Kilka pytań nowicjusza

Wyświetlanie 15 wpisów - od 586 do 600 (z 1,229 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Mortifer
    Uczestnik

Czy można na statku mieć więcej niż 1 Kinetic Cutting Beam Mk XII z 2 setu borgowego? Nie chcę wydawać na marne Dilithium. Kiedys pamiętam chciałem wsadzić 2 konsole z setu Borg i nie można było.

Ugand
    Uczestnik

sprawdź, czy gdzieś w opisie nie ma słowa Unique. jeżeli jest - można mieć tylko 1szt

Mortifer
    Uczestnik

Przeczytałem opis kilka razy bardzo dokładnie i nie znalazłem słowa Unique. Również go nie znalazłem w konsoli której na pewno nie można mieć kilku. Posiadam 3 i tylko 1 mogę mieć na statku.Mam jednak inne pytanie odnośnie broni białej. Na Earth Spacedock Jest sprzedawca broni Lieutant Commander Arut i za nią na górnej półce leży taka halabarda. Czy można to gdzieś nabyć. Szkoda że nie ma kosy 🙁

Slawek
    Moderator

Unique tyczy się posiadania, nie ekwipowania.W większości przypadków można mieć kilka sztuk tego samego elementu seta, ale wyekwipować da się tylko jeden. Zawsze, bez wyjątków. Borticus pisał o tym na forum - gdyby umożliwić graczom montowanie więcej niż np. 1 Cutting Beam, to by otrzymali set bonus nie z 3 różnych itemów, ale tych samych.Halabardy nie kupisz, to ozdoba.

mad
    Uczestnik

to sie nazywa Wulkańska Lirpa, spokojnie na exchange kupisz za grosze, lub w winter event jest "świetlna" do zdobycia

Melnikor
    Uczestnik

Raczej miał na myśli Kar'takin Jem'hadar i tego niestety nie da się kupić.

Mortifer
    Uczestnik

Chcę sobie skorpiony (Advanced Scorpion Hangar Very Rate Purple Pet) fioletowe do hangaru zrobic, bo zacząłem już dawno je robić i tylko mi miejsce blokują. Mam problem z oficerami. Piszę że muszę mieć takich. requires an uncommon green engineering or operations department duty officersTłumaczenie Google:wymaga niezwykły zielony inżynierii lub operacji oficerowie celne towaroweMogę jedynie umieszczać tych 2 niebieskich którzy jak dla mnie są strasznie drodzy w handlu, a potrzebuję ich 20Damage control engineer Technician spaceJednak po przetłumaczeniu piszę, że wymaga niezwykły zielony inżynierii. A więc kupiłem Damage control engineer zielonego i nie można takiego umieścić. czy można te stateczki zrobić jakimś tańszym sposobem, bo inaczej to mnie w milionach będzie kosztować + Dilithium itp. Nie wiem czy to się opłaca bo w hangarze mam 2 fioletowe torpedowe każdy po 30k dilithium. A te skorpiony takie drogie by były, są praktycznie takie same tylko inny kolor działek i torped.

Ugand
    Uczestnik

1. http://www.stowiki.org/Engineering_department

2. http://www.stowiki.org/Operations_department

jestem >pewien<, że będzie taka specjalizacja, gdzie zieloni będą kosztować po ~30-40k EC czy się da taniej zrobić? w ostateczności można zbierać doff w układach (kolonie [rozwalanie fioletowych+azyle]/wymiana oficerów), ale to chyba sposób znacznie dłuższy i trudniejszy. obecnie po układach leci tyle złomu, że aż trudno uwierzyć - trochę latania i strzelania, np. w Tau Dewa, i konto powiększa się o 300-400k EC.

Mortifer
    Uczestnik

Ale dziwne cały czas jak sprawdzałem tych Damage control engineer to brałem szukaj Rare i wyszukiwało mi za 300-400k, a jak zaznaczyłem Any Quality to byly po 40k 🙂

LIBERTO
    Uczestnik

mortimer ale ty musisz mieć do tego projektu zielonych, czyli uncommon, nie rare niebieskich. ci ostatni będą na pewno o rząd wielkości drożsi, albo i lepiej. w exchangu wybierz uncommon - zakładkę odpowiednią z kategorią i pokaże ci najtańszych.

Mortifer
    Uczestnik

Zielonych nie można tylko niebieskich już sprawdzałem.

MnICH
    Uczestnik

Z opisem potrzebnych doffow w projektach reputacji sa napewno bledy. Jakis czas temu widzialem jak ktos mial problem ze nie mogl dolozyc uncommon (zielonych) oficerow, a taki byl opis. Polecili mu by sprobowal bialych (common) i ich sie dalo.Co do wyszukania oficerow po "any" i 40k to napewno nie byly one niebieskie, chyba ze akurat ktos wystawil "miedzy szukaniami" i to po bardzo zanizonej cenie (w takim wypadku miales farta;p).

Mortifer
    Uczestnik

Nie wiem czy miałem farta, ale od razu kupiłem 20 doffow od 40k do 180k.

Mortifer
    Uczestnik

Gdzie można pozyskać hull repair drone i czy mogą je używać statki federacji? Pierwszy raz dzisiaj widziałem takie coś jak leczyło innych taką fajną wiązką. Myślałem że tylko są stateczki do leczenia osłon. Szukałem, w handlu nie ma za dilithium nie ma, a więc jak je pozyskać?

MnICH
    Uczestnik

Drony o jakich piszesz sa z Odyssey Science Cruiser - konsola "Work Bees". Moze Repair Platform z Varanus Support Vessel wypuszcza to co widziales - sam sie z tym nigdy nie spotkalem, wiec nie wiem jak to wyglada ;P.

Wyświetlanie 15 wpisów - od 586 do 600 (z 1,229 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram