Kilka pytań nowicjusza

Wyświetlanie 15 wpisów - od 1,021 do 1,035 (z 1,229 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • invent
    Uczestnik

Pod minimapką jest rozwijane meni i tam znajduje się przekierowanie na pokład okrętu

ale zresztą można też zajrzeć na pierwsze kroki na stonline.pl  😛

lateralus
    Uczestnik

Cześć,

w STO gram od wczoraj i mam jedno zasadnicze pytanie: jak ważny na początku jest wybór klasy? Wybralem naukowca, po czym przeczytałem, że jest to taki healer/debuffer, a mi zależy, żeby być w stanie samemu zawalczyć z innymi okrętami i aby nie trwało to wieki. Czy da się więc z taką klasą osiągnąć w miarę sensowny damage, czy lepiej zmienić na inżyniera? Wiem, najlepszy do tego jest tactican, ale nigdy nie podobały mi się czerwone mundury:P.

A.. i co się dzieje, jak rozwalą mi statek?:)

Duda
    Uczestnik

Sam latam naukowcem i bez problemu radzę sobie z większością przeciwników, zarówno w misjach, jak i pve. Musiałem się tylko nastawić na zadawanie obrażeń bardziej przez zdolności oficerów niż samej jednostki, choć i tu nie mam nic do zarzucenia, uwielbiam swoją Vestę 😀 . Gdybym się przesiadł na jakiś eskortowiec, prawdopodobnie wiele bym nie odbiegał od innych taktyków co do dmg, ale przebił bym ich pewnie co do wytrzymałości.

A jak rozwalą ci okręt, chwila respawnu i dalej do boju

snowman
    Uczestnik

A jak rozwalą ci okręt, chwila respawnu i dalej do boju

Jeśli zmienisz ustawienia trudności na wyższe niż domyślne lub zechcesz spróbować sił w kolejkowych misjach pve, w trybach advanced bądź elite, to okręt po zniszczeniu otrzyma trwałe uszkodzenia/debuffy. Wówczas taki uszkodzony okręt należy naprawić, na przykład w stoczni. Najlepiej jednak trzymać w inwentarzu przedmioty służące do naprawiania okrętów "w locie", Minor Components (umożliwiają naprawę pomniejszych uszkodzeń), Major Components (umożliwiają naprawę poważnych uszkodzeń), Critical Components (umożliwiają naprawę krytycznych uszkodzeń). Trwałe uszkodzenia okrętu zmniejszają jego osiągi. Ponadto duża liczba nienaprawionych uszkodzeń zwiększa prawdopodobieństwo otrzymania uszkodzeń krytycznych podczas kolejnej walki. Zatem warto jak najszybciej naprawiać wszelkie uszkodzenia. Stan okrętu można sprawdzić w zakładce Status po wskazaniu aktywnego okrętu.

I. Thorne
    Uczestnik

Pod minimapka masz po prawej stronie rozwijane menu. Wybierz opcje "visit starship bridge". Potwierdz i podziwiaj (a czami sie dziw).

lateralus
    Uczestnik

Jeśli później będzie tak, ze statek ma trwałe uszkodzenia, to fajnie, bo te respawny to żenada. Piszę tak, bo grałem kiedyś w starfleet command i tam dopiero były fajne bitwy - trwałe uszkodzenia statku, wyczekiwanie aż się broń naładuje, każda broń miałą określone pole rażenia i celowanie w różne systemy przeciwnika - dużo więcej taktyki w czasie bitew, bo tu (póki co), po prostu klikam fire i tyle;p. No, ale ogólnie gra ładna (zwłaszcza graficznie, można się pobawić w dopieszczanie statku), a do tego ma mnóstwo opcji, których jeszcze nie ogarniam.

No i gdyby jeszcze poprawili te misje w terenie, bo sterowanie tam to katastrofa.

A w ogóle, jak się przelatuje koło jakiejś planety, to można wyłączyć to okienko, które umożliwia wejście do sektora? Czy trzeba czekać aż się oddalę. Denerwujące jest to strasznie, bo przelecę koło czekokolwiek, wtem na 1/5 ekranu wykskakuje okienko, którego nie mogę zamknąć.

Melnikor
    Uczestnik

Można je co najwyżej zwinąć, tak aby nie pokazywało opisu planety/systemu. Gdzieś pomiędzy opisem a przyciskiem powinna być strzałka do tego.

FAB
    Uczestnik

Najlepiej jednak trzymać w inwentarzu przedmioty służące do naprawiania okrętów "w locie", Minor Components (umożliwiają naprawę pomniejszych uszkodzeń), Major Components (umożliwiają naprawę poważnych uszkodzeń), Critical Components (umożliwiają naprawę krytycznych uszkodzeń).

Wystarczy mieć Minor i Major. Jeżeli będziemy naprawiać na bieżąco te uszkodzenia (białe i żółte) to Critical (czerwone) w ogóle się nie pojawią.

Tak samo jest na misjach Ground.

krzysio4
    Uczestnik

Pod minimapką jest rozwijane meni i tam znajduje się przekierowanie na pokład okrętu

ale zresztą można też zajrzeć na pierwsze kroki na stonline.pl  😛

Dzięki i szczęśliwego nowego roku dla wszystkich graczy STOnline ! 🙂

Cześć,

w STO gram od wczoraj i mam jedno zasadnicze pytanie: jak ważny na początku jest wybór klasy? Wybralem naukowca, po czym przeczytałem, że jest to taki healer/debuffer, a mi zależy, żeby być w stanie samemu zawalczyć z innymi okrętami i aby nie trwało to wieki. Czy da się więc z taką klasą osiągnąć w miarę sensowny damage, czy lepiej zmienić na inżyniera? Wiem, najlepszy do tego jest tactican, ale nigdy nie podobały mi się czerwone mundury:P.

A.. i co się dzieje, jak rozwalą mi statek? 🙂

No nie wiem ja jestem taktykiem i mam super umiejetności bojowe, inzynier jest pół na pól ( obrona, atak) a naukowiec to taki medyk chciaż ma pewnie bonusy do osłon itp. ale ja nie wiem bo nim nie grałem ( inzynierem też ale o nim czytałem)                                 PS. Mój nastepny statek będzie się nazywać Czerwona koszulka na cześć wszystkich ludzi którzy byli dość odwarzni by ją załorzyć 😉

domirex
    Uczestnik

Taktyk to kopnij i uciekaj, inżynier przyjmuje na klatę a naukowiec najpierw cię do kaktusa przyczepi a potem da ci z liścia. Okręty dobieraj do stylu gry (głównie ilość stanowisk boof).
    I mam pytanko jakie polecacie umiejętności intel dla inżyniera a jakie dla sci (głównie by wspomóc jeszcze GW).

I. Thorne
    Uczestnik

Przypominam, ze w czasach TNG, DS9 i VOY ochrona byla zolta...

Ja uwielbiam grac naukowym. To dopiero czolg mjak ma sie mnoznik oslon 1,45 i same buffy leczace. Nigdy Cie nie rozwala. Niby naukowy nie zadaje tyle DPSu - konsole taktyczne warto poswiecac dla konsol uniwersalnych, ale i tak GW czy TR mozna robic obrazeenia.

W skrocie taktyk leci na moc broni, a naukowy troche sie pomeczy, ale i tak posle wroga do piachu.

I dzieki bogom za tryb advanced, wreszcie mozna przegrac w ISA.

Melnikor
    Uczestnik

Ogarnięty naukowiec, zresztą jak i inżynier czy taktyk, spokojnie wyciąga sensowny (wystarczający do robienia advance) DPS.

marekbuli
    Uczestnik

Witam. Latam sobie po universum STO (dla frajdy) assalut cruiserem, hull 39.000.

Ostatnio zauważyłem, że jak stałem w earth spacedock to statek miał 46 tyś z groszami, ogólnie wyższe wszystkie staty. Teraz moje pytanie, czy można zwiększać hull statku i jego staty, no jeśli tak to jak to zrobić

Pozdrawiam

krzysio4
    Uczestnik

Mam pewien problem mianowicie zdobyłem ostatnio kod na piratów i chce go załorzyć na pasek szybkiego uzycia ale się nie da ( tak mam go zamontowanego w użądzeniach)

czy ktoś wie jak moge go użyć ( w ekwipunku jak klikne use to też nie działa) za odpowiedzi serdecznie dziękuje:)

Melnikor
    Uczestnik

Wciśnij najpierw "P" otworzy Ci się okno z dostępnymi umiejętnościami. Tam na dole musisz odznaczyć opcję Lock Tray która umożliwi Ci dokonywanie zmian na paskach i wtedy będziesz mógł przenieść Nimbus Pirate na pasek. Po wszystkim warto z powrotem zablokować paski żebyś przypadkiem nie ściągnął sobie czegoś podczas walki.

Wyświetlanie 15 wpisów - od 1,021 do 1,035 (z 1,229 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram