Kilka pytań nowicjusza

Wyświetlanie 15 wpisów - od 1,171 do 1,185 (z 1,229 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Odan
    Uczestnik

Nie wiem czy zauważyliście ale przez system admirality bardzo szybko zdobywa się "levele" po 60 tzn. punkty specjalizacji. Od startu New Dawn każda z moich postaci levelowała już 2 razy co było dla mnie dziwne więc odkryłem ukryty pasek postępu i zakończyłem 7 zadań (lvl 5 w kampani kdf i fed) a pasek wypełnił się o 2/10. Jest to szyba najszybsza metoda niż farmienie Agrali czy tym podobnych misji.

V'Las
    Uczestnik

Zauważyłem. Zauważyłem też, że wśród dostępnych do zadań Admirality okrętów mam także 2 takie, których nigdy nie kupowałem i nie posiadam ich na stanie (oba z tieru 6);-) To jakiś bonus czy bug?;-P

FAB
    Uczestnik

Za niektóre zadania dostaje się jednorazową kartę okrętu, która znika po wykorzystaniu. Może to właśnie takie cóś?

V'Las
    Uczestnik

Aaaa, to może coś takiego jest. Choć wydaje mi się, że jeden mam cały czas, a drugi pojawił się wczoraj. Przyjrzę się;-)

domirex
    Uczestnik

Przy nazwie powinno ci pisać ile tych jednorazowych okrętów posiadasz..

I. Thorne
    Uczestnik

A co polecacie by kupic dla postaci farmerskich? Im nizsze koszty tym lepiej.

FAB
    Uczestnik

Nie wiem czy zauważyliście ale przez system admirality bardzo szybko zdobywa się "levele" po 60 tzn. punkty specjalizacji. Od startu New Dawn każda z moich postaci levelowała już 2 razy co było dla mnie dziwne więc odkryłem ukryty pasek postępu i zakończyłem 7 zadań (lvl 5 w kampani kdf i fed) a pasek wypełnił się o 2/10. Jest to szyba najszybsza metoda niż farmienie Agrali czy tym podobnych misji.

Pytanie brzmi po co szybkie zdobywanie punktów specjalizacji, skoro nie ma na co ich wydawać...

domirex
    Uczestnik

Nie wszyscy mają porobione drzewka.

A co polecacie by kupic dla postaci farmerskich? Im nizsze koszty tym lepiej.

Zależy jakich efektów oczekujesz. Tanio to okręty T2/3 wraz ewentowskimi(100% na sukces). Efektywnie T2/3 na śmieciowe(z samym ekspem), na lepsze Mirror okręty i to co masz w c store(wmiarę dobra szansa na kryta). Jeśli maks zyski to C store,eventowskie i lock box. (opcja full do wszystkiego ale wymaga dużej inwestycji).

Możesz zakupić T1 z c store. Dobre są jako zapchaj dziury(mają przydatne efekty).

Melnikor
    Uczestnik

Pytanie brzmi po co szybkie zdobywanie punktów specjalizacji, skoro nie ma na co ich wydawać...

Choćby po to że wymieniasz je na dilithium.

I. Thorne
    Uczestnik

Myslalem, ze zablokowali wymiane na dilka juz dawno temu, bo byly niezle farmy.

Ja ciagle czekam na projekt flotowy zjadajacy tylko ekspertyze.

Ugand
    Uczestnik

ekspertyze.

ekspertyza «specjalistyczne badanie przeprowadzane przez ekspertów; też: wynik tego badania»

źródło: http://sjp.pwn.pl/sjp/ekspertyza;2556242.html

domirex
    Uczestnik

Ma ktoś jakiś fajny build na Yamato(Galaxy x). Mam problem z skillami Comand by zmaksymalizować DPM (lubię jak wrogie okręty rozlatują się w parę sekund) Narazie mam set up z 3x DBB 1x undine torpedoes z tyłu 3x omni wepons i 1x graviton torpedo. Średnio się to sprawdza i chyba zrobię 8x BB (anty protony rzecz jasna) tylko brakuje mi broni na tył z ostrzałen 360(zwykłych turretów nie liczę) lub cannon shipa tylko czy ma to sens z jego zwrotnością?

I. Thorne
    Uczestnik

Ugand, jak zwykle Twoje odpowiedzi bardzo nam ulatwiaja grac w STO 😛

Melnikor
    Uczestnik

Wymaksowanie T6 daje Ci starship trait których możesz ustawić 4 (5 po kupieniu rozszerzenia w Lab'ie) jako zdolności kapitana. Ustawione traity działają na dowolny okręt jakim latasz.

I. Thorne
    Uczestnik

Mam pytanie odnosnie zimowego eventu. Da sie zdobyc stare okrety sprzed oku i wczesniejsze? Gdy byly zdjecia Q to sie dalo...

Wyświetlanie 15 wpisów - od 1,171 do 1,185 (z 1,229 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram