Kilka pytań nowicjusza

Wyświetlanie 15 wpisów - od 676 do 690 (z 1,229 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Melnikor
    Uczestnik

1. Czytalem na STO Wiki o BoFFach i kupilem sobie kilku purpurowych i mam problem.

Ktora umka jest Superior, a ktora Standart?

Okno BOff'a i tam masz zakładkę "Pasive" w której masz wymienione traity oficera wraz z informacją jaki mają poziom. Patrz komentarze do artykułu o BOff.

2. Czy da sie jakos przeniesc DoFFow na inna postac na koncie? Na razie jedyny sposob jaki wykombinowalem to sprzedaz na Exchange uzywajac kasy jaka wplacilem do banku floty.

Jeśli nie są bound to najłatwiej wysłać ich pocztą.

3. Czy zakupiony sprzet w dilithium store jest od razu Bound to Character czy Bound on Pickup? Chodzi mi o Spiral Wave Mk XII lub inna bron.

Są od razu przypisane do postaci.

THEPOLAK
    Uczestnik

A jak można korzystać z Shared Account Bank. Jestem jeszcze zielony jesli chodzi o star treka:D

Melnikor
    Uczestnik

Korzystasz dokładnie tak samo jak ze zwykłego banku, tyle że sloty te są wspólne dla wszystkich postaci na koncie. Musisz jedynie uzyskać do nich dostęp, można to zrobić na dwa sposoby: 1. Wykupić sloty za ZEN, 2. Opłacać abonament przez co najmniej miesiąc.

I. Thorne
    Uczestnik

Gram juz sobie pare miechow i zaczynaja mnie nurtowac pytania odnosnie wyboru sciezki kariery.1. Dlaczego jako oficer naukowy mam brac okret naukowy? Nie warto pokierowac eskortowcem? Jest jakies ograniczenie?2. Jakie sa roznice w sciezce rozwoju w Skill Pointach? Ja widze tylko roznice przy umkach ground, kosmiczne sa takie same.

Smiecho
    Uczestnik

1. Moment... Nikt nie każe naukowcowi brać okrętu naukowego. Możesz latać na dowolnym (byle frakcja Fed/Kdf/Rom się zgadzała). 2. Nie bardzo rozumiem pytania... Możesz doprecyzować?

Helenth
    Uczestnik

2. Jakie sa roznice w sciezce rozwoju w Skill Pointach? Ja widze tylko roznice przy umkach ground, kosmiczne sa takie same.

2. Nie bardzo rozumiem pytania... Możesz doprecyzować?

Zapewne chodzi mu o ostatnią tabelkę z umiejętnościami (naziemne), która dla poszczególnych klas postaci (inżynier, naukowiec, taktyk) jest odmienna, natomiast część kosmiczna jest niezmienna. Odpowiadając na pytanie, wynika to z faktu, że poszczególne klasy otrzymują (wraz z levelowaniem) odmienne, specjalne zdolności, tak samo jest z Kit'ami, więc chyba logiczne jest, że taktyk nie będzie posiadał w drzewku praktycznie samych umiejętności leczących i ogłuszających. W dodatku zdolności naukowców nie są dostępne dla innych postaci, gdyż nie posiadają odpowiedniego przeszkolenia w danej dziedzinie (ogólnie - ograniczenia gry, brak możliwości tworzenia "hybryd", np.: taktyk-naukowiec). Natomiast umiejętności kosmiczne nie zależą JEDYNIE od kapitana, ale głownie od oficerów mostkowych, którzy, tak jak kapitan, są przeszkoleni do odmiennych zadań, a także od stanu samego statku i sprzętu na nim zainstalowanego, więc można ująć, że umiejętności kosmiczne regulują wydajność statku i przeprowadzanych na nim akcji (kapitana, oficerów, modułów) - pewnego rodzaju ulepszenia. Nie zmienia to faktu, że sami oficerowie także posiadają drzewko umiejętności, ale nie tak rozbudowane i ograniczone jedynie do tych zdolności, które wytrenowali.

FAB
    Uczestnik

Gram naukowcem. Latam eskortowcem i jestem nastawiony na dps - tak też mam dopasowane drzewko. Jednocześnie wykorzystuję skille sci do leczenia. Nigdy nie będę tak dobry w DPS jak dobry taktyk, ale często udaje mi się wygrać w cuglach.Podsumowując, nie ma żadnych ograniczeń, by wybrać innego typu statek, a drzewko umiejętności pozwala Twojej postaci polepszyć umiejętności taktyczne i/lub inżynierskie, i/lub naukowe.

I. Thorne
    Uczestnik

Dobijam moja Ifinia do 50 poziomu i czas na ostateczny okret naukowy. Poczytalem sobie troche o vescie, ale jestem milosnikiem serialu latam tylko kanonikami.Co byscie polecili? Nebule czy Intrepida? Oczywiscie wersje flotowe. Intrepid kusi zwrotnoscia i dodatkowa konsolka taktyczna, ale Nebula pancerzem,

FAB
    Uczestnik

Przede wszystkim zapoznaj się z TYM tematem.

LIBERTO
    Uczestnik

a jak się już zapoznasz to się mocno zastanów co chcesz robić tym sciencem. inter jest zwrotniejszy i bardziej nadaje się do debufowania i kontroli tłumu, nebula też moze się nieźle w tej roli spisać, ale ja osbiście wolałem na niej latać jak tankiem-healerem - naprawdę ciężko ją ugryźć. dla mnie plusem są też stanowiska boff: uniwersal lt i lt.cmdr inżynier, co daje większe możliwości kombinowania skillami niż w przypadku mocno ukierunkowanego w sci intrepida

Dawid
    Uczestnik

Witam , szukam informacji , jak zdobyć Bridge Officer rasy Trill ale po stronie KDF . Na exchange jest tego masa ale wszystko dla Federation . Chciałbym odblokować tą rasę z CS , jednak jeśli moja załoga po stronie KDF może składać się tylko z Trill Kapitana ,a oficerowie to ogólnie dostępne rasy KDF , to ten zakup mija mi się z celem mojej wizji gry 🙁 Pozdrawiam

Helenth
    Uczestnik

Tak trudno poszukać? Mi to zajęło niecałe pół minuty...

http://sto.gamepedia.com/Bridge_officer#KDF_Enemy_Faction

tanas
    Uczestnik

Małe pytanie mam: nowy jestem gram od stycznia, i chciałem się zapytać ile osób płaci abonament, a ile wymienia dilithium.

LIBERTO
    Uczestnik

tego raczej sie nie dowiesz, ale na pewno osoby placące abo też wymieniają dylit, 500 zen jako bonus to nie jest wiele

I. Thorne
    Uczestnik

Ja mam inne pytanie odnosnie okretow z CStore.1. Po zakupie (za 0 ZEN he he) mam na koncie Nebule Retrofit. Jak rozumiem to mam ten okret odblokowany na cale konto? To znaczy ze moge ja sobie wybrac na dowolna postac na konto? A koszt jest w dil lub darmowe jesli mam awans za expa?2. Chce jednak flotowa Nebule. Mam juz Fleet Module x1 i co dalej? Po prostu biore ze stoczni w Spacedock? A moze mam cos jeszcze zrobic? A co jak wywale Refit Nebule? Nic sie nie zmieni?

Wyświetlanie 15 wpisów - od 676 do 690 (z 1,229 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram