Kilka pytań nowicjusza

Wyświetlanie 15 wpisów - od 496 do 510 (z 1,229 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • LIBERTO
    Uczestnik

Dlaczego na tym filmiku Atrox wygląda troszkę inaczej? Ma więcej świecących dodatków, ładne wcięcia z przodu i po bocznych stronach okrętu. Przyznam że ładnie to wygląda. Czy to są jakieś części dające taki efekt, a może Atrox po którymś patchu stracił taki wygląd ?

Od 18:00 minuty widać dobrze.

http://www.youtube.com/watch?v=ozKib-T22ms...feature=related

wygląda lepiej bo ma założoną tarczę remańską, i o ile dobrze widzę również pozostałe elementy setu remańskiego. tarcza sama w sobie dość potężna i w kwestii wyglądu dodaje wg mnie +15 do lansu 😉

MAK
    Uczestnik

owszem to remańska prototypowa tarcza z jednej z końcowych misji epizodu z romulanami.Na mój gust tarcza Jem'hadar wygląda lepiej 🙂 tym niemniej remańska też jest ciekawa

LIBERTO
    Uczestnik

jem'hadarowska nie mieni się tak i nie ma takiego efektu świetlnego, dlatego wolę remańską 😉

Mortifer
    Uczestnik

Przejżałem wszyskie misie i tylko jest 1 Koloseum. A gdzie reszte sata mozna zdobyć ?

Helenth
    Uczestnik

Przejżałem wszyskie misie i tylko jest 1 Koloseum. A gdzie reszte sata mozna zdobyć ?

Uprzedzam pytania co, gdzie i ile:

http://www.stowiki.org/Reman_set

Mortifer
    Uczestnik

Nie znam Angielskiego, dlatego pytam się tu na Polskim forum.

Helenth
    Uczestnik

Nie znam Angielskiego, dlatego pytam się tu na Polskim forum.

LOL nie znasz angielskiego, a grasz w grę, która jest w pełni w tym języku... Gdzie tu logika?

Poza tym, jest takie przydatne narzędzie do przeglądarek jak tłumacz google, które przetłumaczy ci piąte przez dziesiąte, ale mimo wszystko coś przetłumaczy.

Resztę seta zdobędziesz za misje doffów, które znajdziesz u swojego inżyniera i naukowca. A potrzebne particle zdobędziesz z eventu The Vault.

FAB
    Uczestnik

Liczbowo nic nie znajdziesz, ale możesz sobie włączyć podświetlenie obwodów myśliwców swoich i wroga stosownymi opcjami HUD, co ułatwi Ci ich znalezienie w przestrzeni. Season 6 domyślnie ustawił je na wyłączone, co mnie osobiście zmusiło do całkowitego dostosowania ustawień w tej zakładce.

Czy mógłbyś wskazać co dokładnie trzeba zmienić, by myśliwce były podświetlone? Denerwujące jest, że nie są one widoczne :huh:

Slawek
    Moderator

Czy mógłbyś wskazać co dokładnie trzeba zmienić, by myśliwce były podświetlone? Denerwujące jest, że nie są one widoczne :huh:

Jak będę w grze później to mogę przedstawić dokładniej, ale generalnie w opcjach UI/HUD, zakładka space, wyświetlane są rozmaite kryteria dla poszczególnych typów obiektów (gracz, drużyna, sojusznicy, przeciwnicy, inni gracze, gracze w pvp itd.) i dla każdego z nich wybierasz zależności wyświetlania np. obwodu, nazwy, paska życia itp. i między innymi znajdziesz tam opcje odnoszące się do myśliwców oraz min (jak wyżej - własnych, npc, graczy, przeciwników itd.). Nie wiem jak jest domyślnie, ale masz do wyboru Always (zawsze widoczne), Mouse Over (gdy najedziesz kursorem), Targeted (po zaznaczeniu) i jeśli się nie mylę Never.

Osobiście sobie na przykład ustawiłem, że swoje myśliwce i ich status widzę zawsze, podczas gdy myśliwce wrogów i sojuszników wyświetlone mają tylko obwody, a HP i ich nazwa pojawia się dopiero po zaznaczeniu lub najechaniu kursorem. Pozwala mi to na orientację w przestrzeni i kontrolę fighterów, a zarazem nadmiar liter czy pasków nie zasłania mi niepotrzebnie wszystkiego co się dzieje wokół.

Melnikor
    Uczestnik

ESC => Options => zakładka HUD

Na górze ustaw sobie tylko region: Space

Dołączona grafika

FAB
    Uczestnik

Dziękuję!

Mortifer
    Uczestnik

Resztę seta zdobędziesz za misje doffów, które znajdziesz u swojego inżyniera i naukowca. A potrzebne particle zdobędziesz z eventu The Vault.

A ja nadal nie wiem o co chodzi.

FAB
    Uczestnik

Interesuje cie set Reman tak?Jedna z części zdobędziesz w czasie misji (episodes). Będzie miała jakość Mk XI.Następnie musisz wykonywać event The Vault (wlatujesz tam tylko promem). Za każd pozytywną misję dostajesz jeden Chip. Za każde 10 możesz u swoich doffów na mostku swojego statku zbudować pozotałe części setu jakości Mk XII (czyli w sumie 20) oraz za kolejne 10 zrobić upgrade cześci z misji do Mk XII. Suma sumarum musisz mieć 30 chipów, z których wykonasz cały set Mk XII.

Mortifer
    Uczestnik

Jeżeli to się robi w tym in progress to nic takiego tam nie ma. No a ten event The Vault bardzo rzadko ktoś tam wchodzi, a jak już uzbiera się 5 osób to zawsze się przegrywa.

LIBERTO
    Uczestnik

male uzupełnienie: poza tarczą za misję, pozostałe dwa itemy, tj silnik i deflektor musisz również wyprodukować przez Doffów. każdy item kosztuje 3 datalogi. dopiero potem mozesz je upgadeować do mk12 rare. tak więc sumarycznie set mk 12 rare kosztuje 36 datalogów. można go jeszcze podnieść do very rare ale to już dodatkowy koszt 20 datalogow na item. całość setu w mk 12 purpura to koszt 96 datalogów. proponuję więc poczekać na 7sezon 😉

Wyświetlanie 15 wpisów - od 496 do 510 (z 1,229 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram