Kilka pytań nowicjusza

Wyświetlanie 15 wpisów - od 451 do 465 (z 1,229 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Mortifer
    Uczestnik

Sorki że tak się pytam i pytam, ale kogo mam się zapytać jak nie Was 🙂

http://www.youtube.com/watch?v=0nv9puwXBOw

Na tym filmiku gracz ma 5x antiproton beam arrays ślicznie wyglądających. Kupiłem sobie 1 dla testów i ku mojemu zdziwieniu wygląda jak czerwona kreska. Na filmiku widać że są takie pomarańczowe z piorunkami. A może to nie są Antyprotony?

Widziałem w IS pety między innymi Tribble of borg. Czy jak jego kupie to będzie obok mnie chodziła ta piguła borkowa? Widziałem że inne pety gracze mają i chodzą z nimi, ale Tribble of borg u nikogo nie widziałem. Pytam się bo nie chciałbym być zaskoczony w razie kupna.

Slawek
    Moderator

Filmik jest stary - antiprotony miały niegdyś inną animację.Tribble to device - item do użycia. Nie będą za Tobą biegać jak inne pety.

Mortifer
    Uczestnik

Czy jest jakaś rzecz do statku która zwiększałaby wydajność osłon. Chodzi bardziej o to by dłużej wytrzymywały ostrzał i mniej się zużywały.

Helenth
    Uczestnik

A czytałeś ty może FAQ i inne artykuły na stronie głównej serwisu? To zamiast zadawać setki pytań polecam zorientować się w zawartości wszystkich zakładek z obu linków:

http://stonline.pl/dla-graczy.html

http://stonline.pl/artykuly.html

Mortifer
    Uczestnik

A nie powinieneś byś w szkole chłopczyku? Idź trolować na forum Aiona tam was jest pełno!

Melnikor
    Uczestnik

Mortifer zmień ton, Helen ma racje, na większość pytań odpowiedzi już są, wystarczy ich poszukać.

Mortifer
    Uczestnik

Przeczytałem to i nic się nie dowiedziałem. Lubicie spamować, a wystarczyłoby napisać tylko tą jedną krótką nazwę tej części, jeżeli oczywiście takowa istnieje.

Zarathos
    Uczestnik

Stowiki.org i google pomoże. Byłoby chyba nawet szybciej niż pytać tutaj, a i trochę samodzielności byś sobie wyrobił.Co do samych konsol to są bodajże trzy, używa się ich w zależności od tego, jakie pola masz zamontowane i czego potrzebujesz. Nie ma konsoli która zmniejsza obrażenia jakie otrzymują pola. Są takie, które zwiększają prędkość regeneracji, maksymalną moc etc.

Piotr
    Klucznik

A nie powinieneś byś w szkole chłopczyku? Idź trolować na forum Aiona tam was jest pełno!

Helenth, Ty normalnie nam tu zmężniejesz. To już drugi. 😉

Helenth
    Uczestnik

Wypraszam sobie coś takiego. Jeśli już ktoś tu troluje, to właśnie ty. Ja cię w przeciwieństwie do ciebie nie obrażałam. Ba mało tego... podałam ci nawet przydatne linki, w których znajdziesz odpowiedź na swoje pytanie. Teraz widzę, że nie warto pomagać takim ludziom jak ty, ze względu na to, co dostaje się w zamian. Druga sprawa, jak pisał Zarathos, sam możesz poszukać odpowiedzi i nie jest to wcale trudne. Ale nie... łatwiej poczekać, aż ktoś inny podsunie ci gotowce pod nos. Czasem trzeba wysilić się trochę, aby znaleźć coś samemu.

Helenth, Ty normalnie nam tu zmężniejesz. To już drugi. 😉

Ach, zastanawiam się co muszę zrobić, żeby wszyscy nie robili ze mnie faceta? 😀 Może ustawię sobie różowiuchnego awatara i napisze Landryna? 😛

Melnikor
    Uczestnik

Ach, zastanawiam się co muszę zrobić, żeby wszyscy nie robili ze mnie faceta? 😀 Może ustawię sobie różowiuchnego awatara i napisze Landryna? 😛

Wrzuć sobie w podpisie:

Helen to bardzo męskie imię.

Smiecho
    Uczestnik

Mortifer: Nie dostałeś odpowiedzi, bo takiej odpowiedzi nie ma. Ilość możliwych konfiguracji statków i postaci w grze idzie w miliony. Nie ma jednej silnej postaci, okrętu, przedmiotu. Wszystko zależy od stylu gry, gracza, przeciwnika, itd, itp. Tu wszystko jest zbalansowane. Nie jest możliwym opisanie wszystkiego, dlatego Helen nie mogła Ci pomóc.

Wiem, przepraszam... To wszystko już zostało przez Was, Koledzy i Koleżanko, opisane powyżej, ale nie mogę się powstrzymać przed zalinkowaniem tu jednej, bardzo przydatnej w tej sytuacji strony: http://rtfm.killfile.pl. Wprawdzie dokument powstał z myślą o IT, ale kilka cytatów jak ulał pasuje do tej sytuacji:

W naszym świecie rodzaj odpowiedzi, którą otrzymasz na nurtujące Cię pytanie, zależy od sposobu, w jaki je postawisz.

Nie zamierzamy poświęcać naszego czasu na odpowiedzi ludziom niechętnym do samodzielnego myślenia - odróbcie więc swoją pracę domową, zanim zadacie jakiekolwiek pytanie. Tacy ludzie są pożeraczami naszego czasu - zabierają go nam bez opamiętania, marnują każdą chwilę, którą moglibyśmy poświęcić innemu, bardziej interesującemu zagadnieniu lub osobie, która bardziej zasługuje na naszą odpowiedź.

Polecam lekturę, Mortiferze. Może zrozumiesz nasz punkt widzenia i reakcję na Twoją - bądź co bądź głupią i dziecinną - odzywkę.

Helen: uszy do góry. 🙂 My tu wszyscy jesteśmy szarmanckimi dżentelmenami, traktującymi kobiety z należytym Wam szacunkiem i poważaniem. 🙂

Doro
    Uczestnik

Nie karmić trola ;)Czesto popadam w zadume nad tym, iż 20 tys ludzi bez problemu cos rozumie badz potrafi rozwiazac dylemat, a znajdzie sie jeden taki, ktory zadrecza pytaniami na poziomie ... ponizej wszelkiego poziomu. Nie przejmoj sie Helenth, mnie na roznych foraz za to czesto biorą za kobiete ( ostatnio nawet na fejsie, lol ).

Helenth
    Uczestnik

Nie karmić trola 😉

Czesto popadam w zadume nad tym, iż 20 tys ludzi bez problemu cos rozumie badz potrafi rozwiazac dylemat, a znajdzie sie jeden taki, ktory zadrecza pytaniami na poziomie ... ponizej wszelkiego poziomu.

Nie przejmoj sie Helenth, mnie na roznych foraz za to czesto biorą za kobiete ( ostatnio nawet na fejsie, lol ).

Ja tam nie widzę w twoim nicku nic kobiecego 😛 Chyba, że założyć, że każdy nick, który kończy się na samogłoskę powinna nosić kobieta. A i tu są wyjątki od reguły, bo nie każde kobiece imię kończy się na -a lub jakąkolwiek inną samogłoskę, np.: Beatrycze, Rut, Ingrid, Karmen. Podobnie jest w przypadku męskich imion, gdzie końcową literą jest samogłoska, np.: Antoni, Konstatnty, Apollo 😉

Doro
    Uczestnik

Wlasnie tutaj juz nie uzywam swojego, by uniknac tego typu sytuacji 😉

Wyświetlanie 15 wpisów - od 451 do 465 (z 1,229 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram