Forum › Star Trek Online - Forum serwisu STOnline.pl › Uniwersum Gry, porady i taktyka › Kilka pytań nowicjusza
wolałem sie spytać o rade osób kture grały w te gre kiedy była ona abonamentowa. dla mnie nawet zeny sa za drogie 1zen=1 euro to troche za drogie.
a znam gościa ktury zapłacił 300 za edycje deluxe do firefalla. Ja tam nigdy nie wydałem na gre czy dodatki wiecej niż 6euro.
czekam na promocje w kturej zeni stanieją o 50%.
1 dolar jest wart 100 zen, największa przecena i narazie jedyna to o 15% jak zakupisz kartą lub przelewem. Zeny możesz kupić za dilithium (te różowe) za około 400k dilka masz okręt z C strore
[...] I wtedy na chacie gry nastepowala cisza.
Czy mam cos dodawac?
I też bym olał w takim wypadku kogoś kto zagląda mi do portfela i mówi mi na co mam wydać moje pieniądze. Będę chciał się za nie schlać, to się schlam i nic Ci do tego. Będę chciał nimi palić w piecu, to będę palić i nic Ci do tego. Będę chciał je przekazać "fundacji" Cryptic która zapewnia utrzymanie dla kilku setek osób i ich rodzin, to przekaże i nic Ci do tego.
Melnikor, mam wrazenie, ze jestes bardziej sfrustrowany ta gra niz ja :> Nie lubisz jej? Nie graj.
Ja tylko proponuje "zakup" enegry credits ze znizka 60% i nie obrazam sie jak nikt nie jest chetny. Za to denerwuja mnie ci co zapowiadaja na lewo i prawo, ze cos kupia, a potem oczekuja cos za darmo. Za darmo to nawet w morde sie teraz nie dostanie (choc zdarzaja sie promocje, szczegolnie ze strony Nowej Prawicy).
Wiec odpowiem tak jak powinno byc w tym temacie.
Galaxar, poniewaz jestes nowym graczem i nie zamierzasz wydawac realnej kasy na gre to pln powinien byc taki.
1. Najpierw za 500 ZEN zlikwiduj sobie limit ec. Dzieki temu bedziesz mogl zebrac nawet 1 miliard ec. Okrety z pudelek kosztuja od 70 do nawet 400 milionow, a one (nie liczac te za ZENy) sa najlepsze.
2. Potem kupuj uslugi, dodatkow sloty w banku, inwentarzu czy wiecej kajut dla Duty officerow.
3. Ignoruj sprzet do 50 poziomu, lec na tym co masz za darmo.
4. Przy 50 zajmij sie reputacjami, ustal czym chcesz latac i jaki miec sprzet. On tez kosztuje majatek, albo w markach, albo fleet creditach.
5. Zrob Klingona, najlepiej kilku, kup troche zielonych doffow taktycznych i lataj na misje marauding, kontrabande sprzedawaj lub przerabiaj na dilit, a ten mozesz zamienic na ZENy.
Na razie to wystarczy, ale wiedz, ze jesli chcesz miec piekny statek, super zaloge i kosic innych w PVe to oczekuj regularnego grania przez rok, dwa by to osiagnac. Ale nie martw sie, tutaj masz 99,9% rzeczy w grze za DARMo, po prostu musisz tylko zuzyc czas na garnie by zarobic.
No i warto wykupić konto premium na 1, słownie jeden, miesiąć. Co za to dostaniemy? Większą pojemność inventory, darmowe (chyba jedno po osiągnięciu lvl 50) resetowanie umiejętności, darmowe 500zen oraz darmowe sloty do account bank. To największe korzyści. To zwiększenie inventory będzie dla wszystkich postaci na końcie i to na stałe, ale o ile inventory zostanie zwiększone, zależy od aktualnego poziomu postaci.
...Będę chciał nimi palić w piecu, to będę palić i nic Ci do tego...
Niszczenie pieniędzy jest karalne. Just saying:)
"... darmowe (chyba jedno po osiągnięciu lvl 50) resetowanie umiejętności, ..."
o ile dobrze pamiętam to w czasie levelowania jako premium gracz co 10 lvli dostajesz jeden token na respeca na kazdej postaci ktora sie rozwija. poza tym bardziej oplacane jest wykuipenie abo na 3 miechy- najoptymalniej to wychodzi/ poza tym abonamentowiec dostaje dodatkowe sloty na postac, statek i boffy
Niszczenie pieniędzy jest karalne. Just saying:)
poza tym obywatel nie jest właścicielem pieniedzy tylko ich równowartości w towarach i usługach, banknoty i monety są tylko "wypożyczone" przez instytucję upoważnioną do ich emisji, w Polsce NBP
LIBERTO ma racje, ale jak jeszcze cos dodam. Dodatkowe rzeczy wpadaja jak sie ma konto GOLD, z chwila przejscie na SILVER (czyli darmowe) te bonusy za awans nie beda wpadac.
Dlatego najlepszym wyjsciem jest najpierw poznanie misji fabularnych, kasacja konta i rozpoczecie od poczatku. I wtedy granie na chama by wbic jak anjwiecej postaci na 50 poziom jak najszybciej.
A ja zapytam o te okręty za miliony EC - jak je znaleźć na exchange, wpisywałem nazwy w wyszukiwarkę (np. Bortasqu, Scimitar) i jakoś pusto. Są te skrzynki ze słabszymi typu Mirror Universe coś tam.
Czy można też kupić różne inne rzeczy ze skrzynek, np. jakieś specjalne konsole? Albo rzeczy ze sklepu Lobi?
Na exchange nie kupisz okrętów za Zen, możesz kupić jedynie mirrory, lockbox'owe i za lobi.
Z lobi store na exchange dostępne jest chyba wszystko poza konsolami i przedmiotami setowymi (wszystko co nie ma opisu 'bind on pickup').
Listę okrętów znajdziesz na http://sto.gamepedia.com/Playable_starship i tam na dole jest "Cross-Faction Ships" i prawie wszystkie z tej fioletowej ramki znajdziesz na exchange (Breen i Risian trzeba wylatać w eventach i nie są dostępne na exchange)
o ile dobrze pamiętam to w czasie levelowania jako premium gracz co 10 lvli dostajesz jeden token na respeca na kazdej postaci ktora sie rozwija. poza tym bardziej oplacane jest wykuipenie abo na 3 miechy- najoptymalniej to wychodzi/ poza tym abonamentowiec dostaje dodatkowe sloty na postac, statek i boffy
Kiedys tak bylo, obecnie chyba to zmienili. Kiedys był jeden respec na range, a bez premki byl jeden wlasnie na 50lvl. Ostatnio zarobilem sobie kdf farmera, poniewaz zaczalem odczuwac niedostatek krysztalkow i na 50lvl wyskoczyl mi napis, ze gdybym mial premke, to dostalbym jeden darmowy respec token a tak nie dostane nic. Ta postac tez ma 10 (a powinna miec chyba 6) slotow oficerow, wiec albo zmienili nagrody za silver/gold, albo posiadanie kiedys premki daje zwiekszona ilosc slotow oficerow.
Dzięki za info, czyli jednak warto zbierać ZEN aby kupić np. Avengera, więc idea kontrabanda-dil-zen-klucze-miliony EC-zakupy traci dla mnie znaczenie.
Dzięki za info, czyli jednak warto zbierać ZEN aby kupić np. Avengera, więc idea kontrabanda-dil-zen-klucze-miliony EC-zakupy traci dla mnie znaczenie.
Niekoniecznie, za EC kupisz na gieldzie statki, ktore sa niedostepne za zen. Powyzsza idea jest sluszna, ale na poczatek ogranicz ja do kontrabanda/wiezniowie/dzienne-dil-zen (ale jak zen jest tani, jak drogi zbieraj dil). Klucze zawsze zdazysz kupic i sprzedac. A z Avengerem bym poczekal na wyjscie nowych statkow, sa strasznie brzydkie (fed), ale moga byc ciekawe.