Forum › Star Trek Online - Forum serwisu STOnline.pl › Uniwersum Gry, porady i taktyka › Kilka pytań nowicjusza
Metoda pomocna, ale nie niezawodna. Problemem nie jest ilość przedmiotów w danej kategorii, a wielkość bazy danych jaką skrypt wyszukujący musi przejrzeć w określonym czasie. Wielkość która jest zbyt duża na możliwości obecnego algorytmu wyszukiwania, co Cryptic już sam przyznał.
Metoda jest bezwzględnie niezawodna zaś Twoje rozumowaniem skrajnie tendencyjne. 😀 And you know it... 😉 Stosując Twoją argumentację można by stwierdzić, że transfer energy credits za pośrednictwem Account Banku jest zawodny, gdyż raz na jakiś czas (np. podczas premiery nowego sezonu/rozszerzenia) serwer dostaje czkawki i nie można się zalogować. A skoro nie można się zalogować to i transfer nie jest możliwy. 😛 Raz jeszcze powtarzam, przedmiotów są tysiące i bez trudu można znaleźć taki, który będzie widoczny na liście ofert. Samych białych doffów jest zatrzęsienie. A problemy z funkcjonowaniem giełdy są w tym wypadku ekstremalnie marginalne i tylko ktoś o wyjątkowo złej woli może twierdzić inaczej. Próbowałeś swoje rzekomo "ogniste ostrza" kierować przeciw sobie? Powód ku temu masz teraz idealny. 😛
Jeszcze jedno pytanie mi się zrodziło 🙂 Kupując zeny za dilithium w exchange postacią A, będą one dostępne dla postaci B na tym samym koncie?
Zeny kupujesz na konto. Zatem są one dostępne wszystkim postaciom bez względu na to, która z nich dokonała zakupu. Innymi słowy nie ma potrzeby ich transferowania między postaciami.
Mam pewien problem. mianowicie w jednej z postaci (KDF) nie mogę wybrać misji z więźniami.
Posiadam 20 więźniów ale po zaznaczeniu ich w misji nadal mam szary przycisk "start asigment"
W pozostałych 2 postaciach nie mam takiego problemu. Czy ktoś się może orientuje gdzie leży problem?? zawsze to te 1k dilitu więcej
Ja mam szybkie pytanie. Nie moge znalezc boffow dajacych bonus do CrtH.
Jestem w ambasadzie, jade na pieterko, skacze na dol i wsrod boffow mam tylko tych dajacych bonus do Defense. A gdzie sa ci z CrtH?
EDIT
Doczytalem w sieci, ze akurat dobrze szukam, ale mi sie pokazywali oficerowie z defense. Jak znalezc tych z CrtH?
Taka duża, okrągła sala, chyba to się Operation nazywa. Pod ścianą jest rozstawionych kilka konsol, w jednej z nich są boffy.
Co do mojej sprawy. Już wiem dlaczego nie mogłem. GM albo suport jak to woli poinformowali mnie, że to jest częsty bug i mam poczekać aż dostane 21 lvl
Doczytalem w sieci, ze akurat dobrze szukam, ale mi sie pokazywali oficerowie z defense. Jak znalezc tych z CrtH?
szukaj u nich cech Superior Romulan Operative. właściwie to tę cechę powinieneś znaleźć u jednego niebieskiego samca, u oficerów w wersji żeńskiej ona nie występuje. edit: inaczej - występuje, ale Romulan Operative. dlaczego tak jest, nikt nie wie, ale wiele osób widzi w tym oczywisty seksizm.
Gram w tą grę już trochę czasu, jednak nie mogę sobie poradzić z poziomem energii na Scimitarze. Działka biorą tyle ile widzą(EPtWIII ledwo daje radę). Jestem taktykiem i mam ograniczony budżet(rzeczy mam tylko z misji i to co dropnie z skrzynek). Mam 2x EPS mkXI very rare 3 konsole scimitara konsolę z kobali i konsolę od T2(taktyczne konsoli pominę). Broń front 1 beam, 3x dual cannon, 1 torpeda. Broń aft omni beam z obeliska, turret i torpeda. Cała moc z aux przeniesiona do broni. Wszystko antyprotony.
Musisz wybrac sprzet dodajacy do wskaznikow energi. Poogladaj konsole ze wszystkich reputacji. Sa tez z okretow, ale najlepiej kup sobie Plasmonic Leech. Ona zabiera wrogowi energie i dodaje ja tobie. Umka boffa inzyniera Emergency Power to weapons tez pomaga, ale to juz wiesz.
Mozesz tez pozmieniac ustawinia w poziomach energii i dac wiecej na bron z silnikow czy oslon.
Ale żeby Plasmonic miało rację bytu, to dopakuj Flow Capacitors. Poza tym niezawodny w takiej sytuacji jest trait Supremacy (dostępny z okrętu Astika... niestety drogi), który podczas FAW może dodać nawet +20 do każdej energii. Działa też podczas CSV, ale gorzej.
I ujednolić typ broni. Max różnica to 1 typ broni + torpeda nie inaczej
Gram w tą grę już trochę czasu, jednak nie mogę sobie poradzić z poziomem energii na Scimitarze. Działka biorą tyle ile widzą(EPtWIII ledwo daje radę)
zacznijmy od krótkiego wykładu nt "jak działa energia w STO?". w tym artykule masz to wyjaśnione w przystępny sposób (po angielsku). w telegraficznym skrócie: strzelając wiązkami najlepiej mieć nadwyżkę energii o wartości około czterokrotności EPS, dla DC i turrets ~2x a dla DHC powinno wystarczyć już nawet ~1x. mało kto jednak lata na samych DHC, więc zazwyczaj i tak trzeba celować w okolice ~2x. przykład: jeżeli ktoś ma EPS ~10,7s, wtedy nadwyżka (realny poziom energii wraz z nadwyżką "teoretyczną") dla DHC może wynosić ~136, dla dział mieszanych ~147 a dla wiązek aż ~168. sposób, w jaki to uzyskać takie ilości prądu opisał FAB, chociaż można jeszcze wspomnieć o osłonie MACO dla federatów (Adapted MACO u KDF).
I ujednolić typ broni. Max różnica to 1 typ broni + torpeda nie inaczej
prosiłbym o rozwinięcie
Broń front 1 beam, 3x dual cannon, 1 torpeda. Broń aft omni beam z obeliska, turret i torpeda. Cała moc z aux przeniesiona do broni. Wszystko antyprotony.
W sensie ma beam, cannon, turrety. To nie jest efektywna konfiguracja dla poziomu energii oraz samego dmg i skilli. Za duża różnorodność.