko OK. Tylko napiszcie w tym temacie historie, imiona itp.itd :)I.Thorne - dowódca okrętu w stopniu commanderaPierwszy - zdecydowałem, że będzie jak na razie wakat :), w stopniu chorążego (przed mianowaniem na commandera!)CoBrah - naukowy/doradca w stopniu chorążegoRaider - eks pierwszy, degradowany do stopnia kadeta 1 klasy :P, sternikZarathos - taktyczny, w stopniu chorążegoOperacyjny - wakat, w stopniu chorążegoRomulanka i Vashar - BNi ale możemy dać was w miejsce wakatów, tylko się nie pobijcie o stopnie :>