Kilka pytań nowicjusza

Wyświetlanie 15 wpisów - od 256 do 270 (z 1,229 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Zarathos
    Uczestnik

Ten z 40 levelu jest w zupełności wystarczający. W sumie tylko Defiant-R z maskowaniem jest czymś, na co można się pokusić. Dla sci Nebula też może być interesująca. Ale poza tym przydziałowe okręty admiralski są w zupełności wystarczające do gry na 50 poziomie. Do PvE i tak wystarczy magiczny króliczek strzelający marchewkami. Mam oko na jakiś prom, albo może Peregrina - ciekaw jestem jak mi pójdzie walka na czymś takim z D'Deridexem albo Sześcianem.

Silver Phoenix
    Uczestnik

Zarathos - prom powinieneś dostać za darmo przy misji "The Vault". Mnie się tak Danube do rąk przykleił 😉

Zarathos
    Uczestnik

Wykonałem tylko tyle misji, ile potrzebne do osiągnięcia piątego poziomu. Potem to już tylko PvP. Ale miałem jeszcze 400 CP za grudniową subskrypcję to właśnie wydałem na Peregrine'a. Fajna zabawka, przymieżam się do ostatniej misji klingońskiej - Past Imperfect właśnie w tym cudzie. Ciekawe jak mi pójdzie łupanie D7 maluchem :)Da się wykonać Past Imperfect (ostatnia misja klingońska - w przeszłości) latając Peregrine na poziomie Normal. Zajmuje to w diabła czasu i dobrze mieć tricobalta jako torpedę, ale się da.

Jamjumetley
    Uczestnik

Powiem ci Zar, że wczoraj D7 na końcu tej misji nieprzyjemnie mnie zaskoczyły. Niby taki staroć, ale w liczbie dwóch rozniosły mojego Galaxy. Normalnie, uwierzyć nie mogłem 😛 Drugą rundę grałem już mniej zuchwale i z szacunkiem dla komputerowego rywala.Z drugiej strony - dzisiaj po przesiadce na Sovereign jestem w stanie praktycznie w pojedynkę roznieść klasycznego Cube'a 😀

Reyden
    Uczestnik

To że D7 mocny to pikuś , pamiętam jak w becie rozniosłem N'V latając Mirandą i się sam siebie pytałem - WTF .

Z perspektywy czasu doszedłem do tego czemu tak jest - każdy okręt NPC ma określony level , w misjach NPC-e mają z reguły taki sam lvl jak gracz .

Co z kolei rzutuje na ich możliwości - D7 zależnie od levelu może mieć od 8 000 HP do ponad 67 000 HP .

Szczególnie dobrze widać różnice kiedy się walczy z Klingonami czy Romulanami w RE - BoP-y od razu pękają po trafieniu torpedami i działkami/wiązkami ( Torpedo Spread + Canon Scatter/Beam Fire at Will ) .

Cross
    Klucznik

Czy można grać tylko jedną postacią? Bo poczytałem trochę, ale nadal mi to nic nie rozjaśniło... :/

Silver Phoenix
    Uczestnik

Możesz stworzyć tyle postaci, ile masz slotów.Standardowe konto retail miało ich trzy, teraz - po f2p - konto darmowe od samego początku ma chyba 2 sloty.Zawsze możesz dokupić następne.

Cross
    Klucznik

Otóż to. Chciałem stworzyć drugą postać i nie ma opcji. Kupno slotów - w jaki sposób? Bo tam jest waluta Cryptic...

Melnikor
    Uczestnik

Jako Silver masz jeden slot Fed i jeden Klingon (jak nabijesz 21lv na fedzie)

Cross
    Klucznik

Czyli nic z tego... Bo chodziło o grę drugiej osoby na tym samym komputerze 🙁

Reyden
    Uczestnik

Można spróbować założyć na tym samym IP drugie konto ale nie wiem co na to Cryptic .

Melnikor
    Uczestnik

Cryptic na to nic znam osoby które miały 3 konta w Chempions Online i nie było problemu.

Silver Phoenix
    Uczestnik

Potwierdzam, sam mam dwa konta do STO. Co z tego, że jest to samo IP (mam zewnętrzne)? Różne loginy, różne konta. To nie Ogame 🙂

Kupno slotów - w jaki sposób? Bo tam jest waluta Cryptic...

Ano. Grindujesz rudę dilithium , rafinujesz i zamieniasz na CP. Trochę Ci to zajmie, ale bez przesady... 😉

Piotr
    Klucznik

Czyli nic z tego... Bo chodziło o grę drugiej osoby na tym samym komputerze 🙁

Cross, gra jest darmowa i nie ma restrykcji na IP, nie ma więc sensu dzielić konta. Używajcie osobnych. Do zmiany postaci i tak trzeba się przelogować, więc żadna różnica.

Cross
    Klucznik

Tak uczynię. Dzięki za pomoc.

Wyświetlanie 15 wpisów - od 256 do 270 (z 1,229 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram