Kilka pytań nowicjusza

Wyświetlanie 15 wpisów - od 511 do 525 (z 1,229 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Melnikor
    Uczestnik

Warto dodać że Data Chip dostaje się za grę w określonym czasie (kalendarz Eventów). A co do przegrywania misji to nie jest misja z durnym pew-pew w kosmosie, tylko wymagająca wykonania określonych działań w określonym czasie, co i jak zostało opisane w artykule na portalu.

MAK
    Uczestnik

Hejka - ja mam pytanie, które zapewne już się pojawiło. Mianowicie (proszę się nie śmiać) czy zastosowanie dwóch lub więcej takich samych konsol na statku sumuje, pomnaża lub nie daje kompletnie nic i nie ma sensu używać dwóch lub więcej konsol tego samego typu ? Chodzi mi tu np o konsole zwiększające turn rate lub shields emitters.

Slawek
    Moderator

Większość z nich się sumuje, ale bonus liczony jest od bazowego modyfikatora.Wszystko możesz sprawdzić osobiście będąc w system space i sprawdzając statystyki okrętu czy też DPS broni przed i po wyekwipowaniu konkretnej konsoli.

master_bruce
    Uczestnik

Skoro już jesteśmy przy konsolach, to jest może jakaś wzmacniająca "Tricobalt Torpedo Launcher Mk X [CrtH]"??

FAB
    Uczestnik

Według WIKI jest taka konsola.

master_bruce
    Uczestnik

to polujemy 🙂

gordian76
    Uczestnik

Witam, jestem zupełnie nowy. Mam takie proste pytanie: czy główna postać może zginąć? Czy to oznacza zaczęcie gry od nowa? Co się stanie jak mój statek zostanie zniszczony (mam tylko jeden)?

Slawek
    Moderator

Śmierć w STO wiąże się z jakże tragicznym i traumatycznym wyświetleniem komunikatu, że respawn nastąpi dopiero po 15 sekundach.Czyt. nic nie stracisz, a jedynie na wyższych poziomach trudności (Advanced/Elite) oraz podczas niektórych misji (Elite STF) możesz po zgonie dostać obrażenia redukujące statystyki, które trzeba naprawić/uleczyć specjalnymi przedmiotami, lub u odpowiednich NPC.

gordian76
    Uczestnik

Dzięki, a ja głupi uciekałem aby nie zginąć :DZaczynam już rozgryzać tą grę. Jestem pozytywnie nastawiony, szybko się nie znudzi 😉

LIBERTO
    Uczestnik

i tak trzymać! tylko nie słuchaj marudziarzy co to tylko narzekają na błędy, problemy i inne tego typu pierdoły ;-D

gordian76
    Uczestnik

A pewnie! Jestem zbyt wielkim fanem ST aby się przejmować bugami, których za bardzo nie dostrzegam. :)Dla mnie na razie każda rzecz cieszy i sobie powoli ogarniam to uniwersum. Ogrom świata i możliwości rozgrywki mnie zaskoczyły. Nawet ktoś mnie przyjął do floty, choć dopiero poznałem jakiś 1% gry.Także jestem bardzo na tak 🙂

Slawek
    Moderator

Nawet ktoś mnie przyjął do floty.

To akurat nic dziwnego. Niestety - dodam. Są osoby, które przyjmują w swe grono każdego bez przynależności, nie tyle z dobrej woli, co aby powiększyć swe szeregi pod względem czysto ilościowym, a ostatnio także aby była "siła robocza" do rozbudowy baz. Wielu doświadczonych graczy od nas, którzy choćby przez chwilę byli bez floty (np. tworząc nową postać) non-stop było dręczonych ciągłymi zaproszeniami od kompletnych nieznajomych. Taki urok MMO.

Oczywiście mogę się mylić i być może trafiłeś do przyjaznej floty, ale gdybyś chciał pograć w gronie rodaków, to sprawdź w wolnej chwili oferty polskich flot - http://stonline.pl/artykul/8468/polskie-fl...rek-online.html, a w razie czego wpadnij chociaż na wspólny chat/kanał STOnline.pl w grze.

gordian76
    Uczestnik

Pierwsza flota to jakiś przypadek pewnie był, ktoś mnie ot tak zaczepił na evencie w Akademii, sami obcokrajowcy.Na szczęście wypatrzyła mnie Agnes i już latam w "13" 🙂 Dzięki za wskazówki 🙂

Mortifer
    Uczestnik

Ja to bez przerwy mam niekończące się zaproszenia. Niestety nie można założyć 2 osobowej floty :/

Helenth
    Uczestnik

Ja to bez przerwy mam niekończące się zaproszenia. Niestety nie można założyć 2 osobowej floty :/

Ale można zablokować możliwość zapraszania do flot. W tym celu wciśnij O, przejdź do zakładki Team Settings, a następnie kliknij Privacy, które znajduje się w prawym dolnym rogu. Zaznacz na off ostatnią opcję - Allow fleet invitations.

Wyświetlanie 15 wpisów - od 511 do 525 (z 1,229 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram