Forum › Star Trek Online - Forum serwisu STOnline.pl › Uniwersum Gry, porady i taktyka › Kilka pytań nowicjusza
Czemu zrobili tak 'dziwnie' od 21lvl?W tym problem że nie ma go w stoczni u dyspozytora w sklepie :(Wiem że to podstawka, chciałem go mieć tak dla fun'u, w końcu to ikona klingonów z filmów i seriali (D7 mam 😉 ).
Ponieważ Klingoni nie mają dość contentu, aby ciekawie wypełnić progresje na przestrzeni pełnych 50 poziomów. Dawniej trzeba było sztucznie grindować PvP i mgławice, co wielu graczom się nie podobało. Na starcie to nawet tych kilku misji fabularnych nie było nawet. Nie wspominając o tym, że kiedyś się levelowało dużo, duuuużo wolniej (obecnie to są dwa dłuższe wieczory średnio).
Plus odpada konieczność tworzenia całej serii tutoriali dla KDF bo te zaliczasz Fedem do 26 lv.
Klingoni mają tutoriali na Qo'noS całkiem sporo. Zapomniałeś już, jak się biega na dzień dobry po First City? 🙂
Nie wiem, ja robiłem Klingona jakieś 1,5 roku temu jak cała "fabuła" dla KDF (w tym tutoriale) polegały na "Tu masz miecz, tam wróg, Ty nap......asz"
Te misje z dopiskiem "Tutorial" to też dodali właśnie przed wejściem F2P. Wcześniej była tylko scenka na początku w Hali Wojowników. W ogóle wiele osób może nie zdawać sobie z tego sprawy, ale dawniej cały Qo'nos wyglądał zupełnie inaczej. Jego poprzedni wizerunek można jeszcze znaleźć w jednej z misji Fek'Ihri, rozgrywającej się właśnie w stolicy podczas ataku.
Dzięki za info. Może za jakis czas wrócą do KDF od 1lvl, choc mnie to w sumie juz tyczyć nie będzie.Ale fakt levelowanie jest za szybkie, strasznie mnie to na fedku drażniło bo nie nacieszyłem się tymi okretami po drodze. Trochę epizodów trochę Mirror Univers Event i wpadł 50lvl. Za szybko.
Nie wiem, ja robiłem Klingona jakieś 1,5 roku temu jak cała "fabuła" dla KDF (w tym tutoriale) polegały na "Tu masz miecz, tam wróg, Ty nap......asz"
Ja też - pierwszego klingońskiego alta.
Dwa następne zacząłem niedawno - i dlatego jestem - ef ef - na bieżąco 🙂
I rzeczywiście, T'R ma rację - Qo'noS wyglądał inaczej.
Obecna wersja podoba mi się dużo bardziej, choć mam subiektywne wrażenie, że biega się więcej niż po ESD.
Witam,Mam 2 małe problemy:1. Kwestia gry po stronie Klingonów- mam 13 poziom, a bardzo chciałbym zagrać Klingonem. Problem mam taki, że siedzę na STO raz albo 2 na tydzień i w takim wypadku gra po przeciwnej stronie nie jawi się zbyt szybko. Co mam zrobić w takiej sytuacji, jakie questy wykonywać, żeby jak najszybciej wbić 25 pzm?2. Kwestia wymiany dil na CP- mój kolega powjedział, że jego brat wymienił raz 20000 dil na 200 CP. U mnie za 440 CP chcą 147 tys. dil. O co chodzi? Jak dobrze wymienić dil na CP?Jeśli ktoś może udzielić rady, byłbym zadowolony.Stram
Ad. 1 - fabularne, będące ciągłością historii. No i zadania dla duty officers - ustawienie misji dla nich to raptem kilka minut. A XP wpada. Na tym poziomie nie masz zbyt wielu możliwości 😉 Aha, nie pomijaj też misji daily - powinieneś mieć już chyba dostęp do kilku z nich (wykonanie trzech misji z foundry czy też sprawdzenie wiedzy w Starfleet Academy - długo to nie trwa, a efekt jest).
Ad. 2 - śledzić kurs wymiany. I tyle. Zwykle przed wprowadzeniem nowości do C-Store cena CP sporo wzrasta, wtedy lepiej odczekać z ich kupnem.
jego brat wymienił raz 20000 dil na 200 CP
Czyli za 1 CP zapłacił 100 dil. Nielicha okazja, jeszcze takiej nie widziałem :). Najprawdopodobniej wystawiający po prostu pomylił się i dał za niską cenę. Bardzo rzadki przypadek, ale możliwy.
Chyba, że zjadłeś jedno zero 😉
U mnie za 440 CP chcą 147 tys. dil
Czyli za 1 CP - 334 dil. Całkiem normalna cena.
Od jakiegoś czasu kurs utrzymuje się na poziomie 315. Zaraz do gry mają wejść bazy, do których rozbudowy pewnie potrzebne będzie dilithium. Ludzie mniej chętnie będą kupować CP, więc kurs wymiany może się poprawi.
Jak się robi te misje z DOff i w Starfleet Academy?
Jeśli chodzi o Akademię - robię tylko jeden typ zadań - sprawdzanie wiedzy.
Znajdujesz komandor Vialę ( http://www.stowiki.org/File:Starfleet_Academy_map.png - okrągły budynek - lewy górny róg mapy) i bierzesz od niej zadanie. Za plecami masz zestaw konsol, które uaktywniają się po rozmowie z panią komandor. Otrzymujesz pytanie i trzy możliwości do wyboru.
Tu masz zestaw pytań i odpowiedzi: http://www.stowiki.org/Lore
Witam, ja mam troche inny problem. Dostałem range "lieutenant". No i oczywiście moge wymienić okręt. No teoretycznie, bo gdy zachodze do gościa odpowiedzialnego za zmiane /kupno nowego okrętu trzeba za niego zapłacić "C" (nie wiem jak to rozwinąć). A podobno admirał miał mi coś takiego dac aby móc wymienić okręt. A może musze coś jeszcze zrobić?