Kilka pytań nowicjusza

Wyświetlanie 15 wpisów - od 241 do 255 (z 1,229 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Kwiat_W
    Uczestnik

Zaczyna mnie to frustrować.

Kwiat W, robię dokładnie to co w Twoim opisie. Wciskam prawy, wyskakuje okno, biorę "commision" i w tym momencie wyskakuje "train up". Czyli wracam do punktu wyjścia. Mam do obsadzenia na akirze stanowisko "ensigm tactical". Wygląda to tak, jakby czwórka oficerów to był limit na mostku. Ale mija to się z logiką, skoro jest wolne miejsce.

W tym okienku co jest "Train up" powinna być też opcja "join". Nie ma jej tam?

A na liście po lewej pod wszystkimi swoimi oficerami masz szare pol z tekstem "(No Officer)"? Jeśli nie, to znaczy, że nie masz wolnego slota. Nie chodzi o slot na mostku tylko o liczbę oficerów, których możesz na mostek przydzielać. Sprawdź, którego z oficerów na liście z lewej nie używasz na mostku i go zwolnij (opcja "discharge" w "career options"). Jak się pojawi slot z "(No Officer)", to wtedy i opcja "join" w okienku "commision" będzie działać.

LUCutus
    Uczestnik

Co z tymi artefaktami? mam ich od groma i nie wiem czy sprzedac czy chomikować je...

Silver Phoenix
    Uczestnik

Co z tymi artefaktami? mam ich od groma i nie wiem czy sprzedac czy chomikować je...

Musisz zgłębić temat R&D, czyli craftingu. Są one składnikami możliwych do wyprodukowania itemów. Musisz udac się z nimi do Memory Alpha i tam pobawić się nieco w "rzemieślnika".

Oczywiście sprzedać też możesz 😉

Reyden
    Uczestnik

Z artefaktów możesz w Memory Alpha ( sektor Alfa Centauri ) stworzyć różne przedmioty - wyposażenie dla Away Team , broń dla okrętu , konsole , nawet pety ( Horta czy Trible ) .Jutro albo pojutrze napiszę dokładny poradnik na temat Craftingu .

Jamjumetley
    Uczestnik

Nie byłeś jeszcze w Memory Alpha? Jak tam trafisz to się dowiesz o co chodzi z artefaktami. Na razie możesz zbierać. W grze dużo rzeczy w odpowiednim czasie wyjaśniają. Po co pozbawiać się radości z gry i o wszystko pytać na forum? 😀

Melnikor
    Uczestnik

Bo jak wywnioskowałem z różnych wcześniejszych postów to ten typ gracza który bije poziom, a jak dojdzie do max to dopiero zastanawia się o co w grze biega i jaka jest fabuła.

Lo'Rel
    Uczestnik

Sprawdź, którego z oficerów na liście z lewej nie używasz na mostku i go zwolnij

Teraz to już chyba w końcu rozwiąże mój problem. Mam dwóch inżynierów, z czego używam jednego.

Bo jak wywnioskowałem z różnych wcześniejszych postów to ten typ gracza który bije poziom

Nawet przez chwilę myślałem, że to o mnie, ale chyba nie? 😛 choć odnoszę wrażenie, że nie wykorzystuję całego potencjału gry. Ale wszystko w swoim czasie.

Silver Phoenix
    Uczestnik

Nawet przez chwilę myślałem, że to o mnie, ale chyba nie?

Ty nie lecisz do przodu z poziomami, tylko pytasz systematycznie - mniej więcej zgodnie z okresami kariery, w których się danego pytania można spodziewać.

Nawiasem mówiąc na Twoim przykładzie wychodzi pięknie, ile trudności potrafi sprawić graczowi brak porządnego manuala do gry.

Lo'Rel
    Uczestnik

ile trudności potrafi sprawić graczowi brak porządnego manuala do gry.

To swoją drogą prawda. Jest sporo rzeczy do ogarnięcia, często dosyć banalnych. Można jednak początkowo się trochę pogubić. Jak sobie teraz myślę, jak walczyłem z tym członkiem załogi, to teraz wydaje mi się wszystko logiczne. Ale jak człowiek nie wie? Szczęśliwie jest tutaj spora baza poradników, no i zawsze można zapytać 🙂

Inna sprawa, że brakuje mi czasu, żeby te poradniki dokładnie czytać.

A propos

Jak się pojawi slot z "(No Officer)", to wtedy i opcja "join" w okienku "commision" będzie działać.

Udało się 😛

LUCutus
    Uczestnik

Byłem w M.Alfa z jakąś misją - latałem od M.Alfa do Akademii w te i spowrotem a na koncu i tak sie okazla klapa;p

ivan
    Uczestnik

Nawet przez chwilę myślałem, że to o mnie, ale chyba nie?

Ty nie lecisz do przodu z poziomami, tylko pytasz systematycznie - mniej więcej zgodnie z okresami kariery, w których się danego pytania można spodziewać.

Nawiasem mówiąc na Twoim przykładzie wychodzi pięknie, ile trudności potrafi sprawić graczowi brak porządnego manuala do gry.

Nie tyle co brak manuala co poprostu nieczytanie lub nie zrozumienie języka angielskiego .

Sam się nieraz łapie na tak zwanym dalej , dalej dalej i potem nie wiem co miałem zrobić bo nie czytałem fabuły ani rozmowy tylko klikałem dalej i czekałem aż sie pojawi informacja leć tam 🙂

Lo'Rel
    Uczestnik

potem nie wiem co miałem zrobić bo nie czytałem fabuły

No i tak właśnie wpadłem z misją Xarantine. Zupełnie nie wiedziałem w pewnym momencie co dalej. Ale dzięki pomocy mam ja już za sobą.

Czyli wniosek? Czytać, czytać, czytać, szlifować angielski, potem dalej. Czytać, czytać czytać.

Uchi
    Uczestnik

Dzięki za pomoc, wasze rady sie przydaja, ale pozwole sobie zadać jeszcze jeno pytanie (wiem że ten temat to nie pomoc dla noobów ale nie bede zakładał nowego dla jedego pytani (chyba ostatniego).Mianowicie mam problem podobny jak wcześniej. Pytałem sie o dilith bo nie dostałem po awansie na Commander przydziału na statek i zbierałem dilit na niego(dlatego tak był dal mnie cenny), dosatlem ten przydaział (a w sumie quest do admirała Quina) po awansie na Kapitan, dosawłem od razu dwa przydzały na statki. Trzecio tierowy okret mam w nadmiarze bo Akire zdążyłem kupić za dilith. Teraz doszedłem do 47, 48, 49, 50 lvl i nie dostałem przydziału na ostatni tier. Pytam się więc czy z ostatniem tierem statków tak jest że samemu się kupuje za te 120.000 dilithu czy to znów błąd i musze z ticketem do supportu pisać?Narzie latam sobie tym giftowy okretem klasy Odysey, krążownik a nie eskort ale daje radę 😉

Kwiat_W
    Uczestnik

Ostatni darmowy statek dostaje się na poziomie 40.

ivan
    Uczestnik

nie wiem po co wogole kupowales akire za dilitium jak do 40 lvl wszystkie okrety dostajesz z przydziału - niestety ostateczny okret na 50 lvl-u trzeba kupić za CP albo latać tym z 40 lvl z przydziału .

Wyświetlanie 15 wpisów - od 241 do 255 (z 1,229 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram