Kilka pytań nowicjusza

Wyświetlanie 15 wpisów - od 661 do 675 (z 1,229 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • rocket_pl
    Uczestnik

wielkie dziekiA odnosnie open slots, ostatnio mi przybylo i teraz mam 23, od czego to zalezy?

Dariusz
    Uczestnik

Co muszę zaznaczyć by w 'space' jak nadaje kursorem na skill lub broń pokazywał mi opis? Bo jak na razie nic mi nie chce wyświetlićZa to misje naziemne wszystko mi wyświetla

Yan
    Uczestnik

Czy Wy również macie problemy ze sterowaniem okrętem po "respawnie"? Kilka,kilkanaście sekund zabiera mi odzyskanie manewrowości, najczęściej problemem jest skręcanie, mogę jedynie przyspieszać i zwalniać.

Helenth
    Uczestnik

Czy Wy również macie problemy ze sterowaniem okrętem po "respawnie"? Kilka,kilkanaście sekund zabiera mi odzyskanie manewrowości, najczęściej problemem jest skręcanie, mogę jedynie przyspieszać i zwalniać.

To przez cel, który masz zaznaczony. Odznaczenie go, zlikwiduje problem.

MnICH
    Uczestnik

Tak, to dobrze znany "bug" pojawiajacy sie (chyba) gdy obiekt, ktory miales na swoim "targecie" zginie po Tobie. Chyba najlepszym sposobem na niego jest spamowanie klawisza "esc" i jak zacznie wyskakiwac menu to pelna sterownosc tez juz bedzie.

mad
    Uczestnik

najprościej to odznaczyć cel który masz zaznaczony po respawnie

MnICH
    Uczestnik

Ciekawe, bo jak pamietam to mi sie to przytrafialo jak nie mialem nic na targecie po respie... hm... moze pamiec mi swiruje poniewaz nacisniecie klawisza esc niweluje zaznaczony cel. ;P

LIBERTO
    Uczestnik

no właśnie obaj macie rację. problem pojawia się zarówno przy dedzie celu po twoim zejściu jak i przypadkowym stargetowaniu gata czy cube na stf. i choć na ekranie nie widac żadnego targetu zaznaczonego jest on zablokowany i okręt zmierza w jego kierunku i w tym momencie pomaga tylko ESC

Helenth
    Uczestnik

i w tym momencie pomaga tylko ESC

U mnie zawsze działa dwukrotne kliknięcie gdzieś poza obszarem HUD - w ten sposób odznaczam każdy cel.

Yan
    Uczestnik

Dziękuję, dwukrotne kilknięcie faktycznie likwiduje problem.W miarę dalszej rozgrywki pojawiły się dlasze pytania, otóż:1) Czy posiadanie DWÓCH fioletowych Doffów (kupionych w Omega Store) w Active Space z umiejętnością (space) zwiększającą szansę na szybsze przeładowanie torped podwaja tą szansę?2)W Mirror Invasion chyba jako jedyny nie mogę wyłączyć ESc`apem filmiku ukazującego przylot "Bossa"-reszta floty juz dawno w niego strzela. W innych Fleet Actions Esc działa. Czy robię coś nie tak?

FAB
    Uczestnik

1. doffy do torped to "losy na loterii" czyli każdy daje ci jakąś szansę na sukces. Innymi słowy nie sumują się.2. To po prostu animacja. Nie przejmuj się tym, bo każdy to widzi.

Slawek
    Moderator

Sumować się nie sumują (czyli mając 20% + 20% nie dostaniesz magicznie 40%, ani też bonus 6 sekund + 6 sekund), ale dostajesz kolejną szansę na daną umiejętność. To znaczy, jeśli po wystrzeleniu torpedy pierwszy doff dający 1:5 szansy nie osiągnie sukcesu, to drugi doff daje kolejną szansę 1:5. Należy to traktować jak powtórny rzut kostką.

Wilq
    Uczestnik

Hiho. Pytanko nooba. Zakupiłem Vo'quva i chciałem zakupić mu [Hangar - Bird-of-Prey]. Okazuje się , że nie mogę , bo wg gry nie posiadam Vo'quva. Co robię "nie tak"? Dzięki.

Dołączona grafika

MnICH
    Uczestnik

Nic 'zle' nie robisz. Niestety to jeden z wielu bledow w grze. Podobno pomaga chwilowa zmiana na inny okret (samo 'aktywowanie').

I. Thorne
    Uczestnik

1. Czytalem na STO Wiki o BoFFach i kupilem sobie kilku purpurowych i mam problem.Ktora umka jest Superior, a ktora Standart?2. Czy da sie jakos przeniesc DoFFow na inna postac na koncie? Na razie jedyny sposob jaki wykombinowalem to sprzedaz na Exchange uzywajac kasy jaka wplacilem do banku floty.3. Czy zakupiony sprzet w dilithium store jest od razu Bound to Character czy Bound on Pickup? Chodzi mi o Spiral Wave Mk XII lub inna bron.

Wyświetlanie 15 wpisów - od 661 do 675 (z 1,229 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram