Forum › Star Trek Online - Forum serwisu STOnline.pl › Uniwersum Gry, porady i taktyka › Kilka pytań nowicjusza
Witam 1).Mam pytanko Czy mozna posiadać dwa konta ?Czy mozna sobie na tych dwóch kontach (miedzy sobą) farmić dilit metodą "Areny" ?Wiem ze moze nie jest to ambitne zadanie ale pomyslalem sobie ze moze pofarmie tak z 1 dzien aby np: odlozyc ten dilit na tydzien mielenia i zajme sie np Foundry czy innymi rzeczami niz farmienie solo... 2).Jeszcze male pytanko czy jest moze gdzies jakis HELP do opcji Foundry ?Natrafiłem na kilka problemów technicznych których nie potrafie rozwiązać, ba nawet nie wiem do czego służą np: suwaki w jednostkach które się rozstawia, wiem może co znaczą nazwy ale co to robi... nie wiem, nawet nie widzę różnicy jak cos poustawiam.3). Czy po skończeniu subskrypcji bede posiadał dalej dostęp do Foundry ?4).Dlaczego Firefox nie sprawdza mi błędów na tym forum ? 😛 Dziękuje i Pozdrawiam
1) Można, ale chwilę pomyślmy - odpalasz dwa klienty, co może wymęczyć Ci kompa, musisz obsłużyć dwie gry (zapraszanie, respawny), a 1v1 chwilę zajmuje... To potrwa - lepiej poprosić kogoś na #Polska, robiąc Kerrat. Im więcej graczy tym szybciej PvP, a Kerrat zaliczać w przerwach.
3) Wątpię. Srebrni gracze nie mają dostępu do Foundry, nie sądzę żeby Gold odblokowywał to na później.
4) U mnie działa. ;P Kliknij prawym w polu pisania, może masz tam wyłączone.
lepiej poprosić kogoś na #Polska
Oj Piotruś, Piotruś, wieczny optymista. Wejście F2P spowodowało, że jedyne co chce się zrobić z tym kanałem, to go całkowicie wykreślić z listy.
Slawek nie przesadzaj, fakt że na #Polska jest kilka osobników powodujących zwątpienie w przyszłość gatunku ludzkiego ale jest też sporo sensownych osób.
No ok, ale z tymi "sensownymi osobami" wolę pogadać gdzie indziej na spokojnie. Tymczasem szkoda nerwów i okienka chata na ciągłe kłótnie, wzajemne wyzwiska, tudzież inne "mundrości" co niektórych osobników, o analfabetyzmie nie wspominając. W gierkę gram dla przyjemności, nie aby się dołować poziomem kultury i inteligencji polskiego społeczeństwa. Bo nawet jeśli są to tylko jednostki, to niestety bywają one o wiele bardziej aktywne i głośne niż pozostali. W dodatku nie da się na to nic zaradzić, gdyż zdaje się nikt nie posiada statusu admina kanału, co by przyznać takim bana. Tymczasem grzeczne prośby o spokój i pohamowanie ludki ignorują, bądź zwyczajnie do nich nie docierają. Nie widzę tym samym sensu się z tym babrać i zwyczajnie kanał u siebie wyłączyłem. Peace and quiet. 😉
ewentualnie sugeruje ignora dla konkretnych osob, jesli masz taka potrzebe.troche wyzej wyczytalem ze klingoni posiadaja duzo "innych" misji na robiebie dilitu. czy mozecie rzucic 2 - 3 przyklady tych ktore sa najszybsze?(zalezy mi zeby zrobic dzienne 8k i nic wiecej)
ewentualnie sugeruje ignora dla konkretnych osob, jesli masz taka potrzebe.
Aha, a potem będę się głowił dlaczego reszta ludzi na kanale gada "od rzeczy". 😉 Niestety, sprawdzone, nieskuteczne.
troche wyzej wyczytalem ze klingoni posiadaja duzo "innych" misji na robiebie dilitu. czy mozecie rzucic 2 - 3 przyklady tych ktore sa najszybsze? (zalezy mi zeby zrobic dzienne 8k i nic wiecej)
Nie wszystkie te misje to typowe daily. Tj. nie zawsze pojawiają się one co 20h. Większość z nich tak naprawdę robisz przy okazji innych zadań. Jedne polegają na ukończeniu 3 dowolnych rozgrywek PvP (nawet Kerrat), drugie na pokonaniu X graczy bądź NPC, jeszcze inne na zginięciu z rąk kogoś innego Y razy itp. Sprawdzaj co masz w dzienniku i tak dobieraj sobie pozostałe misje, aby zaliczyć te pomniejsze. Dla przykładu, podczas rozgrywki Capture and Hold możesz podlecieć do bazy przeciwnika i zniszczyć znajdujące się tam wieżyczki - zaliczy Ci to jednocześnie misje polegające na niszczeniu turretów, jak i wrogich NPC, o samym C&H nie wspominając.
Witam, zacząłem grać kilka dni temu, gra super ale jest jakiś schowek w którym mogę trzymać przedmioty, które są mi tymczasowo niepotrzebne?
Dzięki, przed chwilą znalazłem 🙂
Czy jest jakiś "bonus" sprawiający że Joined Trille są lepszą grywalna rasą niż zwykli Trillowie? Opłaca się ich "kupować"? (Bo chciałam sobie zrobić taką postać)
Trait:
Symbiote -- 3.3 bonus to Starship Shield Emitters, Starship Hull Repair and Starship Weapons Training
To jest chyba jedyna różnica pomiędzy zwykłem, a połączonym trillem.
Tylko czy to jest warte odblokowywania rasy w sklepie? 😉
Heh, to akurat zależy tylko od tego, jak bardzo ją chcesz 😉 Wszystko z C-Store to tak naprawdę zabawki, które można mieć - ale da się żyć i bez nich 🙂
A CP na coś w końcu wydać trzeba 😀