Forum › Star Trek Online - Forum serwisu STOnline.pl › Uniwersum Gry, porady i taktyka › Kilka pytań nowicjusza
Mam pewnie pytanie a dokładnie gdzie jest moje Refined Dilithium 😮 wykonałem misje w akademi na ponad 400 Dilithium już 2 raz i chciałem coś kupić to pisze mi że "nie mam Dilithium" zobaczylem na ilość Dilithium to zobaczylem "Twoj stan Refined Dilithium wynosi 0" +.+ gdzie to jest ?;D to sie jakos odbiera poczta w grze czy coś ?xD czy kurier musi przywieźć ?:D
Mam pewnie pytanie a dokładnie gdzie jest moje Refined Dilithium 😮 wykonałem misje w akademi na ponad 400 Dilithium już 2 raz i chciałem coś kupić to pisze mi że "nie mam Dilithium" zobaczylem na ilość Dilithium to zobaczylem "Twoj stan Refined Dilithium wynosi 0" +.+ gdzie to jest ?;D to sie jakos odbiera poczta w grze czy coś ?xD czy kurier musi przywieźć ?:D
wchodzisz w inventory, wybierasz zakładkę assets, znajdujesz swoje dilithium i klikasz refine dilithium.
Dilithium trzeba ręcznie przetwarzać. Otwórz inventory i przejdź do zakładki assets.Normalnie w ramach nagród dostajesz Dilithium Ore, ale walutą jest Refined Dilithium.
Siemka,mam problem z misja ;/ a dokładnie jest to misja "Explore Strange New World" odkryłem juz chyba z 5 systemów i nie zalicza mi misji systemy odkrywam w "Delta Volanis Custler" przeszedłem cała misje która dostałem typowo na tamtych sektorach/mapach i nic 🙁
Zeby Ci zaliczylo wez u gostka co daje SNW misje typu Explore Delta Volanis Cluster. Ona ma znacznik 0/3 co znaczy, ze musisz zbadac 3 systemy. Jak ja zaliczysz automatycznie zaliczysz SNW.Tak an marginesie nie warto sie wg mnie w to bawic na poczatku. Jiro jakistam daje misje Diplomatic Investigate, ktora polega na:1. wlocie do mglawicy2. odpaleniu po praweij stronie ekranu guzika Diplomatic Investigate3. podleceniu do planety4. daniu jakis smieci typu Provisions5. wylocie z ukladui uklad zbadany.
1. Zauważyłem na misji że włączenie tactical system w tych nowych okrętach blokuje niektóre skile naukowe i chciałbym widzieć jakie2. Staty setu który można stworzyć.3. Czy mam jakieś miejsca uniwersalne4. Ten działko można przenieść?5 . Czy dla każdej nacji staty są identyczne?PS: Narazie nie mam czasu czytać oficjalnej strony gry i proszę też o krutkie streszczenie tych okrętów.
PS: Narazie nie mam czasu czytać oficjalnej strony gry i proszę też o krutkie streszczenie tych okrętów.
Skoro masz czas na granie, to masz czas na sprawdzenie newsów, zarówno na oficjalnej stronie, jak i naszej.
Nie wspominając o przydatnych informacjach do znalezienia na naszym forum.
Ani o istnieniu dziesiątek innych tematów, które mogłeś wykorzystać zamiast po raz kolejny zakładać nowy wątek.
Jak już wreszcie znajdziesz trochę czasu, to wpierw proponuję zapoznać się z regulaminem forum.
Herbatkę i ciepłe kapcie też podać?Szukanie pomocy to jedno, ale proszenie o szukanie łatwo dostępnych danych za Ciebie to przegięcie.
Niedawno stworzyłem naukowca fed i nie mam pojęcia jakich skilów używać by być dobrym suportem.Eksperymentuje z różnymi skilami jednak często pękam jak bańka .Żeby nie było nie pcham się na 5 sześcianów jednocześnie.
1. Skille wlasne. Podbijaj do poziomu 6 umiejetnosci zwiekszajace oslony i pancerz (minimum!). Te dajace wiekszy DPS sa mniej wazne, a taki np. Attack Pattern kompletnie olej, to dzialka taktycznych. Do tego podbij umiejetnosci deflektorowe typu Exocit particle. W reputacji lec tylko w umki defensywne, jak masz do wyboru +10% do oslon i +10% do obrazen, bierz oslony.2. Umki boffow. Tutaj tez podobnie, Science Team oraz Transfer Shield Strenght mozna rzucac na kolegow. Tyken's Rift i Gravity Well rzucone wraz z Tranctor Beam niezle obija pancerz wroga (a to sa obrazenia egzotyczne). Polarize Hull obniza obrazenia dla pancerza jak Ci zjada oslony. Ale najwieksza bron naukowego to Science Team, przyzywasz 3 fotoniczne statki, ktore niezle leja wroga.3. Sprzet. Bierz oslony co daja Ci najwiekszy bonus, nie znalazlem lepszych niz Adapted MACO mkXII. A jak dolozysz konsole zwiekszajace oslony to spokojnie masz po kilkanascie tysiecy zapasu nim sie przebija do pancerza.Jak czegos jeszcze nie wiesz to pytaj sie na kanale STOnline.pl. Tam sie sporo luda, ktory pomoze. Ale nie da kasy :>
[...] Ale najwieksza bron naukowego to Science Team, przyzywasz 3 fotoniczne statki, ktore niezle leja wroga.[...]
Chyba miałeś na myśli Photonic Fleet, a nie Science Team.
Najlepszym skillem sci jest zdecydowanie sub nuc (zaryzykowalbym nawet stwierdzenie, że to najlepszy skill w calej grze). Zdejmuje to z wroga wszystkie buffy i wydluza cd jego skilli. Najbardziej przydatne jest to na pvp, ale i podczas pve dziala swietnie.Zamiast sci team (ktory ma wspolny cd za innymi skillami team) lepiej uzyc hazard emitters. Podleczy hull a dodatkowo usunie obrazenia od plazmy czy spowolnienie eject warp plazma od eng.Polecam tez tractor beam lub/i tbr. Koniecznie GW i warto pomyslec o energy siphon.Nie zapominaj o TT czy epts.Reszta wyjdzie w praniu.
Witam,piszę naszybko więc za błędy ort przepraszam a także jeżeli to nie ten działOtóż jest misja na ten nowy statek z okazji 4-lecia czy cos w STO na poczatku wszystko ladnie pieknie i pod litera J (misje) miałem na weekeend's events formatke gdzie mogłem "wpłacić" te pkt do eventu (z misji Party Patrol oraz A Step Between Stars) Teraz tego nie mam miałem tam wpłacone kolo 600pkt i nie wiem gdzie to mogę wpłacić :/ lub zadam też inne pytanie czy jeżeli tego nie znajde to czy to jest gdzieś zapisane i czy jeżeli bede mial w banku/inventory te pkt to czy dostane wtedy statek ? bo szukałem już (chyba) wszędzie i tej formatki nie widzę ;/ więc nie wiem ile dokladnie mi zostalo na nazbieranie tych pkt :/Za wszystkie odpowiedzi z gory dziekuje,(mam nadzieje ze zrozumiecie o co mi chodzi ;D)Pozdrawiam
Wciśnij "U" i tam przejdź do zakładki "Reputations"
P.S.
Witam,piszę naszybko więc za błędy ort przepraszam
[...]
(mam nadzieje ze zrozumiecie o co mi chodzi biggrin2.gif)
A jak się pisze na szybko to słowniki w przeglądarkach nie działają czy jak? Dodatkowo to Tobie powinno zależeć żeby Twoja wypowiedź była jasna i przejrzysta, a nie nam. Jak będę musiał się zastanawiać co autor miał na myśli to po prostu nie odpowiem. Więc nie przepraszaj tylko nie rób tego za co przepraszasz.
.... Więc nie przepraszaj tylko nierób tego za co przepraszach.
tja lekarzu ulecz się sam ;-p
o ile 'ch" na końcu można zwalić na literówke-choć to naciągane, to "nie" z czasownikiem pisane razem? no wiesz? 😉 chyba, że chciałeś go wyzwać od nierobów ;-PPP