Forum › Star Trek Online - Forum serwisu STOnline.pl › Uniwersum Gry, porady i taktyka › Kilka pytań nowicjusza
"Melnikor" dzięki za link.dużo on wyjaśnił co i jak.
A jest szansa z pomocą przy pytaniu nr. 4 🙂
Mam ostatnio dosyć irytujący problem z eventową reputacją. Wygląda to tak, że gdy mam pełne inventory i zatwierdzam wykonanie misji od Q, za którą dostaje się te całe qmenditations system zamiast poinformować mnie o tym, że inventory jest pełne i nie można zebrać nagród z misji (jak zazwyczaj to robi) pobiera mi te przedmioty. Sprawa później wygląda tak, że qmenditations, które powinienem posiadać fizycznie w zasadzie istnieją tylko w teorii, ponieważ w okienku reputacji wyświetla mi się, że mam ich tyle i tyle, ale nie mogę ich w żaden sposób przydzielić do projektu. Co w tym wszystkim jest najgorsze to to, że takie "teoretyczne" marki blokują całkowicie projekt i nawet gdy potem posiadam w inwentarzu te rzeczywiste to i tak nie mogę ich dodać, bo gdy klikam "contribute" to nic się nie dzieje.
Czy ktoś ma też taki problem lub wie, jak go rozwiązać? Uprzedzam od razu, że anulowanie projektu i zaczęcie go od nowa nic nie daje, już tego próbowałem.
Są one w over bag (1 przycisk od lewej w 1wierszu). Są tam wszystkie rzeczy z misji lub loot które się nie zmieściły. Możesz je pozyskać z tamtąd i wbić do Repki jak ci miejsce się zwolni(ręcznie to trzeba robić).I nie twórz nowych tematów do jednorazowych pytań(sam się na tym przejechałem) i poczytaj trochę na stronie o mechanice gry a jak znasz angielski zapraszamy tu:http://sto.gamepedia.com/Main_Page
Ps: Nie traktuj tego jako ataku tylko radę by samemu znalejść odpowiedzi a dopiero pytać gdy nie wiesz co zrobić.
Witam jestem dość nowym graczem w sto (dopiero 10 lvl). jak zobaczyłem że mogę zrobić misje po której otrzyma się kolejny statek to od razu pognałem ją robić, wracam do spacedock-u, nagroda otrzymana pozostało wybrać sb statek. To wybieram sb excalibura mam buy ship i posiadam 1 na 1 jakiejś tam waluty to klikam na to kup(tak mam pokazane,że mogę kupić ten statek) tylko że nic się nie dzieje, nwm o co chodzi czy się zwiesiło czy nie to klikam znowu ale ciągle nic kasa zostaje a statku nie ma po kilku próbach zamykam okienko i otwieram a tu nie mam już tego kuponu czy co to było i statek ten mam do kupienia za 12k dithium, a nigdzie nie otrzymałem nowego pojazdu.
Proszę o pomoc i z góry dzięki;)
W stoczni obok NPC sprzedającego okręty znajduje się drugi: Ship selector. U niego możesz znaleźć wszystkie posiadane jednostki i wybrać na aktywną tą która Ci pasuje.
Tylko, niestety u tego npc mam tylko 1 statek, ten startowy co miałem a nowego nigdzie nie ma.
Sprawdź czy przypadkiem nie wylądował jako item w ekwipunku, czasem się tak zdarza zwłaszcza jak nie miałeś miejsca w ekwipunku kupując go (powinien być wtedy w Overflow Bag).
Witam ponownie:)
Mam problem z misją spin the wheel.
Zrobiłem już tam kilka podpunktów 8 jakiś tam konsol zeskanowałem i tera utknąłem na realign station power flow i nwm co mam tam robić, te żółte kółko co zawsze wskazuję gdzie się udać jest pomiędzy 2 konsolami i co dalej tam muszę zrobić?
I jak najszybciej wbić rangę?:)
Najlepiej przeczytać po prostu opis misji i będziesz wiedział co masz zrobić. A jak nie to zostaje STO wiki.
Przydatne linki:
STO Wiki: http://sto.gamepedia.com - istna skarbnica wiedzy (opisy przejścia misji, uzbrojenie, statki i cała masa innych przydatnych rzeczy).
Kalkulator obrażeń broni: http://comatoes.github.io/sto-crit-calc/ - uwaga, domyślnie zakłada, że założone są cztery taktyczne flotowe konsole (+crth/crtd). Jeśli nie posiadamy takich, wstawiamy w ilość konsol taktycznych "0".
Wpływ odległości na zadawane obrażenia: http://i.imgur.com/dqviHj9.jpg
kalkulator obecnie mało przydatny z racji braku nowych modyfikatorów jak penetracja, oraz sztywnych starych wartości konsol i reputacji.
Sa dwa problemy z ta misja.
Pierwszy to kolejnosc uruchamiania konsol - na STO Wiki znajdziesz kolejnosc, jak znasz angielski to sam ustalisz po odpowiedziach systemu na kolejnosc aktywacji konsol.
Drugim (tak bylo u mnie) jest zakrecenie kolem Dabo, misja sie blokuje i trzeba ja robic od poczatku.
kalkulator obecnie mało przydatny z racji braku nowych modyfikatorów jak penetracja, oraz sztywnych starych wartości konsol i reputacji.
Dopóki ktoś nie stworzy stworzy bardziej aktualnego kalkulatora, ten jest najlepszy. Jeśli posiadasz dostęp do lepszego, zawsze możesz się podzielić linkiem.
Dla początkującego gracza, który nie ma dostępu do przedmiotów UR i EPIC, ten kalkulator jest w zupełności wystarczający. A o proc PEN, jest bardzo ciekawy wątek na reddit, zwłaszcza jeśli ktoś lubi matematykę. Ale i tak generalnie sprowadza się wszystko do tego, że przy wysokiej szansie na trafienie krytyczne (60%+), crtd jest najlepsze. Przy niskich szansach PEN wydaje się bardzo ciekawy, ale cena zdecydowanie już nie. Natomiast dla tych wszystkich, którzy posiadają zdecydowanie bardziej przeciętną szansę na trafienie krytyczne, może się okazać, że nie muszą wydawać ogromnej ilości EC na bronie crtdx3, aby uzyskać zbliżone rezultaty. Początkujący gracz nie będzie również posiadał dostępu do wszelkich możliwych konsol zwiększających możliwości broni, może też nie posiadać konsol na wyższych poziomach niż XI/XII. Wątek nosi nazwę "Kilka pytań nowicjusza", a nie "Jak być na szczycie DPS League".
I kolejny przydatny link: http://ifes.us/index.php/keybind-application tym razem do aplikacji, która pozwoli na stworzenie indywidualnych key binds.
Wątek nosi nazwę "Kilka pytań nowicjusza", a nie "Jak być na szczycie DPS League".
I tym bardziej powinieneś podawać w takim wypadku pełne i aktualne informacje. A link który podałeś jest po prostu stary, nieaktualny i nie przedstawia pełnych możliwości obecnej mechaniki.