Kilka pytań nowicjusza

Wyświetlanie 15 wpisów - od 481 do 495 (z 1,229 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Zarathos
    Uczestnik

Maskowanie do ataku, Silver, nie do ucieczki. Federacja się jeszcze Battle Cloak nie dorobiła 🙂

Mortifer
    Uczestnik

Jak się dostać do Haakona System? Nie chodzi mi o to jak tam dolecieć tylko jak wlecieć, bo stoję obok i nic nie można zrobić. Mam tam niestety misie którą chciałbym ukończyć.Czy trzeba być w pt? jeżeli tak to można do tego pt automatycznie jakoś dojść tak jak do innych instancji, a może trzeba jednak szukać pojedynczych graczy co chcieliby też tam wejść?

Melnikor
    Uczestnik

Cały sekret jak tam wlecieć tkwi w czytaniu opisu misji. Masz tam podane że na misje musisz lecieć małą jednostką np. promem czy myśliwcem Peregrin.

Jamjumetley
    Uczestnik

Jeżeli chodzi o wybór pomiędzy C-Store, a wersją flotową, wybrałbym... obie opcje. Jak już napisano, zakupy w C-Store są równoznaczne ze zniżką na zakup wersji flotowej. 5 mln EC to barszcz - ze cztery razy wystarczy zdobyć artefakt, załadować go i wystawić na exchange.

Mortifer
    Uczestnik

Nie chciałem tu pisać i zaczynam unikać już for internetowych, ale nie mogę sobie poradzić z misją.

The Dominion Presence on DS9

Chodzę po Bajor Halton już ze 2 godziny, byłem nawet na DS9 muszę odnaleźć jakiegoś sojusznika?

http://sto-forum.perfectworld.com/showthre...747&page=31 tu coś piszą o tej misji, ale translator przeglądarki cudownie tłumaczy że nic nie rozumie.

Może ktoś mi objaśnić co mam zrobić?

Belgron
    Uczestnik
    Smiecho
    Uczestnik

Na powierzchni Bajor znajduje się konsola (powinna być oznaczona kółkiem na mapie, blisko rogu placu w zachodniej części mapy, takie coś z masztem). W tej części misji chodzi o to, żeby przez tą konsolę złapać sygnał z DS9 i pogadać z pewnym Ferengi. Problem w tym, że częstotliwość połączenia jest losowa i cała trudność polega na odpowiednim klikaniu w opcjach konsoli.Piszę z pamięci, więc mogę co nieco pominąć, ale generalnie taki był sens.Edit: Belgron dał świetny filmik. W konsoli musisz iterować po wszystkich częstotliwościach, a jak będzie któraś świeciła na zielono - nawiąż kontakt. Jedna z częstotliwości to połączenie do Ferengi na DS9.

Jamjumetley
    Uczestnik

Czy konsole taktyczne instalowane na lotniskowcach poprawiają też efektywność broni myśliwców? Czy ma znaczenie, że okręt macierzysty i jego pety stosują inne rodzaje broni energetycznej?

PorteX
    Uczestnik

Ponoć nie, swoją wiedzę opieram na tym poście http://sto-forum.perfectworld.com/showpost...amp;postcount=3 bo sam nie sprawdzałem

Ugand
    Uczestnik

opierając się na swojej wiedzy: nie, okręty pokładowe działają zupełnie "na własną rękę"

Mortifer
    Uczestnik

Czy dla Atrox'a można gdzieś kupić lepsze stateczki go hangaru? Za Dilitium da się kupić 1 fioletowy i reszta niebieskich. Widziałem u klingonów że ich stateczki pokładawe są o niebo lepsze od tych federacji. Nie dość że mają ich więcej w sklepiku to na dodatek wszystkie są fioletowe i o 100% lepsze. I ten ich Karfi Carrier kosztuje 2000k zen. Jest tańszy ma większą siłę ognia i ma lepsze statki pokładowe. Jakie zalety w takim razie ma Atrox?

Slawek
    Moderator

Kolory są teraz pomieszane, od któregoś z niedawnych patchy.Generalnie sprawa wygląda tak, że za EC możesz kupić podstawowe myśliwce, a za dilithium ich ulepszone wersje. Przypuszczalnie na Tier 5 Communications Array w systemie rozwoju bazy będzie można zdobyć także trzeci, najlepszy wariant.Myśliwce występują w odmianach rare (dawniej uncommon), very rare (dawniej rare) i przypuszczalnie na Tier 5 Ultra-Rare. Sęk w tym, że myśliwce kupione przed tamtym patchem zachowały swój poprzedni kolor, ale generalnie statystyki pozostały niezmienione.Nie ma w grze niczego więcej poza tym co widzisz w sklepikach. Niektóre okręty mają swój własny typ myśliwca (np. Tholian Recluse), ale ich nie da się zdobyć w inny sposób. Także w Season 7 za sprawą systemu reputacji będzie można zdobyć hangar z remańskimi Scorpionami w trzech odmianach (uncommon, rare i very rare).PS. Atrox ssie i osobiście uważam go za kompletne wyrzucenie w błoto ciężko... wygrindowanych... zen.

Mortifer
    Uczestnik

Czy można gdzieś w czasie bitwy podejrzeć ile aktualnie mam wypuszczonych okrętów pokładowych?

Slawek
    Moderator

Liczbowo nic nie znajdziesz, ale możesz sobie włączyć podświetlenie obwodów myśliwców swoich i wroga stosownymi opcjami HUD, co ułatwi Ci ich znalezienie w przestrzeni. Season 6 domyślnie ustawił je na wyłączone, co mnie osobiście zmusiło do całkowitego dostosowania ustawień w tej zakładce.

Mortifer
    Uczestnik

Dlaczego na tym filmiku Atrox wygląda troszkę inaczej? Ma więcej świecących dodatków, ładne wcięcia z przodu i po bocznych stronach okrętu. Przyznam że ładnie to wygląda. Czy to są jakieś części dające taki efekt, a może Atrox po którymś patchu stracił taki wygląd ?

Od 18:00 minuty widać dobrze.

http://www.youtube.com/watch?v=ozKib-T22ms...feature=related

Wyświetlanie 15 wpisów - od 481 do 495 (z 1,229 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram