Kilka pytań nowicjusza

Wyświetlanie 15 wpisów - od 886 do 900 (z 1,229 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • galaxar7
    Uczestnik

mam pytanko poza tematem. pojawiły mi sie daily i niewiem jak to wykonać “Investigate Officer Reports (Repeatable) albo asteroids mining.

I. Thorne
    Uczestnik

"Investigate Officer Report. jak dobrze pamietam to robisz po prostu jakas misje Foundry, najprawdopodobniej Spotlight czyli wspierana przez Cryptic, a nie farme-mlocke.

Asteroid Mining. Lecisz do sektota Beta Ursae i szukasz na mapie Vulghta Asteroid (troche na lewo i w dol od DS9). Tam teleportujesz sie do kopalni i bawisz sie minigierka, kapiac rude dilitu. Ale nim tam polecisz kup sobie stroj EV, jest za grosze na exchange w reward pack tolianskich.

galaxar7
    Uczestnik

w którym sektorze znajduje sie starbase 39 sierra i eirhess system mam to w daily ale nidzie nie pisze gdzie to jest. 

Smiecho
    Uczestnik

Sierra System - Sierra Sector, Alpha Centauri Sector Block,

Eirhess System - Teneebia Sector, Alpha Centauri Sector Block.

Jak wlecisz w sektor, to klawisz M i masz mapę, a tam na trzeciej zakładce masz listę systemów. Klik (albo dwuklik) na pozycję na liście wyznacza odpowiedni kurs. 

A jeżeli chodzi o to, w którym sektorze szukać planet... Generalnie powinno coś być napisane we wstępniaku do misji, chociaż przyznaję, że niektórzy twórcy misji Foundry o tym zapominają. Polecam stronkę http://sto.gamepedia.com, czyli Wiki do STO. Masz tam wszystko. 

galaxar7
    Uczestnik

jak sie zmienia sklille w szybkim pasku dostepu?? bo kupiłem nowy statek i mi sie poukładane skille pomieszały. wczesniej miałem torpety pod 2 teraz mam pod c1, a1. jak to zmienic bo takie sterowanie jest dośc uciążliwe.

domirex
    Uczestnik

Po prawej masz pasek slotów, numery odpowiadają przyciskom na klawiaturze, przeciągnij z pola uzbrojenia torpedę na klawisz(numer) na którym chcesz strzelać. Prawym przyciskiem myszy przenosisz. Usuwasz z tego paska przesuwając poza obręb.

galaxar7
    Uczestnik

o co chodzi w misji Instalation 18 mam wejsć i z infiltrować baze, ale jak mam to zrobić skoro tylko 1 drzwi są otwarte, a w nim nie ma przełacznika do otwierania drzwi. 

domirex
    Uczestnik

Napisz na kanale STOnline o pomoc to ktoś ci pomoże albo na stowiki masz opis misji ( po angielsku)

galaxar7
    Uczestnik

mam pytanko. opłaca sie kupować Legacy of Romulus Legacy Pack ??? 169.99 to troche za dużo za ten dodatek. 

można kupić ten dodatek w innej walucie bo euro drożeje przez co po przeliczeniu na zł wychodzi 380zł z groszami.

domirex
    Uczestnik

Jeśli możesz tyle wydać na grę, to dość się opłaca jak zamierzasz mieć romulańskie okręty dla każdej nacji. Jednak lepiej kupić 1 latać aż do uzbierania dużej ilości dilka zamienić je na zeny i kupić następny okręt.

Slawek
    Moderator

Legacy Pack to tylko/głównie okręty. Nie ma tam nic czego potrzebujesz, ani nic, czego nie kupisz za walutę w grze (po odpowiednim grindzie).

I. Thorne
    Uczestnik

Stary, jak masz do wydania 500 PLN to bonzo z ciebie. Jest wiele lepszych celow na jakie mozna przeznaczyc tyle pieniedzy (wspomne tylko o Fundacji Budzik). Ten pack jest wg mnie strata kasy, jak juz naprawde chcesz kupic 17 000 ZENow to pokupuj za nie klucze i po prostu sprzedaj na rynku.

A co do Istalation 18 zapewne jest to moment na poczatku tuz po opuszczeniu windy. Przelaczik jest schowany w prawy rogu (patrzac od strony jak wchodzisz do pomieszczenia). A jak bedziesz mial problemy w innych misjach polecam YT, The Doctor ponagrywal kazda misje i czasami, jak sie kompletnie zatne, korzystam z jego filmow.

Melnikor
    Uczestnik

I.Thorn nie zaglądaj ludziom do portfela bo to naprawdę nie Twoja broszka kto, ile i na co wydaje.

Galaxar my Ci nie powiemy czy Ci się opłaca kupić czy nie. Zobacz co dostaniesz w ramach pack'a, co Ci z tego pasuje i przekalkuluj czy taniej wyjdzie kupić pack dla tych rzeczy czy też kupić je pojedynczo z C-Store.

I. Thorne
    Uczestnik

Melnikor, powiem tak. Mialem juz spotkanie w grze z kilkoma osobami co mialy kupowac ZENy. I jak im zaproponowalem, ze jak przeleja na fundacje pieniadze i wysla mi potwierdzenie na maila to dostana po milion ec na 1 PLN. I wtedy na chacie gry nastepowala cisza.

Czy mam cos dodawac?

galaxar7
    Uczestnik

wolałem sie spytać o rade osób kture grały w te gre kiedy była ona abonamentowa. dla mnie nawet zeny sa za drogie 1zen=1 euro to troche za drogie.

a znam gościa ktury zapłacił 300 za edycje deluxe do firefalla. Ja tam nigdy nie wydałem na gre czy dodatki wiecej niż 6euro.

czekam na promocje w kturej zeni stanieją o 50%.

Wyświetlanie 15 wpisów - od 886 do 900 (z 1,229 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram